Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Μισό εκατομμύριο μουσουλμάνοι της Αθήνας έτοιμοι να υποδεχθούν το πρώτο τους επίσημο Τζαμί. Στα εγκαίνεια Αδωνις, Βορίδης κ.λ.π;

Μισό εκατομμύριο μουσουλμάνοι της Αθήνας έτοιμοι να υποδεχθούν το πρώτο τους επίσημο Τζαμί

Διαβάστε το παρακάτω δημοσίευμα του Reuters και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για την εικόνα που δίνεται για τη χώρα μας από τα ΜΜΕ στο εξωτερικό: "Η Αθήνα δεν είχε επίσημο τζαμί από τότε που οι Έλληνες έδιωξαν τους κατακτητές Οθωμανούς το 1833, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Aμανατίδης δήλωσε... στο ελληνικό κοινοβούλιο πέρυσι ότι είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα "που στερείται τέτοιο θρησκευτικό χώρο".

 "Για χρόνια οι Μουσουλμάνοι έχουν καταφύγει για να προσεύχονται σε εκατοντάδες αυτοσχέδιους χώρους, σε πολυσύχναστα υπόγεια ή σκοτεινές αποθήκες που είναι στόχαστρο ρατσιστικών επιθέσεων."
 "Τον Μάιο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κήρυξε την ανέγερση τζαμιού. Είπε πως η κυβέρνηση, θα προχωρήσει "από σεβασμό προς τους μουσουλμάνους κατοίκους στην πρωτεύουσά μας, αλλά και γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε έμπρακτα τις αξίες μας.""
 "Το νέο τζαμί - ένα κτίριο 1.000 τετραγωνικών μέτρων χωρίς μιναρέ, χωρισμένο σε δύο επίπεδα - αναμένεται να είναι έτοιμο τον Απρίλιο σε μια παλιά ναυτική βάση σε ένα βιομηχανικό, υποβαθμισμένο τμήμα της Αθήνας."
 ""Χρειαζόμαστε το τζαμί για τη νέα μας γενιά, για τη νεολαία μας ... να αισθάνονται ίσοι απέναντι στο νόμο, ίσοι στην κοινωνία", δήλωσε η εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Ένωσης στην Ελλάδα, Άννα Στάμου, μια Ελληνίδα που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ."
 "Οι προσευχές της Παρασκευής στο υπόγειο γκαράζ, όπου πηγαίνει αυτή και η οικογένειά της απαγγέλλονταν στα αραβικά και τα ελληνικά. Οι άνδρες γονάτισαν για να προσευχηθούν στο υγρό κατακόκκινο χαλί με τους σωλήνες εξαερισμού να περνούν μόλις πάνω από τα κεφάλια τους."

 "Τα σχέδια για την κατασκευή ενός τζαμιού άρχισαν το 1890 με πράξη του κοινοβουλίου, αλλά όλα απέτυχαν, μεταξύ των οποίων κι ένα σχέδιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η τελευταία προσπάθεια για διάσπαση του κυβερνώντος συνασπισμού και οι δεξιοί συγκυβερνώντες με τον Τσίπρα καταψήφισαν το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της κατασκευής."
 Οι επικριτές λένε ότι η Αθήνα, που συντηρείται με διεθνή κεφάλαια από το 2010, δεν μπορεί να διαθέσει 800.000 ευρώ για να το χτίσει.
 Η Χρυσή Αυγή, το υπερεθνικιστικό, τρίτο σε δημοτικότητα, κόμμα στις δημοσκοπήσεις, λέει ότι οι μετανάστες επιβαρύνουν τους κρατικούς πόρους σε μια εποχή κρίσης. Άλλοι εξακολουθούν να συνδέουν τα τζαμιά με την Τουρκία, τη μουσουλμανική γείτονα χώρα και μακροχρόνια αντίπαλο.
 Για μήνες πέρυσι μια ντουζίνα Έλληνες εθνικιστές είχαν καταλάβει την περιοχή του τζαμιού και είχαν δημιουργήσει ένα κέντρο αστέγων, χαρακτηρίζοντάς το «hot spot για τους Έλληνες" δείχνοντας την αντίθεση με τα κέντρα hot spot στα ελληνικά νησιά που είναι κυρίως για μουσουλμάνους πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν από την Τουρκία.
 Έντονα μηνύματα είναι ανηρτημένα ακόμα στην πύλη του χώρου: "Όχι στο τζαμί", και διαβάζει κανείς σε γκράφιτι: "Έξω οι Μουσουλμάνοι."
 Μια αφίσα σε έναν τοίχο απεικονίζει ένα μιναρέ σε έναν κύκλο με μια γραμμή μέσα σε αυτόν. Οι Μουσουλμάνοι "είναι εχθροί του Χριστού, της Ορθοδοξίας και της χώρας μας», λέει. "Θα πρέπει να πάνε πίσω από κει που ήρθαν."
 Η Χρυσή Αυγή λέει ότι θα εντείνει τις διαμαρτυρίες της.
 «Έχουμε κάνει πολλές διαμαρτυρίες και φυσικά θα κάνουμε πολύ περισσότερες", δήλωσε ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος σε ένα συλλαλητήριο του Ιανουαρίου.
 Γύρω του, μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές άναψαν φλεγόμενους πυρσούς και κουνούσαν την ελληνική σημαία μαζί με την κοκκινόμαυρη σημαία του κόμματος με την χαρακτηριστική σβάστικα ως έμβλημά της.
 "Με τη βοήθεια του Θεού, επαναλαμβάνω ότι αυτό το τζαμί δεν θα έχει καλό τέλος», είπε."
Από την Karolina Tagaris
(Επιμέλεια στην Αγγλική από τον Dominic Evans)-ATHENS (Reuters)
Μετάφραση από το EL.GR

6 σχόλια:

  1. ΒΟΜΒΑ – Παράνομο το Τζαμί βάση του Αντιρατσιστικού νόμου! Τι θα κάνει Κυβέρνηση και δικαιοσύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα γράψουν στα αρχί@ια τους τον νόμο. Απλά πράγματα.

      Διαγραφή
  2. Δεν υπάρχουν μισό εκατομμύριο λαθρο στην Αθήνα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μνημειωδης αποφαση του συμβουλιου επικρατειας: βαζει stop στην λαθρομεταναστευση και απαγορευει την παραμονη στην ελλαδα παρατυπων προσφυγων!
    http://indobserver.blogspot.gr/2015/09/stop.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε,ποιος θα εφαρμόσει την απόφαση? Θα την γράψουν στα αρχ....τους και εμείς θα μείνουμε με την απόφαση στο χέρι. Πρέπει να αγωνιστούμε και φυσικά όχι από τον καναπέ και το πληκτρολόγιο

      Διαγραφή
  4. Οι Λαθρο ειναι τα SS των Εβραιοσιωνιστων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive