Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Τα βασανιστήρια των Άγγλων στους αγωνιστές της ΕΟΚΑ στην Κύπρο

Τα βασανιστήρια των Άγγλων στους αγωνιστές της ΕΟΚΑ στην Κύπρο
Θέλετε να μάθετε, τι κάνανε οι "συμμάχοι" μας Άγγλοι στους Έλληνες της Κύπρου, που πολεμούσαν για την ελευθερία τους;  Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα με δικιά σας ευθύνη, γιατί περιγράφονται σκληρά βασανιστήρια απο τους "πολιτισμένους" Άγγλους!Τα μαρτύρια των αγωνιστών της Κυπριακής τραγωδίας που καταβαρύνουν τον Αγγλικόν λαόν παρέμειναν ιστορικά....
Θεωρείται δε παράλειψις ότι τα βασανιστήρια τα οποία υπέστησαν αι αγωνισταί της ελευθερίας δεν κατεγράφησαν και δεν σχολιάσθησαν, δια να μην γίνουν γνωστά στις επερχόμενες γενεές. Μνημονεύονται απλώς, άνευ ουδενός σχολίου εις τα εκδοθέντα απομνημονεύματα, πλην όμως ο αναγνώστης τα παρέρχεται σχεδόν άνευ ουδεμίας προσοχής. Εκ του λόγου τούτου ουδείς δύναται να ζήση τα <<σιδερένια στεφάνια>> με τα οποία οι Άγγλοι βασανιστές περιέσφιγγαν τας κεφαλάς των συλλαμβανομένων αγωνιστών. Ούτε τα σιδερένια κρεβάτια, επι των οποίων δένονταν γυμνοί εκ των χειρών και των ποδιών οι μάρτυρες και ρίχνοντας τους σάκους άμμου στο στομάχι, τους βασανίζονταν έως ότου το αίμα εξέρθει ποταμηδόν εκ του στόματος τους. Δεν αναφέρονται τα ζυμωμένα με πετρέλαιο πριονίσματα των ξύλων που δια της βίας εισήρχοντο εις το στόμα του μάρτυρος και μην δυνάμενα να καταποθούν επέφερον μαρτυρικόν θάνατον. Ούτε τα γράσα των μηχανών με τα οποία εποτίζοντο βιαίως τα έντερα των μαρτύρων εκ του αφεδρώνος. Δεν μνημονεύονται τα κτυπήματα με μπουκάλια επί των γεννητικών μορίων, δια να σφαδάζει εκ του πόνου ο μάρτυς και να αναμιγνύωνται οι γογγυσμοί και οι ωδίνες με τους σαρκαστικούς γέλωτας του δημίου. Ούτε καταγράφονται τα ζεματιστά αυγά εις τας μασχάλας και τα αναμμένα τσιγάρα επί του σώματος των νεαρών αγωνιστών και τέκνων της Κύπρου.
 Να περιγράψει ο συγγραφεύς τις ατιμώσεις ή τας αρπαγάς περιουσιών ή τις ανατινάξεις οικιών ή τις συλλήψεις και τις κακουχίες γυναικόπαιδων, γερόντων και πασχόντων ή τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα με τα οποία εγκλώβιζαν επι μέρες τους κατοίκους της μαρτυρικής νήσου. ‘Η να περιγράψει η ανθρώπινη διάνοια τις εκριζώσεις των νυχιών με θραύσματα τεμάχια υάλου και τα ανάποδα κρεμάσματα των αγωνιστών και τις μαστιγώσεις έως θανάτου;
 Δια να φθάσει ο δήμιος εις τοιαύτα ύψη πωρώσεως πρέπει να μην είναι βαπτισμένος ή πρέπει να είναι βουτηγμένος εις τα ναρκωτικά ή να έχει τη ρίζα του από τους κανιβάλους, οι οποίοι έχουν ως σκοπό τους να κατατρώγουν τις σάρκες των συνανθρώπων τους και να στάζει από το στόμα τους το αίμα των άτυχων θυμάτων τους.
Ανθρωπόμορφα τέρατα.
Ποιος θα επίστευε ότι εις την απόβασιν των Τούρκων εις την Κύπρον τον σπουδαιότερον ρόλον –που χωρίς αυτούς θα ήτο παντελώς αδύνατον να επιτευχθή επιτυχία- έπαιξαν οι δήθεν συμμαχικές δυνάμεις (!) της Ελλάδος.
Και όμως ας προσέξουμε την περιγραφή που παραθέτει εις το βιβλίο του <<Παγκόσμιοι Εντολοδότες>> σελ. 568-570 ο Αθανάσιος Στρίγας
<<Τόσο στα γεγονότα του Πολυτεχνείου-γράφει τον Νοέμβριο του 1973 στην Αθήνα όσο και στην απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο μετείχαν κομμάντος του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, ενώ στο νησί της Κύπρου συμμετείχαν μαζί με τους Τούρκους- Ειδικές μονάδες SEALS των ΗΠΑ, καθώς και κομμάντος αξιωματικοί του ΝΑΤΟ. Το τραγικό για το μαρτυρικό νησί, είναι το παρακάτω γεγονός. Η τριμερής επιτροπή διοικείται από ένα είδος Κεντρικού Συμβουλίου, που απαρτίζουν 32 πρόσωπα: Οι τρεις περιφερειακοί Πρόεδροι (Ιαπωνία-Ευρώπη-ΗΠΑ) και άλλα 29 μέλη (8 Αμερικανοί, 9 Ιάπωνες και 12 Ευρωπαίοι)- είχε δώσει εντολή στην NSA να κινητοποιήσει την WSAG και την Ομάδα Επισκόπησης της Ουάσιγκτον. Η δεύτερη Ομάδα ηταν επιφορτισμένη να παρακολουθεί την Κυπριακή κρίση. Η πρώτη να συντονίσει ολόκληρη την επιχείρηση. Η <<Τριμερής>> και η NSA είχαν συμφωνήσει να πραγματοποιηθεί στον νησί η απόβαση των Τούρκων υπό την καθοδήγηση των ειδικών δυνάμεων (SEALS) και να πραγματοποιήσουν την πρώτη φάση, δηλαδή τον Αττίλα 1 και να σταματήσουν.
Όμως η κατάσταση ξέφυγε από τα χέρια και των δυο Ομάδων της Ουάσιγκτον και κυρίως τους ειδικού συντονιστή του Αττίλα 1 Χένρυ Κίσσινγκέρ. Αυτό μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα (Αττίλας 2) επειδή τότε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ ήταν μέλος της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ. Όντας Ανατολίτης αλλά και απόφοιτος του Χάρβαρντ ο Ετσεβίτ, γνώριζε ίσως την δημιουργία της <<Τριμερούς>> αλλά είχε και πολλές υποχρεώσεις στην Λέσχη Μπιλντενμπέργκ (τον είχαν κατασκευάσει Πρωθυπουργό). Ανατολικά σκεπτόμενος, υπάκουσε στο <<κατεστημένο>> και αγνόησε τις εντολές της <<Τριμερούς>>. Έτσι προχώρησε στον Αττίλα2 και η επιτυχία του αυτή μετατράπηκε αυτόματα σε λαμπρή νίκη της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ επι της νεοσυσταθείσης <<Τριμερούς Επιτροπής>>. Έκτοτε ο Μπουλέντ Ετσεβίτ γράφτηκε στη μαύρη λίστα στην <<Τριμερούς>>. Αποτέλεσμα είναι ότι ποτέ πια δεν επρόκειτο να επανεκλεγεί Πρωθυπουργός!!
Το παραπάνω απόσπασμα είναι παρμένο απο το βιβλίο του πατρός Σάββα Αχιλλέως: "Παλλάδιος Γενιά Ηρώων"
ΧΕΜΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive