Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Πύργος: Απόφαση εκκένωσης του Περιστερίου - αρνούνται να φύγουν οι κάτοικοι

Menelaos Myrillas / SOOCΤην εκκένωση του χωριού «Περιστέρι» στην Αμαλιάδα, αποφάσισε η τοπική αυτοδιοίκηση μετά την αναζωπύρωση του μετώπου στην περιοχή, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Οι περισσότεροι κάτοικοι αρνούνται ωστόσο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.....
Την εκκένωση του χωριού «Περιστέρι» στην Αμαλιάδα, αποφάσισε η τοπική αυτοδιοίκηση μετά την αναζωπύρωση του μετώπου στην περιοχή, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Οι περισσότεροι κάτοικοι αρνούνται ωστόσο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς σημειώθηκε το μεσημέρι, κατά τη μιάμιση περίπου ώρα που τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν.Τότε και λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά πέρασε την ζώνη πυρασφάλειας που είχε οριοθετηθεί.  Στην προληπτική εκκένωση του χωριού, πρώτη προτεραιότητα είναι η απομάκρυνση των παιδιών και όσων κατοίκων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.   Σύμφωνα με τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο το πύρινο μέτωπο είναι στις παρυφές του χωριού και ήδη μέσα στο Περιστέρι βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να ανακόψουν την φωτιά.  Στις 18:15, ένα ελικόπτερο τύπου «Έριξον», επέστρεψε για να συνδράμει στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive