Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Την πήρε κι αυτήν ο… Στρατηγός Άνεμος; Oριστικό: Δεν υπάρχει ελληνική σημαία στον «Μικρό Ανθρωποφάγο» Τουρκική καταδρομική επιχείρηση με συμβατικό σκάφος; Κουβέλης: «Βρισκόμαστε σε ακήρυχτο πόλεμο με την Τουρκία στο Αιγαίο». ΒΙΝΤΕΟ

«Όταν πήγαμε για να ανεβάσουμε τη σημαία, είδα ένα γιοτ που έκανε βόλτες. Δεν του έδωσα σημασία. Ήταν κατασκοπευτικό πολιτικό σκάφος. Αυτοί την κατέβασαν την Κυριακή. Το Σάββατο που είχαμε πάει ήταν εκεί η σημαία» είπε στο star.gr.
Tόνισε πως δεν έχει βάλει μόνο μία σημαία, στον Μικρό Ανθρωποφάγο, αλλά συνολικά 5 σε γύρω βραχονησίδες και νησάκια.
Δείτε το Βίντεο εδώ
Εδώ και περίπου πέντε ώρες, οι αρμόδιοι παράγοντες των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτικού και Στρατού μαζί με στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος προσπαθούν να βγάλουν άκρη αν έγινε αυτό που δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός αλλά και να καταλήξουν από ποια ελληνική νησίδα ή βραχονησίδα μπορεί να κατέβηκε η ελληνική σημαία.

Αρχικώς έγινε αναζήτηση κοντά στο Φαρμακονήσι.

Όμως δεν υπάρχει κανένα ελληνικό νησί ανατολικά του Φαρμακονησίου, οπότε η προσπάθεια εντοπισμού της νησίδας από την οποία κατέβηκε (αν κατέβηκε) η ελληνική σημαία στην περιοχή σταμάτησε σχεδόν εν τη γενέσει της.
Η νέα… αναζήτηση των ελληνικών στρατιωτικών αρχών για τις πιθανές περιοχές όπου μπορεί να εξελίχθηκε η τουρκική προβοκάτσια έγινε στις βραχονησίδες Μικρός και Μεγάλος Ανθρωποφάγος, Μακρονήσι, Πρασονήσι και Πετροκάραβο στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων.
Αναμένουμε επίσημες δηλώσεις. Ομως με βάση τα όσα λένε οι πρωταγωνιστές μια σημαία τουλάχιστον λείπει και ίσως γι αυτο το ΓΕΕΘΑ σπεύδει να πει ότι «δεν ξέρουμε αν έγινε καν έπαρση».
Μα πως είναι δυνατόν; Η πληροφορία υπάρχει από την Παρασκευή για έπαρση σημαιών στο συγκεκριμένο νησιωτικό σύμπλεγμα.
Τόσο διάτρητο είναι το θαλάσσιο σύστημα επιτήρησης;

Κουβέλης: «Βρισκόμαστε σε ακήρυχτο πόλεμο με την Τουρκία στο Αιγαίο»

Για «ακήρυχτο πόλεμο» στο Αιγαίο έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Φώτης Κουβέλης, αναφορικά με την προκλητική στάση της Τουρκίας.
«Το υπουργείο Άμυνας γνωρίζει τις πληροφορίες για δημοσιεύματα, σχετικά με τις δηλώσεις Γιλντιρίμ, ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο και έχω ζητήσει ενημέρωση συστηματική και επίμονη από τα αρμόδια όργανα και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ.
«Βρισκόμαστε σε ένα ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο, με την έννοια ότι οι παραβιάσεις, οι υπερπτήσεις των τουρκικών αεροπλάνων έχει καταντήσει συνηθισμένο, καθημερινό σχεδόν φαινόμενο, με αποτέλεσμα τα ελληνικά αεροπλάνα αλλά και τα πλοία μας στο Αιγαίο να υποχρεούνται να κάνουν τις αναχαιτίσεις. Βεβαίως, η καταπόνηση για τα αεροπλάνα είναι παρούσα, η μεγάλη συμμετοχή των αεροπόρων μας στις αναχαιτίσεις μπορεί να δημιουργήσει στοιχεία κόπωσης παρά το γεγονός, θέλω να το καταστήσω απόλυτα ακριβές, πως η διάταξη των δικών μας δυνάμεων για τις αναχαιτίσεις γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουμε καταπόνηση των πιλότων μας», πρόσθεσε.
Σχετικά με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που παραμένουν σε φυλακές της Αδριανούπολης, δήλωσε, πως Ερντογάν και Γιλντιρίμ, μιλούν τη δική τους γλώσσα δικαίου και ότι τίποτα δεν δικαιολογεί την απαράδεκτα παρατεταμένη κράτηση τους με δεδομένο ότι και οι πληροφορίες για ύπαρξη ύποπτου περιεχομένου σε κάποιο τρίτο κινητό τηλέφωνο δεν ευσταθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive