Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεία: Με το ζόρι έβαλαν πετρέλαιο για να μην παγώσουν τα παιδιά στο Γυμνάσιο Σαβαλίων και το βράδυ τους το έκλεψαν


Ηλεία: Εκλεψαν το πετρέλαιο από σχολείο στα Σαβάλια!Χωρίς πετρέλαιο άφησαν το Γυμνάσιο Σαβαλίων θρασύτατοι διαρρήκτες, που δεν «χτύπησαν» μία, αλλά δύο φορές μέσα στο Σαββατοκύριακο! 
Η δεξαμενή πετρελαίου είναι πλέον άδεια, αφού τα 900 λίτρα που είχε μέσα έκαναν φτερά, με τους διαρρήκτες να «εργάζονται» αδιάκοπα, όπως όλα δείχνουν, δύο συνεχόμενα βράδια.
Η κλοπή των 500 λίτρων πετρελαίου εκτιμάται ότι έγινε το βράδυ του Σαββάτου και έγινε αντιληπτή το πρωί της Κυριακής όταν ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Αλεξόπουλος πήγε στο Γυμνάσιο για να φτιάξει κάποια χαρτιά και βρέθηκε προ εκπλήξεως....


Η πρώτη διάρρηξη

Οι διαρρήκτες είχαν παραβιάσει τη λάμα ενός μικρού παραθύρου που βρίσκεται στο χώρο πολλαπλών χρήσεων και εν συνεχεία εισήλθαν στο εσωτερικό του σχολείου. Ακολούθησε δεύτερη παραβίαση της πόρτας της αποθήκης, εκεί που βρίσκεται η δεξαμενή με το πετρέλαιο και ο λέβητας του καλοριφέρ, και οι διαρρήκτες έπιασαν πραγματικά δουλειά, αφού άρχισαν να αδειάζουν το πετρέλαιο μέσα σε μπιτόνια.


Για να μπορέσουν να το βγάλουν έξω από το σχολείο, παραβίασαν μία ακόμη πόρτα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, σύροντας παράλληλα τα μπιτόνια με το πετρέλαιο στους διαδρόμους του σχολείου, αδιαφορώντας εάν ποσότητες έπεφταν στο πάτωμα.

Εκτός από την αποθήκη στη δεξαμενή πετρελαίου, οι διαρρήκτες παραβίασαν και τον χώρο που στεγάζεται το κυλικείο και αφαίρεσαν κάποια σάντουιτς και μερικά ψιλά.
Την Κυριακή το πρωί που πήγε ο κ.Αλεξόπουλος στο σχολείο και είδε αυτή την κατάσταση, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και προσπάθησε παράλληλα να επιδιορθώσει τα σημεία που είχαν παραβιαστεί από τους δράστες.

Αφαίρεσαν και το υπόλοιπο

Το πρωί της Δευτέρας, όμως, τον περίμενε δεύτερη έκπληξη, αφού οι δράστες δεν πτοήθηκαν και το βράδυ της Κυριακής επέστρεψαν εκ νέου στο σχολείο για να αδειάσουν ολοσχερώς τη δεξαμενή πετρελαίου. 

Δρώντας σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο, όπως και το πρώτο βράδυ, εισήλθαν στο σχολείο και αφαίρεσαν τα υπόλοιπα 400 λίτρα πετρελαίου που είχαν απομείνει στη δεξαμενή, αφήνοντάς την άδεια, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι δεν θα μπορούν να ζεσταθούν οι μαθητές.


Μόνο που αυτή τη φορά, για την έξοδό τους παραβίασαν το λουκέτο της δεύτερης πόρτας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε εκ νέου την αστυνομία για να καταγγείλει και τη δεύτερη κλοπή και προσανατολίζεται στη λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας του σχολείου.
Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκριμένο σχολείο γίνεται στόχος διαρρηκτών και φαίνεται ότι φέτος έχει την «τιμητική» του.
Πριν από ένα μήνα περίπου, διαρρήκτες είχαν κόψει το κάγκελο σε παράθυρο στην πίσω πλευρά του σχολείου και είχαν αφαιρέσει ένα laptop, ενώ στις αρχές του σχολικού έτους είχαν καταγραφεί άλλες δύο διαρρήξεις, στο κυλικείο του σχολείου.
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive