Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Επιστολή ανώτατων Εβραίων στους Μουσουλμάνους: Ελάτε να φτιάξουμε τώρα τον Τρίτο Ναό. Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Επιστολή ανώτατων Εβραίων στους Μουσουλμάνους: Ελάτε να φτιάξουμε τώρα τον Τρίτο Ναό
Το αναδυόμενο Sanhedrin εξέδωσε επιστολή, η οποία είναι γραμμένη στα εβραϊκά, αγγλικά και Αραβικά, καλώντας τους μουσουλμάνους Άραβες, ως «αδερφούς» και «παιδιά του Ισμαήλ», να αναλάβουν τον ρόλο τους στηρίζοντας την ανέγερση του Τρίτου Ναού, όπως έχει… «προφητευτεί» από τον Ησαΐα της Παλαιάς Διαθήκης...
βιβλίο, το οποίο έχουν προσθέσει, στην Ορθοδοξία, ως «ιερό» πλάι στα Λόγια του Χριστού.
Το Μεγάλο Σανχεντρίν (Μεγάλο Συνέδριο), ήταν το ανώτατο εβραϊκό νομοθετικό και θρησκευτικό συμβούλιο που λειτουργούσε και ως δικαστήριο το οποίο είχε έδρα την Ιερουσαλήμ, και αποτελούσε την μεγαλύτερη θρησκευτική αυθεντία του Ιουδαϊσμού στην όλη περιφέρεια της Γης του Ισραήλ.
Στις μέρες μας γίνεται προσπάθεια της ανασύστασης του Μεγάλου Σανχεντρίν στο Ισραήλ, εν όψει της έλευσης του Μεσσία των Εβραίων ή αλλιώς του παγκόσμιου ηγέτη, ο οποίος ενδέχεται να αναλάβει να δώσει «ασφάλεια» και «αγαθά» σε όσους αποδεχθούν την εξουσία του.
Θρησκευτικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν την εν λόγω κίνηση ως «συμβολική» και βήμα προς την παγκόσμια ειρήνη, η οποία θα χαρακτηρίζει την «μεσσιανική εποχή», όπως ονομάζουν την έλευση του ενός ηγέτη.
Μεταξύ άλλων, αναφέρονται στο γράμμα, σύμφωνα με το «Breaking Israel News»:
«Αγαπητά αδέρφια, μεγαλοπρεπείς Γιοι του Ισμαήλ, μεγάλο Αραβικό έθνος,
Με την ευγενική βοήθεια του προστάτη και Σωτήρα του Ισραήλ, Δημιουργό του (σ.σ. παρόντος) κόσμου, ανακοινώνουμε πως τα βήματα του Μεσσία ακούγονται εμφανώς και πως η ώρα έφτασε για να αναγείρουμε τον (Τρίτο) Ναό στο Όρος Moriah στην Ιερουσαλήμ, στην αρχαία τοποθεσία του.
Εμείς, οι Εβραίοι που υπερασπιζόμαστε το κτήριο του Ναού, απευθυνόμαστε σε εσάς αξιοσέβαστοι.
(…)
Υψώστε τους όρκους και τα δώρα σας στον (Τρίτο) Ναό, όπως έχει προφητευτεί από τον προφήτη Ησαΐα, αναφορικά με τον ουσιαστικό ρόλο σας και την αξιοσέβαστη θέση σας να προστατεύσετε τον Ναό και να τον στηρίξετε με θυσίες αρνιών.
(…)
Είμαστε σίγουροι πως θα επιλέξετε την ειρήνη και θα αποφύγετε όλα τα μονοπάτια που οδηγούν στην έχθρα και στην βία. Και είμαστε σίγουροι πως όλοι μαζί θα ανοίξουμε τις πόρτες στην αγάπη και τον σεβασμό».
Ιδού λοιπόν ο τρόπος, προκειμένου Εβραίοι και μουσουλμάνοι να υποδεχθούν τον «Μεσσία». Σίγουρα θα καλέσουν και τους χριστιανούς, οι οποίοι έχουν την Παλαιά Διαθήκη ως «ιερό βιβλίο», μολονότι δεν έχει καμία σχέση με την νοοτροπία που δίδαξε ο Χριστός.
Ιδού και η... «προφητεία» ή καλύτερα υπόσχεση, βάσει της οποίας οι Εβραίοι, παιδιά του Ισαάκ, καλούν τους μουσουλμάνους, παιδιά του Ισμαήλ με κοινό πατέρα τον Αβραάμ, να αναγείρουν μαζί τους τον Τρίτο Ναό, στον οποίο θα στέψουν, από κοινού, τον «παγκόσμιο βασιλιά».
Ησαΐας 60: 4-6
Ησ. 60,4      ἆρον κύκλῳ τοὺς ὀφθαλμούς σου καὶ ἰδὲ συνηγμένα τὰ τέκνα σου· ἰδοὺ ἥκασι πάντες οἱ υἱοί σου μακρόθεν, καὶ αἱ θυγατέρες σου ἐπ᾿ ὤμων ἀρθήσονται.
Ησ. 60,5 τότε ὄψῃ καὶ φοβηθήσῃ καὶ ἐκστήσῃ τῇ καρδίᾳ, ὅτι μεταβαλεῖ εἰς σὲ πλοῦτος θαλάσσης καὶ ἐθνῶν καὶ λαῶν. καὶ ἥξουσί σοι
Ησ. 60,6  ἀγέλαι καμήλων, καὶ καλύψουσί σε κάμηλοι Μαδιὰμ καὶ Γαιφά· πάντες ἐκ Σαβὰ ἥξουσι φέροντες χρυσίον καὶ λίβανον οἴσουσι καὶ λίθον τίμιον καὶ τὸ σωτήριον Κυρίου εὐαγγελιοῦνται.
Αν για τους χριστιανούς ο Μεσσίας έχει ήδη έρθει και είναι ο Χριστός, ποιος είναι ο Κύριος Εβραίων και μουσουλμάνων;
Ποιος είναι επιτέλους ο Αλλάχ-Γιαχβέ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive