Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Σεισμός από τις νέες δηλώσεις Βαρουφάκη για το παράλληλο σύστημα πληρωμών – Επαναφέρει η αντιπολίτευση αίτημα για εξεταστική. ΒΙΝΤΕΟ


Το σχέδιο για παράλληλο νόμισμα ήταν επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της επισημαίνει η ΝΔ επικαλούμενη τις αποκαλύψεις του Γιάνης Βαρουφάκης στον ΣΚΑΪ. Στο πλαίσιο αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση επανέρχεται...
στο αίτημα της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. «Οι νέες σημερινές δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα να υπάρξει Εξεταστική Επιτροπή που θα φέρει στο φως όλη την αλήθεια. Για όσα προετοίμαζε ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του» λέει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και συνεχίζει: «Μόνο έτσι θα μάθουμε τι ακριβώς έκαναν, που το πληρώνουμε τόσο ακριβά για πολλά χρόνια».

Όπως αναφέρει η ΝΔ «είναι πλέον σαφές ότι η προετοιμασία για παράλληλο νόμισμα και οι πολιτικές που μπορούσαν να οδηγήσουν σε έξοδο από την ευρωζώνη ήταν επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της. Και πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ευθύνες τους, στη συνείδηση των πολιτών, δεν παραγράφονται ποτέ».

Στην αποκάλυψη ότι είχε πρωτοπαρουσιάσει –δια ζώσης- το σύστημα παράλληλων πληρωμών (IOU) στον Αλέξη Τσίπρα ήδη από τον Ιούλιο του 2013 προέβη μέσω του ΣΚΑΪ ο κ. Βαρουφάκης, ενώ ανέφερε ότι με την αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου το Νοέμβριο του ’14 ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών.

«Παρουσίασα την κεντρική ιδέα στο γραφείο του Τσίπρα (στην Κουμουνδούρου), και ήταν παρόντες ο Τσακαλώτος, ο Δραγασάκης και ο Σταθάκης… Η αντίδραση ήταν πολύ θετική, όπως είναι πάντα θετική, γιατί είναι πολύ καλή ιδέα» είπε για τη συνάντηση του 2013.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε ακόμα ότι με το που παρουσίασε αναλυτικά το σύστημα παράλληλων πληρωμών και το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους, το Νοέμβριο του ’14, στο διαμέρισμα του Αλέξη Τσίπρα στη Κυψέλη του προτάθηκε το υπουργείο Οικονομικών και του ζητήθηκε η πρόταση εγγράφως, κάτι που έπραξε.



ΝΔ: Η έξοδος από το ευρώ ήταν επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της

Το σύστημα παράλληλων πληρωμών θα γινόταν εν αγνοία της Τράπεζας της Ελλάδας καθώς «δεν ήταν δική της δουλειά, δεν ήταν θέμα της» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Μου ζήτησαν να τους καταθέσω και εγγράφως την πρόταση, εγώ «λειτούργησα θεσμικά» επέμεινε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συνέχισε:

«Υπήρξε μια συμφωνία μεταξύ μας ότι αν μας κλείσουν τις τράπεζες θα υιοθετήσουμε το σύστημα». Γιατί δεν συνέβη αυτό; Οπως είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης ο «Γιάνης Δραγασάκης προέβαλε βέτο. Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπήρξαν δύο που μειοψηφήσαμε, εγώ και άλλος ένας είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης... και αυτός δεν ήταν ο πρωθυπουργός».

«Σε καμία περίπτωση δεν προετοίμαζα έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και είχα μόνιμη στάση ότι μια έξοδος θα ήταν καταστροφικό σενάριο. Έλεγα να μη φοβηθούμε τόσο το Grexit έτσι ώστε να δεχτούμε παράλογα πράγματα», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

1 σχόλιο:

  1. εκτέλεση θέλετε όλοι μαζί,δεξιοί,αριστεροί και κεντρώοι,κόψτε το παραμύθι με τις εξεταστικές συγκάλυψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive