Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Γαλανόλευκη για Γκίνες στο λιμάνι του Ηρακλείου

Μια ελληνική σημαία για... ρεκόρ Γκίνες, με εμβαδόν 1.200 τετραγωνικά μέτρα, κυμάτιζε ανήμερα την 25η Μαρτίου στο λιμάνι του Ηρακλείου, στην Κρήτη, μαγνητίζοντας τα βλέμματα ντόπιων και τουριστών, οι οποίοι...
κοντοστέκονταν για να τη θαυμάσουν και να φωτογραφηθούν κάτω από αυτήν!

Για την κατασκευή της εντυπωσιακής γαλανόλευκης, που έγινε σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, δούλεψαν 40 άτομα επί σχεδόν τέσσερις μήνες. Την ημέρα της εθνικής επετείου υψώθηκε με ειδικό γερανό σε ύψος 60 μέτρων μπροστά από το Λιμεναρχείο, με πρωτοβουλία ενός ντόπιου επιχειρηματία, ο οποίος επικαλέστηκε ως σκοπό την τόνωση του ηθικού των Ελλήνων.

Μάλιστα, η γιγαντιαία σημαία έσπασε το ρεκόρ μιας άλλης, που υψωνόταν ως πέρυσι στο ίδιο ακριβώς σημείο και είχε εμβαδόν 750 τ.μ.! Η σημαία εκείνη είχε στηθεί στις 11 Νοεμβρίου από τον δύτη Μανώλη Βουτσαλά, στη μνήμη του πολιούχου της πόλης Αγίου Μηνά, και είχε γίνει τότε σημείο αναφοράς για την πόλη.

Στην «κούρσα» για την κατασκευή της μεγαλύτερης σημαίας μπήκαν τον Αύγουστο του ίδιου έτους και οι Καλαματιανοί, οι οποίοι κατασκεύασαν στο αεροδρόμιο της Τριόδου μια ελληνική σημαία που πλησίαζε σε μέγεθος το ενάμισι στρέμμα και σε βάρος τα 280 κιλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive