Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Να σε πω τη μοίρα σου; Το υπουργείο Παιδείας «βγάζει» αστρολόγους, χαρτορίχτρες και καφετζούδες με ... δίπλωμα

Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών με έδρα στο Μεταξουργείο πιστοποιήθηκε ως Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, με έμπειρους«καθηγητές» που θα διδάσκουν τα... μυστικά των πλανητών. Επαγγελματική επάρκεια σε χαρτορίχτρες και καφετζούδες δίνει και με τη βούλα του κράτους το υπουργείο Παιδείας, που δεν λέει να αποφύγει τις γκάφες, μετά τις απόψεις Μπαλτά ότι η «αριστεία είναι ρετσινιά»!...
Στο πολύπαθο εκπαιδευτικό σύστημα η σημερινή πολιτική ηγεσία ονειρεύεται χαμηλό επίπεδο για τη νεολαία και της δίνει τη δυνατότητα να σπουδάζει την... επιστήμη της αστρολογίας!

Η πικρή πραγματικότητα εν έτει 2017 μοιάζει με πρωταπριλιάτικη φάρσα. Οπως διαπιστώνεται και από το σχετικό ΦΕΚ, ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) έδωσε το πράσινο φως για τη λειτουργία της επιχείρησης «Αστροπαιδεία», η οποία πιστοποιήθηκε ως Κέντρο Διά Βίου Μάθησης. Στο ΦΕΚ διαπιστώνεται ότι πρόκειται για μια επιχείρηση που έχει έδρα στην περιοχή του Μεταξουργείου και δυναμικότητα 22 ατόμων.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και η διεύθυνση του εργαστηρίου με ανάρτησή της στο facebook, διαβεβαιώνοντας ότι «η Αστροπαιδεία συστάθηκε από διακεκριμένους αστρολόγους, με μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία της Αστρολογίας, καθώς επίσης και στον τομέα της Συμβουλευτικής» (sic). Τώρα, πώς γίνεται οι κινήσεις των πλανητών και των άλλων ουράνιων σωμάτων να μπορούν να ορίζουν τις ζωές των ανθρώπων, αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης...

Η δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης προκάλεσε σάλο στους διαδρόμους του υπουργείου Παιδείας και, όπως ακούγεται, γκρίνια ανάμεσα στα μέλη της πολιτικής ηγεσίας του. Ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, αρμόδιος για ζητήματα επαγγελματικής κατάρτισης, φέρεται ότι είναι εξοργισμένος με τις κινήσεις του ΕΟΠΠΕΠ και με τον πρόεδρο του οργανισμού Βασίλη Δαγδιλέλη, με τον οποίο επικοινώνησε προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για το απίστευτο αυτό συμβάν.

Ο υφυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΟΠΠΕΠ να ανακληθεί αμέσως η άδεια του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας. Παράλληλα, έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα προκειμένου να ελεγχθεί αν υπάρχουν ενδεχόμενες ευθύνες του εισηγητή της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive