Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ τα παιδιά των ΣΥΡΙΖΑίων. Σοβαρά επεισόδια στην πορεία μνήμης του Παύλου Φύσσα - Αγρια επίθεση σε δημοσιογράφο και τεχνικούς του ΑΝΤ1 ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ


Άγρια επίθεση δέχθηκε το τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1 από κουκουλοΦΛΩΡΟΥΣ στην περιοχή της Δραπετσώνας οπου κατέληξε η πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Δολοφονική ήταν η επίθεση στον τεχνικό του τηλεοπτικού σταθμού Θωμά Μελέτη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο τεχνικός χτυπήθηκε από κουκουλοΦΛΩΡΟΥΣ στο χέρι με σίδερο από διαφημιστική πινακίδα, ενώ φέρει τραύματα στη μύτη και στα πλευρά. Ελαφρύτερα τραυματίες είναι ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζανίτης και ο καμεραμάν Αλέξης Πόνσε....
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι δύο τραυματίες από τις πέτρες και τα χημικά. 

Τα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά, κοντά στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Ομάδες αγνώστων έστησαν οδοφράγματα σε πολλά σημεία και άναψαν φωτιές, ενώ πετούσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις.

Από τα ΜΑΤ έγινα εκτεταμένη χρήση χημικών και με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική στους δρόμους της Δραπετσώνας, ιδίως στις οδούς Μακρυγιάννη, Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίου Δημητρίου.



Αρχικά ομάδα κουκουλοφόρων στην "ουρά" της πορείας πέταξαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια, οι κουκουλοφόροι έσπασαν τζαμαρίες στο κτίριο όπου στεγάζεται το δημαρχείο Κερατσινίου.







Δείτε φωτογραφία από το enikos.gr


Η πορεία συνεχίστηκε προς την οδό Αγχιάλου, στο Κερατσίνι.

Η συγκέντρωση, στην οποία συμμετέχουν φορείς, σωματεία, αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς, πέρασε από τις γειτονιές του Κερατσινίου, και κατευθύνθηκε προς το Καστράκι Δραπετσώνας, έναντι από την πύλη Ε2 του πειραϊκού λιμανιού, όπου είναι προγραμματισμένη συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;», με ελεύθερη είσοδο.

Με κεντρικό σύνθημα "Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί" οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την δολοφονία του αδικοχαμένου 34χρονου τον Σεπτέμβριο του 2013 και καταδικάζουν όσες φασιστικές συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια. Παρόντες στη συγκέντρωση είναι και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.



Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Φύσσα με την διοργάνωση της συναυλίας «θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».



Σημειώνεται ότι τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο καθ΄ ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι οι εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται για τον Παύλο Φύσσα «μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική απάντηση της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν φοβάται τον φασισμό».

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια έγιναν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων της αστυνομίας. 

Το μπλοκ των αντιεξουσιαστών που συμμετείχε στην πορεία μνήμης για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προκάλεσε φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου.

Η αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ώστε να απομακρύνουν το πλήθος.




Πάτρα: Γυαλιά καρφιά από κουκουλοφόρους
Υλικές ζημιές σε καταστήματα της οδού Μαιζώνος προκάλεσαν κουκολοφόροι συμμετείχαν στην πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στο κέντρο της Πάτρας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive