Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Μνημεία και τιμές στους Αλβανούς που σκοτώνουν Έλληνες. Η συγκλονιστική ιστορία του Φλαμούρ Πίσλι

ΒΙΝΤΕΟ: Μνημεία και τιμές στους Αλβανούς που σκοτώνουν Έλληνες
Στην δημοσιότητα επανήλθε η ιστορία του Φλαμούρ Πίσλι, του νεαρού Αλβανού που αναζήτησε τη δικαίωση και την αποκατάσταση της τιμής του μέσα από μια λεωφορειοπειρατεία που διέπραξε πριν από 18 χρόνια σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Κάτω Σχολάρι- Θεσσαλονίκη.  Πρόκειται... για μια ιστορία κατάληψης λεωφορείου που έγινε για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, με τις αστυνομικές δυνάμεις να γνωρίζουν ότι ο 24χρονος τότε Αλβανός κρατούσε στα χέρια του μια χειροβομβίδα, η οποία έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των 13 επιβατών του λεωφορείου.  Το όχημα κινήθηκε μετά από τις διαπραγματεύσεις και την παροχή χρημάτων (50 εκ. δραχμές) στον Πίσλι προς την Αλβανία.  Με το πρώτο φως της ημέρας, σε δρόμο που είχε αποκλειστεί και ήταν αδύνατο να συνεχίσει την πορεία του το λεωφορείο, οι ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας κάνουν έφοδο αρχικά στην μπροστινή πόρτα του λεωφορείου σκοτώνοντας τον Γιώργο Κουλούρη, έναν Έλληνα επιβάτη που είχε βοηθήσει τις αρχές στη διαχείριση της κατάστασης. Αμέσως μετά, μία ολιγομελής ομάδα πάνοπλων αστυνομικών εισβάλει στο λεωφορείο από την πίσω πόρτα και σκοτώνει τον Πίσλι.  Την επομένη υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά για την ερασιτεχνική διαχείριση της υπόθεσης από την αλβανική αστυνομία που αντέδρασε έτσι λόγω απειρίας.  Η υπόθεση έγινε και ταινία λίγα χρόνια αργότερα από τον Κώστα Γιάνναρη με τίτλο «Όμηρος».  Το συγκλονιστικό της ιστορίας είναι πως οι Αλβανοί της περιοχής έκαναν μνημείο στον Αλβανό εγκληματία, επειδή έκλεψε ένα λεωφορείο με Έλληνες και το πήγε στην Αλβανία, με πιθανό ενδεχόμενο μάλιστα να τους σκοτώσει όλους.  Επιπλέον, ο Αλβανός αστυνομικός που σκότωσε εν ψυχρώ τον Έλληνα έγινε Αρχηγός της αλβανικής Αστυνομίας.
Δείτε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ:

1 σχόλιο:

  1. Το "μνημείο" για τον Φλαμούρ Πίσλι δεν είναι μνημείο έτσι όπως το εννοούσε η αδερφή του αδικοχαμένου παλικαριού. Όπως στην Ελλάδα φτιάχνουν στους δρόμους εκκλησάκια αν σκοτωθεί κάποιος ή αν πάθει κάποιο δυστύχημα, έτσι και στην Αλβανία φτιάχνουν κάποιες πλάκες όπου υπάρχει το ονοματεπώνυμο του νεκρού και συνήθως η φωτογραφία του. Αν ο νεκρός ήταν θρήσκος, συνήθως βάζουν πάνω στην πλάκα και έναν σταυρό.

    http://www.shekulli.com.al/images/images20/nuredin-pisli.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive