Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Απο τις γιάφκες των ΕΞ ΑΧΡΕΙΩΝ στο πολυτελές Blair House που φιλοξενεί τον αναρχικό Αλέξη Τσίπρα και την Περιστέρα του. Δείτε τις εικόνες από το εσωτερικό

Αυτό είναι το πολυτελές Blair House που φιλοξενεί τον Αλέξη Τσίπρα
Το διάσημο Blair House, η κατοικία στην οποία φιλοξενούνται οι επίσημοι προσκεκλημένοι ηγέτες κρατών από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, φιλοξενεί αυτή τη στιγμή Έλληνα πρωθυπουργό.
Ο Αλέξης Τσίπρας...
που βρίσκεται ήδη στην Αμερική είναι ο τρίτος Έλληνας πρωθυπουργός, από τη μεταπολίτευση και μετά, που φιλοξενείται στο Blair House, την προεδρική κατοικία φιλοξενίας υψηλών προσώπων (President's Guest House) όπως το λένε επίσημα στη διπλωματική γλώσσα.
Ο λευκός πολυόροφος ξενώνας με τα γκρι κεραμίδια βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Οίκο και περιλαμβάνει σαλόνια, τραπεζαρίες και υπνοδωμάτια υψηλής αισθητικής για τους εκάστοτε επίσημους προσκεκλημένους του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο προϋπόθεση της φιλοξενίας στο Blair House είναι η «επίσημη επίσκεψη» του κάθε ηγέτη από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Το ιστορικό κτίριο που ανήκε στην οικογένεια Blair αγοράστηκε το 1942 από το αμερικανικό δημόσιο και έχει φιλοξενήσει ιστορικές προσωπικότητες.
Άρχισε να χρησιμοποιείται ήδη από το 1829, όταν ο Πρόεδρος Αντριου Τζάκσον μετέφερε εκεί μυστικά το άτυπο υπουργικό του συμβούλιο στο οποίο ανήκε και ο ιδιοκτήτης του οικήματος για να αποφύγει τους συνεχείς καυγάδες ανάμεσα στον αντιπρόεδρο Τζ. Τζ. Καλχούν και τον υπουργό Εξωτερικών Βαν Μπούρεν.
Από τότε, στο Blair House συνέβησαν διάφορα ιστορικά γεγονότα, ωστόσο οι συνεχείς επισκέψεις του Τσωρτσιλ στην Ουάσιγκτον στη διάρκεια του πολέμου έπεισαν τον Ρούζβελτ να το αγοράσει.
Σε αυτό το κτήριο εκπονήθηκαν και διατυπώθηκαν το δόγμα Τρούμαν και το σχέδιο Μάρσαλ.
Δείτε τις φωτογραφίες:
blaihoau7bblaihoau1blaihoau2blaihoau3blaihoau4blaihoau5blaihoau6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive