Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Μετακίνησαν ολόκληρο ναό για να χωράει περισσότερος κόσμος! (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Ο βουδιστικός ναός στέκει στη Σαγκάη τα τελευταία 135 χρόνια και αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες και κατοίκους. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν πως τις ώρες αιχμής επικρατούσε το αδιαχώρητο από τον κόσμο, αλλά μάλλον όχι πια!...
Οι αρχές πήραν την απόφαση να μετακινήσουν ολόκληρο τον ναό 30 μέτρα βορειότερα, σηκώνοντάς τον και ένα μέτρο από το έδαφος με τη χρήση ειδικής εξέδρας, προκειμένου να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τους επισκέπτες. Η Αίθουσα Μαχαβίρα του Jade Buddha Temple έχει βάρος 2.000 τόνους. Λεπτομέρειες... Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, το κτίριο τοποθετήθηκε πάνω σε ράγες που σχεδιάστηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό, ενώ ενισχύθηκαν και τα θεμέλια με σκυρόδεμα. 
Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης χρειάστηκε να μετακινηθούν και διάφορα άλλα αντικείμενα, όπως αγάλματα. Ο ναός ανεγέρθηκε στο κέντρο της πόλης το 1882. Εκτιμάται πως περισσότεροι από 2 εκατ. επισκέπτες περνούν την είσοδό του κάθε χρόνο. Καθημερινά, ο αριθμός διαμορφώνεται σε 100.000. Οι αρχές αποφάσισαν να διευρύνουν λίγο τον χώρο φοβούμενες και το ενδεχόμενο πυρκαγιάς από τα χιλιάδες θυμιατά που καίγονται σε ημερήσια βάση εντός του ναού από τους πιστούς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive