Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΉ – ΝΕΟ ΚΟΛΠΟ της ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗΣ «MELLON». (Εταιρεία Σιούφα). Του Αλέξανδρου Μανθεάκη

Φωτογραφία του Alexis Mantheakis.Το τηλέφωνο κτυπάει και ακούγεται ένα «Hello, Hello?” δίνοντας την εντύπωση ο καλών ότι παίρνει από το εξωτερικό. Με βαρεία Ελληνική προφορά ζητάει τον/την πρώην πελάτη μίας τράπεζας (τράπεζα που έχει λάβει εκατοντάδες εκατομμύρια/δις Ευρώ «βοήθεια» με εγγύηση του Έλληνα φορολογούμενο πριν πουλήσει το εξοφλημένο (από το Bail Out) δάνειο σε Vulture/Distress fund του εξωτερικού).  Όταν του απαντήσει ο δανειολήπτης εξηγεί ο κύριος της Mellon για ποια εταιρία ενεργεί, δίνει το όνομα του – Ελληνικότατο - και προσθέτει ότι «φορ υιορ προτεκσιον » γίνεται...
καταγραφή της συνομιλίας. Όλα αυτά σε κακά Αγγλικά. Τώρα του λες ότι θα γράψεις και εσύ την συνομιλία για να έχεις δικό σου αντίγραφο γιατί δεν μπορεί να σε προστατέψει μια μαγνητοφωνημένη συνομιλία που είναι στα χέρια τρίτου. Θέλεις να κάνεις δικιά σου μαγνητοφώνηση. Εδώ ο κύριος σας λέει «υου καν ντου θατ, μπατ νοτ υιουζ θε ρεκορδινγ, ονλυ φορ υου του χεαρ ιτ.» 
Μπορείς να το κάνεις, σου λέει, Αγγλιστί, αλλά δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις – μόνο να την ακούσεις εσύ!
Κάνεις υπομονή, βράζεις με την σκέψη ότι αυτή η εταιρία ανήκει, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπο, στους δικηγόρους γιους ανθρώπου που ήταν δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Βουλής, του κ. Σιούφα, που προήδρευε σε μια βουλή όπου κόμματα εξουσίας, με την χρόνια ανικανότητα τους την διαχειριστική, τις κλεψιές από κάποιος υπουργούς τους, τις υπερτιμολογήσεις δημόσιων έργων και εξοπλισμών, τις κομμένες συντάξεις που επέβαλαν, την ανεργία που έφερε η αύξηση φόρων, η παράδωση της κυριαρχίας σε ξένους τραπεζίτες και με τα μέτρα λιτότητας, έφεραν την καταστροφή στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας μας.
Αυτή λοιπόν η εισπρακτική, ή «ενημερωτική των καταναλωτών» εταιρία, ενεργώντας προς όφελος των αδελφών ιδιοκτητών της, κάθε μέρα ενοχλεί εκατοντάδες ανθρώπους που ή έμειναν χωρίς δουλειά, ή έχασαν τα μαγαζιά τους, ή έφυγαν τα άνεργα παιδιά τους να βρουν δουλειά στο εξωτερικό, συνεχίζει να πλουτίζει από την πτώση του βιοτικού επιπέδου της κάποτε περήφανης και παραγωγικής Ελληνικής οικογένειας. Η MELLON είναι μια εταιρία, με την άδεια της κυβέρνησης, που ψαρεύει το κέρδος στην δυστυχία, στην αδυναμία και στην κατάθλιψη της μέσης Ελληνικής οικογένειας, για να πάρει τα απομεινάρια της σάρκας από τον οικονομικό σκελετό των νοικοκυριών και να τα παραδώσει στα ξένα Vulture Funds και σε κάποιες τράπεζες που οι μετοχές τους σήμερα δεν κάνουν ούτε για χαρτί υγείας.
“Hello” λοιπόν! Να ξέρετε όταν το ακούσετε, το τι θα ακολουθήσει – δεν θα είναι ούτε ο ξάδελφος από την Αστόρια, ούτε ο γαλατάς από την ΕΕ, αλλά το «κοράκι» που ενδιαφέρεται για σένα, γιατί πιστεύει ότι τα λίγα που έχεις, ή που μάλλον δεν έχεις, πρέπει να πάνε στα αφεντικά του, και στους εντολείς τους στο εξωτερικό. Καλό βράδυ.
Ώρα για Survivor…Όλη η Ελλάδα σήμερα είναι ένα πλατώ Survivor. H όχι;.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive