Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Απίστευτη δήλωση ΚεμάλΜπουτάρ: Το αλάτι… πάγωσε! Εφιαλτικές ώρες για χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς στη Θεσσαλονίκη

egk2
Εφιαλτικές ώρες ζουν ακινητοποιημένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους, χιλιάδες οδηγοί στη Θεσσαλονίκη, λόγω του χιονιά. Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται η μία μετά την άλλη, περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα από το κύμα της κακοκαιρίας....
Την ίδια ώρα, δραματικές είναι οι περιγραφές των κατοίκων της Κύμης, που παλεύουν με όσα μέσα μπορούν για να επιβιώσουν, ενώ η κακοκαιρία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους οδηγούς στη Θεσσαλονίκη εντοπίζονται στη Νέα Εγνατία στο ύψος της Βούλγαρη, καθώς λόγω του χιονιά κυριολεκτικά δεν κινείται τίποτα. Σημειωτόν διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ακόμη και στον περιφερειακό που αν δεν περάσουν εκχιονιστικά θα κλείσει μέσα στις επόμενες ώρες αν συνεχιστεί η χιονόπτωση.
Δραματικές ώρες περνούν εγκλωβισμένοι οδηγοί στο Κορδελιό και τον Εύοσμο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένοι έχουν ακινητοποιηθεί ακόμη και πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές. Ωστόσο, όπως καταγγέλουν εγκλωβισμένοι οδηγοί, αυτό που έχουν διαπιστώσει πάνω στην απίστευτη ταλαιπωρία τους είναι η πλήρης απουσία της κρατικής μηχανής.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με την αστυνομία διακόπτεται η κυκλοφορία των φορτηγών στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης καθώς και σε τμήμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Καβάλας. Διακοπή κυκλοφορίας έχει σημειωθεί και στην επαρχιακή οδό Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη.
Χωρίς αλατιέρες ο δήμος Θεσσαλονίκης
Σημειώνεται, ότι , χωρίς έξι αλατιέρες και δεκαπέντε υδροφόρα οχήματα έμεινε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη μάχη να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι της πόλης από τις έντονες χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα το αλάτι στις κεντρικές οδικές αρτηρίες να το ρίχνουν υπάλληλοι με φορτηγάκια και φτυάρια, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο για τον τομέα πολιτικής προστασίας, Θωμά Ψαρρά.
Όπως δήλωσε ο κ.Ψαρράς  «το αλάτι που βάλαμε σε έξι ολοκαίνουριες αλατιέρες ‘πέτρωσε’ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ πάγωσε και το θαλασσινό νερό με το οποίο γεμίσαμε δεκαπέντε υδροφόρες».
Στη «μάχη» με το χιόνι και στην προσπάθεια να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης ρίχνονται πλέον οι υπάλληλοι του Δήμου, οι οποίοι με οχτώ μικρά φορτηγάκια και φτυάρια καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα ρίχνουν το αλάτι.
Σύμφωνα με τον κ.Ψαρρά έχουν ήδη μοιραστεί 7.000 σακιά με αλάτι σε νοσοκομεία και σχολεία, ενώ σε 50 σημεία στην πόλη -μεταξύ των οποίων Άνω Πόλη, Τριανδρία, 40 Εκκλησιές και Άνω Τούμπα- βρίσκονται ήδη σάκοι με αλάτι προκειμένου να τους χρησιμοποιούν οι δημότες.
Μπουτάρης: Έχουμε πρόβλημα με τις αλατιέρες, πάγωσαν
Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση με τον χιονιά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Έχουμε πρόβλημα με τις αλατιέρες, πάγωσαν. Τις είχαμε προετοιμάσει από προχθές και το αλάτι πέτρωσε. Έχουμε και δεύτερο πρόβλημα με τις υδροφόρες, καθώς το θαλασσινό νερό πάγωσε», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, επισημαίνοντας πως φορτηγά του δήμου ρίχνουν αλάτι στους δρόμους, εργαζόμενοι με κομπρεσέρ σπάνε τον πάγο και εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν ριχτεί στη μάχη για να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι.
«Τέτοιες θερμοκρασίες, έχουμε να δούμε 50 χρόνια στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και απηύθυνε έκκληση στον ΟΑΣΘ «να βάλει αλυσίδες στα λεωφορεία», στον Εμπορικό Σύλλογο «να μην ανοίξει τα καταστήματα αύριο», στους καταστηματάρχες «να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα μαγαζιά τους» και στους πολίτες «να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα για άσκοπες μετακινήσεις στην πόλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive