Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Αυτή είναι η γαλλική φρεγάτα που έσπασε το «μπλόκο» των Τούρκων στην Κυπριακή ΑΟΖ


Η φρεγάτα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού «Jean De Vienne» διήλθε πριν από μια εβδομάδα από την περιοχή του τεμαχίου 3 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων...
(ΚΥΠΕ) την Πέμπτη (22/02), το οποίο επικαλείται καλά ενημερωμένη πηγή.  Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, για το γεγονός αυτό είχαν ενημερωθεί άμεσα οι κυπριακές Αρχές.     Όπως σημειώνει η ίδια πηγή, η συγκεκριμένη φρεγάτα είχε λάβει μέρος νωρίτερα σε αεροναυτική, γαλλοκυπριακή άσκηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου με την ονομασία «CYFRA-01/18».  Μετά την αναχώρησή της από την Κύπρο, η φρεγάτα συνέχισε την πορεία της νότια και διέσχισε ελεύθερα τη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ την περασμένη εβδομάδα, και ενώ βρισκόταν σε ισχύ η τουρκική NAVTEX που λήγει σήμερα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή.  Πρόσθεσε πως για το γεγονός ενημερώθηκαν άμεσα οι κυπριακές αρχές, περιλαμβανομένων της Εθνικής Φρουράς και του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.  Η αεροναυτική, γαλλοκυπριακή άσκηση είχε πραγματοποιηθεί στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης έρευνας – διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή πτητικών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της γαλλικής φρεγάτας, στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών έρευνας – διάσωσης ή καταστάσεων ανάγκης που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ και της περιοχής Έρευνας και Διάσωσης της Δημοκρατίας.     Τον επιχειρησιακό έλεγχο και τον συντονισμό των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα, σε συνεργασία με το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.  Αυτό είναι το «καμάρι» του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού Η «Jean de Vienne» είναι μια ανθυποβρυχιακή φρεγάτα τύπου F70 του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού. Είναι το τρίτο κατά σειρά γαλλικό σκάφος που παίρνει το όνομα από τον ήρωα Γάλλο ναύαρχο του 14ου αιώνα.  Ναυπηγήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1979 και έκανε το παρθενικό της ταξίδι στις 17 Νοεμβρίου 1981. Στο στόλο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκε στις 25 Μαΐου 1984.  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 20% του πληρώματος της φρεγάτας στελεχώνεται από γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive