Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Προμελετημένη η τραγωδία στη Μεσσήνη. Θρήνος για τη 10χρονη Βαλεντίνη. ΒΙΝΤΕΟ

Προμελετημένη η τραγωδία στη Μεσσήνη. Θρήνος για τη 10χρονη Βαλεντίνη
Μέρες ή και μήνες, φαίνεται πως είχε καρφωθεί στο θολωμένο μυαλό του 59χρονου να προβεί σε αυτή την απερίγραπτη πράξη, να εκτελέσει την 10χρονη κόρη του και μετά να αυτοκτονήσει...
Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε στην κηδεία της 10χρονης Βαλεντίνης, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της περασμένης Παρασκευής, όταν την σκότωσε ο πατέρας της, την ώρα που κοιμόταν. Σύμφωνα με τους θείους της άτυχης μαθήτριας, η κηδεία θα γίνει στο χωριό της πολυαγαπημένης της μητέρας, την Καλογερόρραχη Μεσσηνίας. Θα οδηγηθεί στον ίδιο τάφο που πριν από 4 περίπου χρόνια είχαν βάλει τη μητέρα της. Η Βαλεντίνη της είχε αδυναμία και ήθελε να πηγαίνει στο νεκροταφείο συχνά. Μάλιστα λίγες μέρες πριν τη δολοφονία της, είχε πει σε έναν από τους θείους της, πως θέλει μια από τις φωτογραφίες που έβγαλε στο σχολείο να πάει εκεί. "Θείε πάρε αυτή τη φωτογραφία που βγάλαμε στο σχολείο. Θέλω να την πας στο νεκροταφείο και να τη βάλεις δίπλα στη μαμά μου. Θέλω να είμαι κοντά στη μαμά μου" είχε πει η 10χρονη.
Το απόγευμα του Σαββάτου κηδεύτηκε στο νεκροταφείο ο 59χρονος παιδοκτόνος και μετέπειτα αυτόχειρας πατέρας της, παρουσία γνωστών και πολιτών της περιοχής. Πολλοί μονολογούσαν πως δεν είναι δυνατόν να έχει συμβεί αυτή η αδιαννόητη τραγωδία. Όλοι είναι σοκαρισμένοι και δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το τι έχει γίνει...
Το σχεδίαζε
Όλα τα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος και τις μαρτυρίες που έχουν συλλεχθεί, οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα ότι ο 59χρονος είχε σχεδιάσει την πράξη του και δεν ήταν απόφαση της στιγμής.
Φαίνεται, ότι με τον τρόπο του και την συμπεριφορά του, αλλά και από υπονοούμενα που άφηνε τον τελευταίο καιρό με όποιον μιλούσε, «αποκάλυπτε» τις αποφάσεις και τα τραγικά σχέδιά του. Το κακό είναι ότι κανείς από τον περίγυρό του, δεν το κατάλαβε…
Ιατροδικαστής
Χθες ολοκληρώθηκε από τον ιατροδικαστή κ. Νίκο Κωτακίδη, η νεκροψία – νεκροτομή και επιβεβαίωσε όλα όσα εξ αρχής αναφέρθηκαν στα ρεπορτάζ του «Θ». Το παιδί πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον ίδιο του τον πατέρα και ενώ ακόμα κοιμόταν. Δεν πρόλαβε καν να ξυπνήσει και να αντιδράσει και γι’ αυτό βρέθηκε σε εμβρυακή στάση στο κρεβάτι του. Η βολή ήταν εξ επαφής και δεν υπήρξε καμία διασπορά από τα σκάγια.
Αμέσως, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από την πρώτη βολή, ο 59χρονος έστρεψε το δίκαννο κάτω από το λαιμό και έδωσε τέλος στη ζωή του, ακριβώς δίπλα από το άψυχο κορμάκι του παιδιού του.
Οι τελευταίες εξετάσεις του πατέρα
Όπως αποκαλύπτεται η διάθεση του πατέρα είχε αλλάξει τους τελευταίους μήνες. Μέσα στην ανασφάλεια και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε άρχισε να χάνει βάρος και άρχισε να πιστεύει ότι κάτι κακό συμβαίνει με την υγεία του. Αν και επισκέφθηκε γιατρό ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν πάσχει από κάτι παθολογικό αλλά η ξαφνικά απώλεια βάρους ήταν αποτέλεσμα της ψυχολογικής του πίεσης, ο 59χρονος ήταν πεπεισμένος για το αντίθετο. Ο μετέπειτα παιδοκτόνος και αυτόχειρας πίστευε πως πάσχει από καρκίνο και πως θα πεθάνει όπως και η γυναίκα του, πριν από 4 περίπου χρόνια. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό αλλά όσο περνούσαν οι μέρες ο 59χρονος κλεινόταν στον εαυτό του και πίστευε πως το τέλος του θα ήταν αναπόφευκτο. Ένα τέλος που ήρθε με τραγικό τρόπο το πρωί της Παρασκευής (17-03-2017).
Τα προβλήματα επιδεινώθηκαν όταν ο πατέρας αποφάσισε να σταματήσει τα φάρμακα που έπαιρνε για να τον κρατούν σε ισορροπία, χωρίς να απευθυνθεί σε γιατρό. Μέρα με τη μέρα η ψυχολογική του κατάσταση χειροτέρευε με απρόβλεπτες συνέπειες χωρίς να έχει βοήθεια από κανέναν.
Το χειρότερο όπως φαίνεται ήταν πως ο ίδιος κρατούσε για τον εαυτό του σκέψεις και συναισθήματα. Κάτοικοι της περιοχής που τον έβλεπαν συχνά, έλεγαν πως ο ίδιος τους έλεγε για κάποια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει χωρίς όμως να θέλει να επεκταθεί. Όλοι είχαν καταλάβει πάντως με το πέρασμα των ημερών πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον 59χρονο αλλά δεν επέμεναν. Δεν πίστευαν ότι τα πράγματα θα έφταναν σε αυτό το σημείο...
Από τους πρώτους που έφθασαν έξω από το σπίτι της οικογένειας, ήταν ο νονός του 59χρονου, που όπως είπε, τον συνάντησε το πρωί της περασμένης Πέμπτης στην πλατεία της Μεσσήνης. Όπως περιέγραψε, διέκρινε ταραχή στο πρόσωπό του και όταν τον ρώτησε, του απάντησε πως αντιμετώπιζε κάποια ψυχολογικά προβλήματα, ενώ του ανέφερε ότι είχε πρόβλημα με το σάκχαρο. Σχετικά με τη σχέση του 59χρονου με το παιδί, ανέφερε ότι το λάτρευε και δεν ήθελε η 10χρονη να πάει σε άλλα χέρια, «γι’ αυτό προτίμησε να το πάρει μαζί του», πρόσθεσε.
Όπως φαίνεται ο 59χρονος έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του, λίγο πριν τις 07.00 προχθές το πρωί. Αυτό τουλάχιστον εκτίμησε ο ιατροδικαστής που έσπευσε στο σημείο. Τότε άνοιξε την τηλεόραση και εκτέλεσε με καραμπίνα τη 10χρονη Βαλεντίνη την ώρα που κοιμόταν. Λίγα λεπτά αργότερα αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι βρήκαν την τηλεόραση ανοιχτή και τα άψυχα σώματα πατέρα και κόρης. Ο 59χρονος δούλευε ως εργολάβος οικοδομικών μηχανημάτων και παλαιότερα είχε συνεργαστεί με τον δημο ενώ τελευταία δεν ήταν σε καλή οικονομική κατάσταση σύμφωνα με μαρτυρίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive