Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Εγκαίνια σήμερα για το ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ αναρχικο «πολιτικό περίπτερο» ΜΕΣΑ στην πλατεία των ΕΞαρχείων. Αν το ΙΔΙΟ κανει η Χ.Α. απέναντί τους θα υπάρχει πρόβλημα;;

Εγκαίνια σήμερα για το «πολιτικό περίπτερο» των Εξαρχείων
Την Τρίτη, στις 17:00, ανοίγει για πρώτη φορά το «πολιτικό περίπτερο» στην πλατεία Εξαρχείων, απο τους αναρχοκουκουλοΦΛΩΡΟΥΣ όπου ένα κοντέινερ έχει στηθεί εδώ και αρκετές ημέρες προκειμένου να το στεγάσει. Με ΑΔΕΙΑ απο το Δήμο;;;

Το «πολιτικό περίπτερο» έχει ως στόχο να λειτουργήσει «ενάντια στις μαφίες, την κρατική καταστολή και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Για τα Εξάρχεια της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ταξικής αυτοοργάνωσης», όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο Indymedia, την οποία υπογράφει η «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων».
Σύμφωνα με άλλη ανάρτηση επίσης στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στόχος είναι η κατασκευή του «πολιτικού περίπτερου» να «απευθύνεται σε όλα τα εκδοτικά εγχειρήματα και τους ανθρώπους που αγαπούν την πλατεία και αγωνίζονται για την δουν επιτέλους βιώσιμη για τους κατοίκους της. Ένα "πολιτικό περίπτερο" που χωράει όσους και όσες ακόμη και εάν διαφωνούν με επιμέρους σχεδιασμούς ή πρακτικές του αγώνα στέκονται δίπλα έστω και σιωπηρά σε όσους συνεχίζουν να μάχονται για τη γειτονιά των Εξαρχείων. Το "πολιτικό περίπτερο" επιθυμούμε να συμβάλει στην πολιτιστική και πολιτική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου ως όχημα για τη ριζοσπαστικοποίηση και τη συγκρότηση αγωνιστικής πολιτικής κουλτούρας.
ex2
Επιδιώκουμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς της νεολαίας και της αγωνιζόμενης γειτονιάς μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, συζητήσεων, δράσεων και παρεμβάσεων που θα πραγματοποιούνται την ώρα λειτουργίας του.
Βασική επιδίωξη του «πολιτικού περιπτέρου» αποτελεί η παρουσία συντρόφων/-ισσών στην πλατεία, η εδαφικοποίηση δηλαδή της παρουσίας ενός αγωνιστικού πληθυσμού στον δημόσιο χώρο και οι δυναμικές που θα γεννήσει αυτή η νέα σύνθεση της ανθρωπογεωγραφίας».

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive