Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

«Μαζεύει» τα περί στρατοδικείων η Βενεζουέλα.

«Μαζεύει» τα περί στρατοδικείων η Βενεζουέλα
Σε πολιτικά δικαστήρια και όχι σε στρατοδικεία θα δικαστούν οι αντιφρονούντες διαδηλωτές που συνελήφθησαν φέτος από την κυβέρνηση Μαδούρο, στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η ΠΑΡΑΝΟΜΗ Συνταγματική Συνέλευση της χώρας, έπειτα από διαμαρτυρίες από οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών....

Στους τέσσερις μήνες ταραχών, που σημάδεψαν τη χώρα, σκοτώθηκαν 120 άνθρωποι.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων Ποινικό Φόρουμ (Foro Penal Venezolano) κατήγγειλε πως τουλάχιστον 120 διαδηλωτές συνελήφθησαν στους δρόμους από τον Απρίλιο και δικάστηκαν σε στρατοδικεία. Επικριτές της κυβέρνησης είπαν ότι οι δίκες έγιναν σε στρατοδικεία ώστε να αποτρέψουν τον λαό από μελλοντικές διαδηλώσεις από φόβο.
Η νεοσύστατη Συνταγματική Συνέλευση της Βενεζουέλας, η ψηφοφορία για την οποία είχε εντείνει το χάος στη χώρα, προχώρησε στην απόλυση της ανώτατης εισαγγελέως της χώρας Λουίζας Ορτέγκα, η οποία διαφεύγει από τις αρχές. Ο πρόεδρος της φιλοκυβερνητικής Συνέλευσης, πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντέλσι Ροντρίγκες, ισχυρίστηκε ότι οι δίκες πολιτών σε στρατοδικεία δικαιολογούνται λόγο της «αδράνειας και απραξίας του γραφείου της εισαγγελέως».

1 σχόλιο:

  1. Oτι γίνεται στην Βενεζουέλα ειναι επειδή θελογν οι ΗΠΑ να χουφτωσοην τα πετρέλαια τους.Ο Μαδουρο ΑΝΤΙΣΤΈΚΕΤΑΙ και όλοι οι Συστημικοί των διασύρουν παγκοσμίως

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive