Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ DEAL: Γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός εξαγόρασε Ελληνική εταιρεία

total
Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο επικεφαλής της πετρελαϊκής Total, Patrick Pouyanne, είχε αναφερθεί στα σχέδια της εταιρείας του για είσοδο στην αγορά των ΑΠΕ που αφορούν και την Ελλάδα.  Λίγες ημέρες αργότερα έγινε γνωστό το τι ακριβώς εννοούσε. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός Total.... εξαγόρασε έναντι 237,5 εκατ. ευρώ το 22% της εταιρείας πράσινης ενέργειας Eren, δηλαδή της εταιρείας που ίδρυσε ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας Πάρης Μουράτογλου. 
total
Ο κ. Μουράτογλου, ο οποίος ήταν εκ των ιδρυτών και της EdF Energies Nouvelles, δηλαδή μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών ΑΠΕ της Ευρώπης, όταν το 2012 αποχώρησε δημιούργησε τη δική του εταιρεία Eren.  Σημειώνεται ότι η συμφωνία που υπεγράφη δίνει τη δυνατότητα στην Total να εξαγοράσει σε διάστημα 5 ετών την Eren.  Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο της ανανεώσιμης ενέργειας, διαθέτοντας εγκατεστημένη ισχύ 650MW σε λειτουργία και υπό κατασκευή ενώ έχει στόχο να φτάσει τα 3000MW την επόμενη πενταετία.  Ένα μεγάλο κομμάτι των δραστηριοτήτων της βρίσκεται στην Ελλάδα καθώς στη χώρα μας η Eren διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο μονάδων ΑΠΕ (αιολικά, φωτοβολταϊκά) ισχύος 156,9MW.  Μάλιστα όπως ανακοίνωσε η Total η είσοδός της στην Eren εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγική της για ανάπτυξη σε δραστηριότητες με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα και ιδιαίτερα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.  «Η θετική συγκυρία της Eren που θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας στην ηλιακή ενέργεια και να εισέλθουμε στην αιολική, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για το στόχο μας να πετύχουμ 5GW εγκατεστημένης ισχύος στα επόμενα 5 χρόνια» ανέφερε ο Philippe Sauquet επικεφαλής του τομέα φυσικού αερίου, ΑΠΕ και ηλεκτρισμού της Total.  Από την πλευρά του ο Πάρης Μουράτογλου πρόεδρος της Eren τόνισε ότι η στρατηγική συμφωνία επιτρέπει στην εταιρεία να ενώσει τις δυνάμεις της με έναν κορυφαίο παίκτη της ενεργειακής αγοράς με κοινή επιθυμία για ανάπτυξη στις ΑΠΕ και φιλόδοξα μακροπρόθεσμα σχέδια.  Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα γίνει με την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού ενώ η νέα ονομασία θα είναι Total Eren. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive