Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Αμα δεν πάει αυτό, ός, ή, στο συλλαλητήριο, ΣΙΓΟΥΡΑ θα πάμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!! Είπε Η, Ο, ΤΟ, Βαλλιανάτο: «Η ΠΓΔΜ έχει μια νέα Μακεδονική ταυτότητα που μιλά γλώσσα Μακεδονική»


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόσφατη δήλωση του πούστη -κατά δήλωσή του-προέδρου της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας Γρηγόρη Βαλλιανάτου, σχετικά με το ζήτημα της Μακεδονίας.  Ο ίδιος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, δήλωσε:...  “Ως φιλελεύθερος είναι βέβαιο πως ΔΕΝ θα πάω στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το Μακεδονικό. Και δεν θα πάω γιατί γνωρίζω πως εδώ και πάνω από 100 χρόνια στο βορειοελλαδικό χώρο αλλά και στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στη Βουλγαρία έχει διαμορφωθεί μια νέα Μακεδονική εθνική ταυτότητα που μιλάει γλώσσα Μακεδονική. Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την οποία η Ελληνική Δημοκρατία έχει υπογράψει, αναγνωρίζει την ελευθερία αυτοπροσδιορισμού και έκφρασης της νέας εθνικής αυτής συνείδησης. Καί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με δύο τουλάχιστον αποφάσεις του που αφορούν σε Ελληνες πολίτες που έχουν προσφύγει για το λόγο αυτό, έχει αναγνωρίσει το δικαίωμα στην έκφραση αυτή. Καί το Ευρωπαϊκό Γραφείο για τις Λιγότερο Ομιλούμενες γλώσσες(ΕBLUL), αναγνωρίζει τη Μακεδονική γλώσσα. Οι εθνικά Ελληνες Μακεδόνες, Πόντιοι, πρόσφυγες απ τη Μ Ασία αλλά και γηγενείς, δεν είναι εθνικά Μακεδόνες, αλλά είναι Ελληνες πολίτες με Ελληνική εθνική συνείδηση που αγαπούν ή κατάγονται απ τη Μακεδονία και έχουν επίσης την ελευθερία να εκφράζουν την αγάπη τους αυτή. Αυτή είναι η διαφορά τους απ τους εθνικά Μακεδόνες, που κατοικούν τόσο στη ΔτΜακεδονίας όσο και στην Ελλάδα, στην Αλβανία ή στην Βουλγαρία. Καταδικάζω τους εθνικισμούς, απ ό που κι αν προέρχονται, που είναι τελείως διαφορετικοί απ τον κάθε πατριωτισμό, και βέβαια δεν αισθάνομαι καμμία πολεμική απειλή απ την ελεύθερη έκφραση της νέας εθνικής Μακεδονικής συνείδησης. Θεωρώ το συλλαλητήριο της επόμενης Κυριακής στην Αθήνα όπως και το προηγούμενο στη Θεσσαλονίκη, ως μια μαζική έκφραση Ελληνικού Εθνικισμού που έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μεν, με βρίσκει απολύτως αντίθετο δε

6 σχόλια:

  1. ΕΑΝ ΡΙΞΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΕ ΑΛΑΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΙΜΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ,ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΡΙΞΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΑΛΑΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ...........ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.........ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ..........ΕΥΚΟΛΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΚΛΑΔΙ ΔΕΝΤΡΟΥ,ΠΑΡΑ ΔΕΚΑ ΚΛΑΔΙΑ ΜΑΖΙ..........ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ,ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ,ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΤΗΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ,ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ.........ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΛΕΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.....ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ,ΓΝΩΣΗ,ΣΟΦΙΑ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΥΝΑΜΗ.....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πούστης είναι, πουστιές θα κάνει. Επειδή το μόνο που ενδιαφέρει τους πούστηδες είναι ο πρωκτός τους, μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε ότι ο εν λόγω πούστης πρέπει να έχει βάλει στο μάτι κανέναν γυφτοσκοπιανό και προσπαθεί να τον παρουσιάσει σαν άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΕ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟ

    Σε αυτούς θα δώσουνε το όνομα,(!) που θέλουν να κατέβουν μέχρι τον Θερμαϊκό!
    Τι αναφέρει το Σύνταγμα των Σκοπίων για «μακεδονική» γλώσσα και ιθαγένεια -Αλυτρωτισμός και διεκδικήσεις
    Το πρόβλημα στη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ δεν είναι μόνο το ονοματολογικό αλλά και οι αλυτρωτικές αναφορές, από τις οποίες βρίθει, κυριολεκτικά, το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.
    Οπως αναφέρει η «Καθημερινή» και το ρεπορτάζ του Βασίλη Νέδου, ο αλυτρωτισμός είναι ευκρινής ήδη από το προοίμιο του Συντάγματος, το οποίο, μάλιστα, έχει τροποποιηθεί και βελτιωθεί έναντι της αρχικής μορφής του.
    Εκεί γίνεται λόγος για «τις παραδόσεις της πολιτειακής κατάστασης και νομιμότητας της Δημοκρατίας του Κρουσόβου και των αποφάσεων της Αντιφασιστικής Συνέλευσης της Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας, και το δημοψήφισμα της 8ης Σεπτεμβρίου 1991», ως θεμέλια της απόφασης για δημιουργία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», αλλά και του συντάγματος της χώρας.
    Η Αντιφασιστική Συνέλευση της Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας, γνωστή με το ακρωνύμιο ASNOM, αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ως βασικό στόχο την «ενοποίηση» της γεωγραφικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας τα τμήματά της που ανήκαν τόσο στη Γιουγκοσλαβία όσο και στα υπόλοιπα κράτη ως υπό κατοχή.

    Στο άρθρο 3, το οποίο προσδιορίζει τα σύνορα της ΠΓΔΜ ως «απαραβίαστα», έχει γίνει μια προσθήκη η οποία αναφέρει ότι η χώρα «δεν έχει εδαφικές αξιώσεις έναντι οποιουδήποτε γειτονικού κράτους». Ωστόσο τονίζεται ότι τα σύνορα μπορεί να αλλάξουν μόνο σε συμφωνία με το σύνταγμα «και στην αρχή της ελεύθερης βούλησης, όσο και σε συμφωνία με τους γενικά αποδεκτούς διεθνείς κανόνες».
    Τα άρθρα 4 και 7 του Συντάγματος είναι εκείνα που προσδιορίζουν ως «μακεδονική» την ιθαγένεια και τη γλώσσα των Σλαβομακεδόνων της ΠΓΔΜ.
    Το άρθρο 49 του Συντάγματος είναι, επίσης, μια κατ’ εξοχήν επίδειξη αλυτρωτισμού. «Η Δημοκρατία ενδιαφέρεται για το καθεστώς και τα δικαιώματα εκείνων των προσώπων που ανήκουν στον Μακεδονικό Λαό σε γειτονικές χώρες καθώς και για τους εκπατρισμένους Μακεδόνες, βοηθά την πολιτισμική ανάπτυξη και προωθεί τους δεσμούς μεταξύ τους» αναφέρει. Στην τελευταία αναθεώρηση έγινε μια προσθήκη (Addendum) όπου αναφέρεται ότι «στην άσκηση αυτής της μέριμνας η Δημοκρατία δεν θα παρεμβαίνει στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών ή στις εσωτερικές υποθέσεις τους».
    Πώς μπορεί να γίνει αναθεώρηση
    Τα άρθρα 130 και 131 περιγράφουν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα και, εν πολλοίς, σκιαγραφούν τα εμπόδια της Ελλάδας στην πορεία για μια συμφωνία erga omnes. Στο άρθρο 130 τονίζεται ότι αλλαγή στο σύνταγμα μπορεί να γίνει:
    Με πρόταση του προέδρου (δηλαδή του εκ του VMRO προερχόμενου Γκιόργκι Ιβάνοφ),
    Με κυβερνητική πρωτοβουλία 30 βουλευτών ή
    Με 150.000 υπογραφές.
    Στο άρθρο 131 ορίζεται ότι «για να αρχίσει» η διαδικασία αλλαγής του συντάγματος, απαιτούνται τα δύο τρίτα (δηλαδή 80 από τους 120 βουλευτές) της Βουλής. Μάλιστα, το 2005 υπήρξε προσθήκη η οποία προβλέπει ότι η πλειοψηφία των ψήφων στη Βουλή θα πρέπει να ανταποκρίνεται όχι επί του συνόλου του πληθυσμού της ΠΓΔΜ αλλά επί κοινοτήτων που την απαρτίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από πούστη δεν περιμένεις τίποτε καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή πηδιέται αυτός, όνειρό του είναι να μας πηδήξουν όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive