Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Η στάση του ΛΑ.Ο.Σ απέναντι στην Ρατσιστική βία. Γράφουν ο Ανδρέας Παπαμιχαήλ και ο Αλέξης Οικονόμου


Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ασφαλώς και επιθυμεί να συνεισφέρει στα κοινωνικο πολιτικά δρώμενα στην χώρα μας, σε μια περίοδο γενικότερης κρίσης και έντασης χρονιζόντων προβλημάτων που αναζητούν τη λύση τους, και κυρίως θέματα φτωχοποίησης ευρέων στρωμάτων του πληθυσμού, αυξημένης ανεργίας, διάρρηξης κοινωνικής συνοχής και αποτυχίας ελέγχου των (λαθρο) μεταναστευτικών ρευμάτων προς τη χώρα μας Στα συγκεκριμένα ερωτήματα που μας θέτετε, δεν έχουμε καμιά δυσκολία να δηλώσουμε ότι: Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είναι κάθετα αντίθετος σε κάθε μορφή βίας και ιδιαιτέρως στην Ρατσιστική βία....
  • Στα 13 χρόνια παρουσίας του στην Πολιτική σκηνή ποτέ δεν συμμετείχε ,δεν προέτρεψε ,δεν υπήρξε αυτουργός σε φαινόμενα Ρατσιστικής Βίας.
  • Η νεολαία μας δεν κατηγορήθηκε ποτέ για συμμετοχή σε σωματική αλλά και κάθε άλλου είδους Βία που θα αφορούσε είτε τις πολιτικές πεποιθήσεις Πολιτών είτε διαφορά στο χρώμα στην θρησκεία στην καταγωγή..
  • Έχουμε υπάρξει θύματα πολιτικού Ρατσισμού στους δρόμους, στα Πανεπιστήμια, σε συνδικαλιστικές εκδηλώσεις και γενικά αποτελούσαμε για πολλά χρόνια τα μαύρα πρόβατα των αριστερίστικων ομάδων που έχουν τώρα γίνει μπροστάρηδες τώρα κατά της Ρατσιστικής Βίας.
  • Πολλές φορές οι ειρηνικές εκδηλώσεις της νεολαίας μας κατέληγαν στα επείγοντα των Νοσοκομείων με σοβαρούς τραυματισμούς από βίαιο πολιτικό Ρατσισμό αντιεξουσιαστών και άλλων ομάδων προοδευτικών νέων.
Με την ίδια λογική, θεωρούμε σήμερα ότι αντικειμενικά, θύματα ρατσιστικών διώξεων, βίας και διακρίσεων (κατά την θεωρία του φιλοσόφου Σλαβόι Σιζεκ για «αντικειμενική βία», περιλαμβανομένης της ρατσιστικής…) αποτελούν «εν τοις πράγμασι» και -αν όχι κυρίως-οι Έλληνες πολίτες και δη οι ασθενέστεροι κοινωνικά και ηλικιακά (μέλη μιας γηράσκουσας κοινωνίας) –στην ίδια τους την Πατρίδα, εξαιτίας της μη επίλυσης ακόμα του χρονίζοντος προβλήματος της λαθρομετανάστευσης με ανθρωπιστικό αλλά αποφασιστικό τρόπο. Έτσι:
  • Η δημιουργία γκέττο σε ολόκληρες περιοχές και θύλακες ενός καταρρέοντας αστικού ιστού-όπως στον Αγ. Παντελεήμονα ,Κυψέλη κλπ στην Αθήνα, στα Λιμάνια της Πάτρας και Ηγουμενίτσας κλπ, στα νησιά του Αιγαίου κλπ- όπου λόγω αθρόας παρουσίας μεταναστών από άλλες χώρες, θρησκείες και κουλτούρα , οι ηλικιωμένοι πλέον κατά τεκμήριο Έλληνες πολίτες δεν μπορούν σχεδόν να κυκλοφορήσουν,
  • Η αυξανόμενοι εγκληματικότητα με πρωταιτίους απελπισμένους μετανάστες που ήρθαν στη χώρα μας με ψεύτικες ελπίδες βελτίωσης της ζώνης τους-θύματα αλλοδαπών αλλά και δυστυχώς «ημετέρων» δουλεμπόρων, γνωστών τοις πάσι αλλά χρονίως ατιμώρητων ( άρα γε για ποια συμφέροντα;) που διαψεύδονται, και επομένως στρέφονται, ακόμη και για λόγους επιβίωσης, στην παρανομία, σε δημιουργία συμμοριών μέχρι και έγκλημα στους δρόμους , με θύματα κυρίως Έλληνες αδυνάμους πολίτες
  • Η αυξανομένη ανεργία για Έλληνες πολίτες εξαιτίας προτίμησης από ανθέλληνες και αρνησιπάτριδες ανεύθυνους «εργοδότες» ευθηνής (λαθρο) μεταναστευτικής εργασίας (με εγκληματικά αποτελέσματα όπως είδαμε στη Μανωλάδα πρόσφατα)αντί απασχόλησης ανέργων Ελλήνων πολιτών, και ιδίως νέων (με ανεργία 45-60%)
είναι κατά την άποψη μας σαφέστατα δείγματα μιας επαχθέστατης και ίσως βαρύτερη αυτής που υπονοείτε-μορφής διάκρισης και ρατσισμού («αντιστρόφου», θα τον ονόμαζαν ίσως κάποιοι, αλλά πάντως όχι εμείς …)

Επειδή το προέχον σε αυτήν την περίπτωση είναι κυρίως οι προτάσεις αλλά και η τελική λύση του προβλήματος και όχι τόσο η μόνον η στηλίτευση ακραίων συμπεριφορών, επιθυμούμε να επιπροσθέτως υπενθυμίσουμε ότι:
  • Είμαστε η μόνη πολιτική παράταξη που κατέθεσε με παρρησία τις θέσεις της για να αποφευχθούν αυτά τα θλιβερά φαινόμενα Ρατσισμού ένθεν κακείθεν..
  • Κατηγορηθήκαμε αδίκως ως Ρατσιστές όταν καταθέσαμε πλήρες σχέδιο Μεταναστευτικής Πολιτικής για την χώρα μας που προέβλεπε τον περιορισμό της Λαθρομετανάστευσης σε συγκεκριμένα επίπεδα, επιλογή και διαδικασίες ενσωμάτωσης, και την προστασία του Έλληνα πολίτη, για τον οποίον πιστεύουμε συνηγορείτε, αλλά και την προστασία των Λαθρομεταναστών από την εξαθλίωση την εκμετάλλευση και την καταφυγή στην εγκληματικότητα.
  • Λοιδορηθήκαμε ως ξενοφοβικοί όταν προβλέψαμε την σημερινή κατάσταση .
Πιστεύουμε απόλυτα ότι καθημερινά τα φαινόμενα Ρατσιστικής βίας θα αυξάνονται ραγδαίως και ότι ο Έλληνας πολίτης θα δέχεται ρατσιστικές επιθέσεις μέσα στην χώρα του Έχει επηρεαστεί δραματικά η ζωή των συμπολιτών μας και δεν είδαμε καμιά ευαισθησία και συμπαράσταση και βέβαια προτάσεις και λύσεις για το πρόβλημά τους .
  • Το Μεταναστευτικό πρόβλημα χρειάζεται θαρραλέες λύσεις ,Τώρα!!!
  • Δεν μπορούν να μείνουν εδώ όσοι μπήκαν λάθρα στην χώρα μας, δεν μπορούν να επιβιώσουν ούτε αυτοί ,ούτε εμείς και μείς δεν φταίμε για την κατάσταση αυτή…
  • Η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει ως Ν.Α. πύλη της Ευρωπαϊκής Ηπείρου κυματοθραύστη και αποθήκη δυστυχών ανθρώπων για να μπορούν οι Εταίροι μας να διάγουν εν ανεσει χωρίς να αναλαμβάνουν το μέρος του φορτίου που τους αναλογεί από το πρόβλημα.
  • Η επιστροφή στις χώρες τους με κάθε ανθρώπινο πολιτισμένο τρόπο είναι η μόνη λύση.
Το χειρότερο είναι να κατηγορούμε του Έλληνες Πολίτες ως Ρατσιστές διότι δεν αντέχουν άλλο..
Ο τίτλος του Συνηγόρου του Πολίτη υπονοεί «Συνηγορία» υπέρ «κάθε Πολίτη», έννοια από την οποία στην Ελλάδα δεν μπορεί να εξαιρείται ο Έλληνας Πολίτης αυτής της χώρας, κάτι που ασφαλώς δημιουργεί την ανάγκη αμφίπλευρης διερεύνησης από μέρους σας-και για λόγους τάξεως- αντικειμενικά ρατσιστικών συμπεριφορών κατά Ελλήνων πολιτών και παραλείψεων αποτρεπτικών παρεμβάσεων δράσεων περιορισμού τους από Πρεσβείες χωρών προέλευσης λαθρομεταναστών, Συλλόγους Μεταναστών κλπ
Ας συνηγορήσουμε λοιπόν μαζί με τον Συνήγορο του Πολίτη, του οποίου το θεσμό και τις ενέργειες προς όλες τις κατευθύνσεις εκτιμούμε ιδιαίτερα και υπέρ των Ελλήνων Πολιτών..  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive