Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ρωσία: «Ήρθαμε, είδαμε, αποκτήσαμε ναυτική βάση στη Λιβύη» – Και όλα αλλάζουν στην Α.Μεσόγειο. ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιγαντώνεται η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Α.Μεσόγειο καθώς πηγές από τη Λιβύη επιβεβαιώνουν ότι η Ρωσία αποκτά ναυτική βάση στη χώρα! Πρόκειται για μια εκδίκηση προς την Χ.Κλίντον και τα όσα διαδραματίστηκαν με τον Μ.Καντάφι! Τεράστια η αποτυχία της πολιτικής του Μ.Ομπάμα…
Η συμφωνία υπογράφηκε στο κατάστρωμα του ρωσικού αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ». Πρόκειται για εξέλιξη για την οποία σας είχαμε ενημερώσει χτες στο άρθρο μας Ολοκληρωτικός έλεγχος της Α.Μεσογείου από τη Ρωσία – Τι έκανε το ρωσικό αεροπλανοφόρο στη Λιβύη;   Σχεδόν ταυτόχρονα, πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι η Ρωσία δεν αποσύρει τα αντιαεροπορικά/αντιβαλλιστικά της συστήματα S-400, S-300 V4, «Pantsir-S» και τους αντιπλοϊκούς «Bastion» από τη Συρία.  
Θα κατασκευαστεί και νέος αεροδιάδρομος στην αεροπορική βάση Hmeymin και νέος πύργος ελέγχου. Όλα θα είναι έτοιμα την άνοιξη. Η Ναυτική βάση της Ταρτούς αναβαθμίζεται για να φιλοξενήσει τα ρωσικά αντιτορπιλικά κτλ.
«Μετά από ξενάγηση του Στρατηγού Khalifa Hfter Belkacem στο πλοίο ακολούθησε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοιγκού. Οι δυο άντρες συζήτησαν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή» ανέφερε η ανακοίνωση.
Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει η πρώτη φάση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Λιβύης αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές.
Κατά την επίσκεψη του Ρώσου ΑΓΕΕΘΑ, Β.Γκερασίμοφ, στη Λιβύη αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα η στρατιωτική εκπαίδευση του Στρατού της Λιβύης.
Στο πλαίσιο αυτό θα καταφθάσουν στη χώρα Ρώσοι στρατιωτικοί.
«Η Λιβύη είναι έτοιμη να αποδεχτεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία της Ρωσίας για δημιουργία πολιτικού διαλόγου στη χώρα από τη στιγμή που η Μόσχα έχει επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της σύγκρουσης και έχει ισορροπημένη θέση απέναντι στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί» είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης εθνικής ενότητας Akhmed Maetig.
«Το προεδρικό συμβούλιο καλωσορίζει οποιαδήποτε πρωτοβουλία της Ρωσία για εθνική συμφιλίωση στη Λιβύη».
«Όλα τα μέρη πρέπει να συμμετάσχουν στην πολιτική διαδικασία και η Ρωσία θα μας βοηθήσει σε αυτό. Θα λάβει μέρος και ο διοικητής του Στρατού, στρατηγός Khalifa Haftar ο οποίος δεν αναγνωρίζει τη νυν κυβέρνηση».
Η Μάλτα προειδοποίησε πριν λίγο για την ρωσική στρατιωτική υποστήριξη προς τον Haftar, χαρακτηρίζοντας τον πολέμαρχο ενώ τόνισε πως είναι ορατός ο κίνδυνος νέου εμφυλίου στη χώρα.
«Ο Haftar με το στρατό του μετακινείται σταδιακά από ανατολικά προς δυτικά και πιθανότατα θα συνδεθεί με τους δικούς του από τα δυτικά από την Zintane, και θα ακολουθήσει επέλαση προς Bani Walid, Misrata και Tripoli».
«Αυτό θα ήταν καταστροφικό, επειδή θα υπήρχε κίνδυνος να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος και θα δημιουργούταν νέο τεράστιο κύμα προσφύγων από τη Λιβύη».
«Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε τι θα γίνει»….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive