Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Πυροσβεστική – Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο - Αίτημα για ευρωπαϊκή συνδρομή με εναέρια μέσα - BINTEO

Πυροσβεστική – Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο - Αίτημα για ευρωπαϊκή συνδρομή με εναέρια μέσα - BINTEOΌπως ενημέρωσε πριν από λίγο επίσημα η πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά δεν κατέστη δυνατό να περιοριστεί και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο."Η πυρκαγιά του Καλάμου Αττικής βρίσκεται σε εξέλιξη....
Παρά την τεράστια κινητοποίηση σε μέσα και προσωπικό και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, η πυρκαγιά δεν κατέστη δυνατό να ανακοπεί στον άξονα Καλάμου – Μικροχωρίου και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο κατευθυνόμενη νοτιοδυτικά. Πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολή πυρκαγιά με τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης, η οποία με σε συνδυασμό με τη συνεχή εναλλαγή του ανέμου αναπτύσσεται πολύ γρήγορα με ιδιαίτερη ένταση" ανέφερε αρχικά για τη μεγάλη πυρκαγιά η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής και συνέχισε:
"Στο συμβάν οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν και επιχειρούν 210 πυροσβέστες με 80 οχήματα και 88 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επιπλέον 20 εθελοντικά οχήματα 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, της περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ, 11 μηχανήματα έργου και από τις Ένοπλες Δυνάμεις 100 άνδρες και 4 μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Όλα τα εναέρια μέσα ήταν διαθέσιμα και επιχειρούσαν εκ περιτροπής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας εκτός από το διάστημα του ανεφοδιασμού και του τεχνικού επανέλεγχου".
Ακόμα, απήθυνε έκκληση στους κατοίκους: "Η Πυρκαγιά αναπτύσσεται σε ιδιαίτερη από πλευράς επικινδυνότητας, περιοχή, απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους να απομακρύνονται έγκαιρα από τις περιοχές που μπορεί να κινηθεί η πυρκαγιά ώστε να μη θέσουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Οι οδηγοί να αποφεύγουν να κινούνται στις περιοχές της πυρκαγιάς καθώς υπάρχει κίνδυνος συμφόρησης και εγκλωβισμού. Θα πρέπει όλοι να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών".
Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive