Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Μίλησε η κινούμενη σκατονησίδα σάπιου κρέατος: Ν. Φίλης: Να μην έχουμε αυταπάτες, τα μέτρα σημαίνουν παράταση της παραμονής στα Μνημόνια. Αλλά .. ΘΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΩ!!


Προβληματισμένος για τα μέτρα της συμφωνίας, δήλωσε μιλώντας στην Βουλή, ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, λέγοντας πως αποτελούν παράταση της παραμονής στα μνημόνια. «Με την ψήφιση των μέτρων (είπε ο πρώην υπουργός) φτάνουμε στα όρια έναντι των πεποιθήσεων της Αριστεράς, αλλά και των αντοχών της κοινωνίας»...
Και διευκρίνισε ότι «ψηφίζουμε τα νέα σκληρά μέτρα με τα θετικά αντίμετρα ως προϋπόθεση για την ελάφρυνση του χρέους», σημειώνοντας ότι «η ψήφος μας είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Αριστεράς».
Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, «ας μην έχουμε αυταπάτες. Τα μέτρα αυτά σημαίνουν παράταση παραμονής στα Μνημόνια. Το είπε κι ο πρωθυπουργός. Εμείς δεν παίζουμε παιγνίδια success story. Ξέρω ότι επικοινωνιακά δεν ακούγεται καλά, αλλά η αλήθεια δεν υποτάσσεται σε επικοινωνιακά φτιασιδώματα. Δώσαμε μια μεγάλη μάχη το 2015 και οδηγηθήκαμε σε επώδυνο συμβιβασμό τον οποίο θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού».
Σε ότι αφορά τα λεγόμενα αντίμετρα, επανέλαβε ότι «τα μέτρα μας επιβλήθηκαν, υπάρχει όμως ένα σημείο που αν υπερβείς τις πεποιθήσεις σου υπονομεύεις τη δυνατότητα να ασκείς την ευθύνη σου». Και συνέχισε λέγοντας:
Προβληματίζομαι. Ασκείς άραγε την ευθύνη σου όταν καταργείς την αργία της Κυριακής, όταν, εξαναγκαζόμενος έστω, διευκολύνεις τις ομαδικές απολύσεις, όταν κατάσχονται αδιακρίτως τραπεζικοί λογαριασμοί, όταν παραχωρούνται κοψοχρονιά σε funds στεγαστικά δάνεια και δεν προτιμώνται οι δανειολήπτες, όταν ονομάζεις θετικό αντίμετρο τη μείωση του φορολογικού συντελεστή σε όλες τις επιχειρήσεις, δηλαδή και σε αυτές με πολύ μεγάλη κερδοφορία;»
Σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα, όμως άλλοι είναι οι συσχετισμοί στην Ευρώπη, με την ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού που αποτυπώνεται σε όλη την οικονομική αρχιτεκτονική της ευρωζώνης».
Όπως είπε, τηρώντας τις συμφωνίες «που εξήγησα πώς μας επιβλήθηκαν», η Αριστερά «υπηρετεί το εθνικό συμφέρον», ωστόσο προειδοποίησε ότι «πρέπει να προσέξουμε να μην σπάσει ο δεσμός και η ισορροπία μεταξύ δημοσίου και λαϊκού συμφέροντος».
Τέλος σημείωσε: «Για το λόγο αυτό παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ενόχληση, μια φιλολογία που αναπτύσσεται από κέντρα και παράκεντρα εκτός ΣΥΡΙΖΑ, που έχει σκοπό να πιέσει ώστε να εγκατασταθεί αυτή η μνημονιακή μηχανική εντός των γραμμών του κόμματός μας, στο όνομα της δήθεν απαραίτητης ωρίμανσης του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο όμως θα ισοδυναμούσε με πρόωρη γήρανση».

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive