Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Προβληματισμός για την χθεσινή ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΗ - κατ εμάς- δημοσκόπηση: Ο «τουρκικός κίνδυνος» για την Μακεδονία (ΒΙΝΤΕΟ)



Προβληματισμός για την χθεσινή δημοσκόπηση: Ο «τουρκικός κίνδυνος» για την Μακεδονία (ΒΙΝΤΕΟ)
Χθες (ΕΔΩ) δημοσιεύσαμε εν τάχει την δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research σε σχέση με δείγματα από τις απόψεις Ελλήνων σε σχέση με τα εθνικά θέματα.  Σήμερα θα ασχοληθούμε λίγο εκτενέστερα με αυτή, υπογραμμίζοντας έντονους προβληματισμούς και απορίες μας....

Η νέα έρευνα αφορούσε τα φλέγοντα εθνικά θέματα, όπως τα ελληνοτουρκικά και τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως επίσημη θέση του, την σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία».
Η έρευνα διεξήχθη στο διάστημα 1-9 Μαρτίου και σε δείγμα 1.343 ατόμων σε 13 περιφέρειες της χώρας.
Δεν θα σταθούμε τόσο στους αριθμούς αυτής καθ’ αυτής της έρευνας, μιας και οι έρευνες πολλές φορές πέφτουν έξω από το να αντικατοπτρίζουν την αντικειμενική πραγματικότητα, αλλά σε στα τηλεοπτικά σχόλια πάνω σε αυτή.
Τουρκία Νο1 κίνδυνος σύμφωνα με την έρευνα
Η έρευνα ξεκίνησε με τις «χώρες που αποτελούν κίνδυνο για την Ελλάδα», με την Τουρκία να έρχεται πρώτη με το συντριπτικό 92,5% και να ακολουθούν η Αλβανία με 47% και την ΠΓΔΜ με 37%. Μάλιστα, εκτιμάται ότι το επεισόδιο με τους δύο στρατιωτικούς επηρέασε το έτσι και αλλιώς ιστορικά υψηλό ποσοστό της Τουρκίας.
Προώθηση ελληνοτουρκικής… φιλίας
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι αριθμοί στο ερώτημα «ποια θα θέλατε να είναι σήμερα η στάση μας απέναντι στην Τουρκία» με τους ερωτηθέντες να εμφανίζονται μοιρασμένοι. Το 49,5% είναι υπέρ μίας ελληνοτουρκικής προσέγγισης, ενώ το 46% επιθυμεί μία σκληρή αντιμετώπιση.
«Θερμό» επεισόδιο
Στην ερώτηση «ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τη χώρα», μεταξύ άλλων, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 65,5% θεωρούν το πολεμικό επεισόδιο έναντι του 34% που απάντησαν «λίγο και καθόλου».
Και τώρα το ζουμί
Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι φερόμενες απαντήσεις των ερωτηθέντων στα ερωτήματα για το Σκοπιανό.
Το 56,5% απάντησε ότι δεν επιθυμεί το όνομα να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία έναντι του 38,5% που απάντησε ότι είναι ανοικτοί σε μία συμβιβαστική λύση σύνθετης ονομασίας.
Στο ερώτημα πάλι «ποια θεωρείται ως την πιο εφικτή λύση στο ονοματολογικό» το 39,5% απάντησαν «Χωρίς τον όρο Μακεδονία», το 39% «Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό», το 13,5% «δεν υπάρχει εφικτή λύση», ενώ 6% απάντησε «Σύνθετη ονομασία με χρονικό προσδιορισμό».
Πως σχολιάστηκε αυτό στην τηλεόραση;
Πως η επιθυμία για μη παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» (56.6% μόνο; Περίεργο), διαφέρει από αυτό που σκέφτονται οι Έλληνες ερωτηθέντες ως «εφικτή λύση».
Την στάση αυτή την ονόμασαν στον «αέρα» ρεαλισμό.
Με πιο απλά λόγια, παρουσίασαν την άρνηση Ελλήνων για σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία», ως επιθυμητή μεν, μη εφικτή δε.
Πως το δικαιολόγησαν βάσει των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης;
Πως η ένταση με την Τουρκία, η οποία χαρακτηρίζεται, αυτή την στιγμή, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, ως ο υπ’ αριθμόν ένας κίνδυνος για την Ελλάδα, επηρεάζει τα υπόλοιπα εθνικά θέματα.
Άρα, βάσει των συμπερασμάτων που ακούστηκαν, οι πολίτες, λόγω της τουρκικής απειλής, επιθυμούν να κλείνουμε τα ανοιχτά μέτωπα στα εθνικά θέματα (αυτό το ονομάζουν, όπως θα δείτε στο βίντεο, ψύχραιμη λογική), προκειμένου μετά να ασχοληθούμε αποκλειστικά με τον «τουρκική απειλή».
Ως λογική του εφικτού παρουσιάζεται η «λύση» στο Σκοπιανό (τελευταία τα Σκόπια ως απειλή στην έρευνα), για την οποία παρεμπιπτόντως καίγονται τα Σκόπια και όχι εμείς, με «σύνθετη ονομασία».
Εν κατακλείδι:
Η «δημοσκόπηση» παρουσιάζει ως μέγιστο κίνδυνο την Τουρκία και ως ώριμη στάση των Ελλήνων την αποδοχή μιας «λύσης» με «σύνθετη ονομασία, παρότι δεν βλέπουν να δίνεται σύντομα, για το Σκοπιανό, προκειμένου να κλείνουμε «μέτωπα» και να επικεντρωθούμε στην Τουρκία που μας απειλεί.
Απορίες:
Η έρευνα αντικατοπτρίζει ΑΡΑΓΕ την πραγματικότητα, αν λάβουμε υπόψη των γενικό ξεσηκωμό σε σχέση με τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, τα οποία συνεχίζονται;
Δηλαδή αν δώσουμε το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς, θα επικεντρωθούμε σε τι;
Στο Σκοπιανό θα παραδώσουμε το όνομα -και αύριο ποιος ξέρει τι-, ενώ απέναντι στην Τουρκία θα είμαστε αδιάλλακτοι;
Πως εννοεί η έρευνα πως πρέπει να κλείνουμε τα εθνικά θέματα; Με υποχωρήσεις;
Η Μακεδονία «κινδυνεύει» από τον «τουρκικό κίνδυνο»;
Δείτε προσεκτικά το βίντεο:

2 σχόλια:

  1. Παιδια μονο απο την φατσα αυτου του αρχιμαλακα καραβλαχου που βλεπεις καταλαβενεις
    Την δημοσκοπηση ειναι κοιτα φατσα??????!!!!!!! Ερε τον μαλακα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive