Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ο Ανδρέας και η Μιμή έγιναν Playmobil. ΦΩΤΟ

Το νεύμα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου προς την τότε σύντροφό του Δήμητρα Λιάνη, κατά την άφιξή τους στην Αθήνα από το Χέρφιλντ τον Οκτώβριο του 1988, αναπαριστά με... Playmobil ο φανατικός συλλέκτης Ντένις Βαγκόπουλος στην έκθεση «GR80s» στην Τεχνόπολη...

Η πιστή αναπαράσταση με Playmobil υπενθυμίζει στους επισκέπτες της έκθεσης τη σκηνή που έμελλε να συμπεριληφθεί ως ιστορική στη σταδιοδρομία του Ανδρέα Παπανδρέου. Ηταν 22 Οκτωβρίου 1988, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιστρέφοντας από το Λονδίνο στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, μετά την πετυχημένη επέμβαση μπαϊπάς στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Χέρφιλντ, κατέβηκε από τη σκάλα του αεροπλάνου και επισημοποίησε ουσιαστικά έτσι τη σχέση του με τη μετέπειτα σύζυγό του Δήμητρα Λιάνη.
Ολα τα κομμάτια της κατασκευής είναι από την προσωπική συλλογή του κ. Βαγκόπουλου, ο οποίος επέλεξε να παρουσιάσει τη Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου ντυμένη με στολή αεροσυνοδού! Ο επισκέπτης της έκθεσης «GR80s» έχει την ευκαιρία να θυμηθεί ή να γνωρίσει για πρώτη φορά όλες τις σημαντικές ελληνικές στιγμές της δεκαετίας του 1980, από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το '87 ως την εκπομπή του πρώτου ιδιωτικού καναλιού της ελληνικής τηλεόρασης το '89 και τον μύθο του Μπίλλυ Μπο στον χώρο της μόδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive