Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ΗΡΩΕΣ Πυροσβέστες πεσόντες στο Καθήκον

Ηρώο Πεσόντων Πυροσβεστών. Ανεγέρθηκε πρόσφατα στον προαύλιο χώρο του Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. με χρήματα συναδέλφων (εν ενεργεία και συνταξιούχων), καθώς και ιδιωτών
Η επιτυχής πορεία του Σώματος σε όλους τους τομείς δράσης, δυστυχώς, είχε και το τίμημά της. Ένας μακρύς κατάλογος συναδέλφων άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα υπηρεσίας. Από το 1998, με την ανάληψη της δασοπυρόσβεσης από το Π.Σ., μέχρι σήμερα μετράμε 36 θύματα....
αριθμός πραγματικά πολύ μεγάλος. (ενώ από το 1911 μέχρι και σήμερα ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 57) Ευχόμαστε να είναι οι τελευταίοι που χάνουν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Προς τιμήν αυτών των ηρώων, αλλά και των άλλων που προηγήθηκαν, ένα ανεκπλήρωτο χρέος έγινε πραγματικότητα. Το "Ηρώο Πεσόντων Πυροσβεστών" στέκει πλέον στον προαύλιο χώρο του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος (ΣΕΚΥΠΣ - 199), στο Χαλάνδρι. Ένα "εικονοστάσι", ως ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης όλων μας, για τους συναδέλφους μας που δεν επέστρεψαν από το πεδίο της μάχης, που έδωσαν τη ζωή τους θυσία στο βωμό του καθήκοντος της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας. Ένα ηρώο, όπου θα γονατίζουμε ευλαβικά οι ζώντες συνάδελφοί τους, αλλά και αυτοί που θα πάρουν τη θέση μας και θα δίνουμε την υπόσχεση ότι θα τηρήσουμε τα ιδανικά για χάρη εκείνων που θυσιάστηκαν.

Στο Βωμό του Καθήκοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive