Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Οργή της Πρωτοψάλτη και χιουμοράκι από Σαμίου. Κορόιδεψαν τους λουομένους στον μολυσμένο «Αστέρα» Βουλιαγμένης

❱❱ Εκοβαν κανονικά εισιτήρια στους λουομένους χωρίς να έχουν βάλει απαγορευτικό κολύμβησης λόγω της μόλυνσης από το μαζούτ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ...

Την ώρα που το μαζούτ από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» έχει ρημάξει τις ελληνικές ακτές, η τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή έφτασε ως τον «Αστέρα» Βουλιαγμένης επηρεάζοντας τα μπάνια των VIPs, που έχουν πληρώσει ετήσια συνδρομή της τάξης των 3.000 ευρώ για να απολαμβάνουν πριβέ το «διαμάντι» της παραλιακής!
Παρ' όλα αυτά, από την περασμένη Κυριακή δεν έχει μπει απαγορευτικό κολύμβησης και χθες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», δεκάδες λουόμενοι πλήρωσαν κανονικά εισιτήριο για την είσοδό τους στην πλαζ, ωστόσο δεν βούτηξαν όταν αντίκρισαν το κατάμαυρο νερό!
Μάλιστα, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες, υπεύθυνοι της παραλίας προέτρεπαν τους λουομένους να καθίσουν στην παραλία και -εάν θέλουν- να πιουν τον καφέ τους και να κάνουν ηλιοθεραπεία κάτω από τον καυτό ήλιο, καθώς, αν και οι δήμοι Γλυφάδας και Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης έχουν τοποθετήσει ειδικά περιοριστικά πλέγματα στη θάλασσα για να μπορέσουν να ελέγξουν την επέκταση της μόλυνσης, κάτι τέτοιο δεν κατέστη απόλυτα εφικτό.
Την ίδια στιγμή, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν, οι υπόλοιπες πλαζ της παραλιακής ήταν σχεδόν άδειες, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Πολλοί Αθηναίοι αποτόλμησαν να κινηθούν προς την Ανάβυσσο, το Λαύριο και το Σούνιο, με την ελπίδα ότι δεν θα τους «αγγίξει» το μαζούτ, όπως και έγινε.
Παρέμβαση
Το συγκεκριμένο κομμάτι παραμένει καθαρό, καθώς η ρύπανση έχει σταματήσει στη Βούλα μετά τη σωτήρια παρέμβαση του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλου, ο οποίος κινητοποιήθηκε και τοποθέτησε φράγμα έξω από την παραλία του ΠΙΚΠΑ.
Η «Espresso» βρέθηκε χθες στο Παλαιό Φάληρο, στη Γλυφάδα και στον Αλιμο και διαπίστωσε ότι οι ακτές ήταν σχεδόν άδειες. Δεν έλειψαν, πάντως, κάποιοι απερίσκεπτοι, που αγνόησαν το απαγορευτικό, τις ανακοινώσεις και τις προειδοποιήσεις των δήμων και έπεσαν να κολυμπήσουν αψηφώντας τον κίνδυνο για την υγεία τους!
«Γιατί να μην κολυμπήσω; Δεν έχω να φοβηθώ κάτι! Παθαίνουμε καρκίνο από άλλα πράγματα, το μαζούτ θα φοβηθούμε; Κάνω μπάνιο κανονικά! Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει. Δεν με πείραξε το μαζούτ, βγήκα από τη θάλασσα και είμαι μια χαρά, με βλέπεις και εσύ, δεν έχω κάτι!» υποστήριξε χαρακτηριστικά στην «Espresso» ένας λουόμενος.
Υπήρξαν, όμως, και ασυνείδητοι γονείς που άφησαν τα μικρά παιδιά τους να κάνουν μπάνιο ακριβώς δίπλα στο αντιρρυπαντικό φράγμα στην Ακτή του Ηλίου!
Οταν ρωτήσαμε έναν από αυτούς γιατί έβαλε τα παιδιά του να κολυμπήσουν δίπλα στο μαζούτ, εκείνος αρνήθηκε να απαντήσει.
Οργή της Πρωτοψάλτη και χιουμοράκι από Σαμίου
Με μια οργισμένη ανάρτηση στο Instagram σχολίασε η Αλκηστις Πρωτοψάλτη την καταστροφή στον Σαρωνικό από την πετρελαιοκηλίδα. Η δημοφιλής καλλιτέχνιδα μοιράστηκε με τους followers της μια φωτογραφία του κόλπου από ψηλά, που τραβήχτηκε μία εβδομάδα προτού συμβεί το κακό, και εξέπεμψε SOS. «Και χαρακίρι ντροπής και αποτυχίας να κάνουν οι ανεύθυνο/υπεύθυνοι, η ζημιά έγινε» ανέφερε μεταξύ άλλων η ίδια, καλώντας τον κόσμο να βοηθήσει όπως μπορεί.
Οπως επισήμανε, μάλιστα, σημασία στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουν τα likes αλλά η αφύπνιση του κόσμου. Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε η Αντζυ Σαμίου μέσα από δική της ανάρτηση στα social media, επιλέγοντας να κάνει black χιούμορ με αφορμή την οικολογική καταστροφή: «Είμαστε κι εμείς που είδαμε πίσσα κι αναπολήσαμε τα παιδικά μας χρόνια! Τότε που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση μετά το κολύμπι να καθαρίσουμε από αυτήν τα ποδαράκια μας! Τότε που κολυμπούσαμε ακόμη και στον Σκαραμαγκά και τρώγαμε ψάρια στα ταβερνάκια του...» έγραψε. Μάλιστα, για όσους δεν κατάλαβαν το χιούμορ της, η τραγουδίστρια, η οποία είχε αναρωτηθεί τον Δεκαπενταύγουστο «γιατί δεν σβήνει η Παναγία τις πυρκαγιές», επανήλθε με νέα ανάρτησή της, όπου σημειώνει ότι «όσοι δεν έχουν αίσθηση του χιούμορ θα έπρεπε κανονικά να μπλοκάρονται».
Καμπανάκι από το Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών
Εκκωφαντικό SOS εκπέμπει το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσε στον Σαρωνικό το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Οπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι ερευνητές, «εάν η βύθιση του αγκυροβολημένου δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη ΙΙ” αρχικά είχε χαρακτηριστικά ενός ναυτικού ατυχήματος μικρής κλίμακας, δυστυχώς σήμερα τείνει να λάβει πολύ σοβαρότερες διαστάσεις, πλήττοντας σημαντικά μεγάλο μέρος του θαλάσσιου περιβάλλοντος του Σαρωνικού Κόλπου».
Ακτογραμμή
Οι ερευνητές τονίζουν, ακόμη, ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της εκτεταμένης θαλάσσιας ρύπανσης, η οποία πλήττει σε μεγάλο μήκος την ακτογραμμή του Σαρωνικού, καθώς και η υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών εν όψει και της αύξησης της θερμοκρασίας που προμηνύεται για τις επόμενες μέρες.
«Είμαστε σε κάθε περίπτωση σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχουμε τις υπηρεσίες μας, τόσο στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης που έχει προκληθεί όσο και στην έγκυρη αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης του θαλάσσιου οικοσυστήματος που έχει προσβληθεί. Το πράττουμε ήδη» ανέφεραν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους, με την οποία κάλεσαν την Πολιτεία να διερευνήσει σε βάθος τα αίτια του ατυχήματος και τις ολιγωρίες ή αστοχίες στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης που ακολούθησε και η οποία συνεχίζεται ως σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive