Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Ερντογάν: Μας δεσμεύει η Λωζάνη, με εξαίρεση τη Θράκη. ΒΙΝΤΕΟ

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε νέα συνέντευξή στο Βήμα της Κυριακής επανέρχεται στις προκλητικές του δηλώσεις, αναδεικνύοντας το θέμα της μειονότητας στη Θράκη σε μείζον θέμα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Στη συνέντευξή του ο τούρκος πρόεδρος λέει:..
«Μας δεσμεύει η Λωζάννη, με εξαίρεση τη Θράκη». Αναφέρεται και στο Αιγαίο και θεωρεί τους Τουρκοκύπριους συνιδιοκτήτες της Κύπρου.
Να σημειωθεί ότι η δεύτερη προκλητική συνέντευξη του Ερντογάν, δόθηκε – όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 – λίγο πριν πάει στην Θράκη για την περιοδεία του.

Μπορίσοφ: Δεν θα ήταν εποικοδομητική

«Η αναθεώρηση μιας διεθνούς συνθήκης δεν θεωρώ ότι θα ήταν εποικοδομητική για τα Βαλκάνια» τόνισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σχέση με τη Συνθήκη της Λωζάνης.
«Όσον αφορά τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης, αν και απάντησε ήδη ο κ. Τσίπρας, θα ήθελα να πω ότι η αναθεώρηση μιας διεθνούς συνθήκης δεν θεωρώ ότι θα ήταν εποικοδομητική για τα Βαλκάνια» τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Μπορίσοφ, μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της τετραμερούς Συνόδου Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας, που διεξήχθη στο Βελιγράδι.
«Τι θα πρέπει να γίνει; Να συζητήσουμε ξανά την Ιστορία; Να επιστρέψουμε στο παρελθόν; Τότε θα πρέπει να εξαφανιστούμε. Δεν θα μπορέσουμε να συνυπάρξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος ευρύτερα στη συνεργασία στα Βαλκάνια, είπε -μεταξύ άλλων- πως «θα πρέπει να επιδεικνύουμε τη σοφία μας και όχι αυτά που μας διχάζουν» και «να ξεπεράσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος διότι έτσι θα γίνουν οι σχέσεις μας πιο δυνατές από ποτέ» με στόχο «ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους λαούς των χωρών μας».

3 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΡΕΨΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ,δίχως αντίλογο ότι η μωαμεθανική μειονότης -που ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA-ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ την στιγμή που ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ δύο φορές απέριψε τα περί Τουρκισμού.
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Θεός ο αληθινός θα πραστατεύσει και πάλι την Ελλάδα από τους άπιστους βαρβάρους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. - σχολιο τζημερου
    Μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα. Καρικατούρα ΠτΔ, καρικατούρα ΠΘ, καρικατούρα ΥΠΕΞ, προσέφεραν στον #Erdogan μια αυτοκρατορική υποδοχή στη Θράκη με ενδιάμεση στάση την Αθήνα. Mοναδική "σοδειά" μερικά θλιβερά ενσταντανέ της κακομοιριάς τους. Όταν εξωτερική πολιτική κάνουν οι Mr. Bean.

    -ο ερντογαν και ο καθε ερντογαν τουρκαλας ειναι απλα ο τελευταιος κρικος της αλυσιδας,
    οι ελιτ αυτου του τοπου(πολιτικοι,επιχειρηματιες κλπ...)εχουν ανοιξει την κερκοπορτα και εχουν ξεπουληθει εδω και αρκετο καιρο στους τουρκους χωρις να ενοχλειται απολυτως κανενας:φυτεψαν τουρκικη τραπεζα που κανει χοντρο παιχνιδι σε διαφορες περιοχες της επικρατειας οπου οι τουρκοι θεωρουν οτι υπαρχουν τουρκικοι πληθυσμοι,ξεπουλανε στους τουρκους ιστορικα ξενοδοχεια,τουριστικα φιλετα,μαρινες κλπ...εχουν στρωσει κοκκινο χαλι στην turkish airlines που παιζει πρωταγωνιστικο ρολο στην λαθροεισβολη της ελλαδας-ευρωπης,απο το πρωι μεχρι το βραδυ τουρκικες τηλεοπτικες σειρες με στοχο την πλυση εγκεφαλου,επιπλεον ξεκινησε για τα καλα και ο τουρκοεποικισμος μεσω της αγορας εξοχικων κατοικιων,χρυσης βιζας,πολιτικου ασυλου,τουρκων εργαζομενων κλπ...,γι'αυτο σας λεω πριν τον καθε ερντογαν τουρκαλα εχουν προηγηθει πολυ χειροτερα και ο καθε ερντογαν τουρκαλας ειναι απλα η φυσικη εξελιξη του δρομου που εχει στρωθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive