Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΣΤΕΡ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Όμιλος Φίλων του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά, σειρά διαλέξεων με τον τίτλο «ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ». 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου    2016, στις 5.30μμ, η Δρ. Μαρία Λινού, Κτηνίατρος από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ θα παρουσιάσει το θέμα «Ενιαία Υγεία: παγκόσμια τάση ή  αναγκαία προσέγγιση της Δημόσιας  Υγείας;»
Η Ενιαία  Υγεία αποτελεί ολιστική διεπιστημονική προσέγγιση που περιλαμβάνει   όλους τους καθοριστικούς παράγοντες για  την ευημερία: ιατρικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς, οικονομικούς καιπεριβαλλοντικούς.  Βασίζεται  στη συνεργασία και αμφίδρομη ανταλλαγή πόρων, γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των όλων των κοινωνικών εταίρων, που από κοινού,  εντοπίζουν τα προβλήματα και αναπτύσσουν  στρατηγικές για να δώσουν λύσεις.  Ποια  η σχέση της Ενιαίας Υγείας με τη Δημόσια Υγεία.; Πόσο συνδεδεμένη είναι η υγεία ανθρώπων -ζώων –περιβάλλοντος;...
 Μέσα στον πυρετό της παγκοσμιοποίησης και τις ραγδαίες εξελίξεις στον κόσμο έχει αυξηθεί σημαντικά ο βαθμός κινητικότητας, αλλά και αλληλεξάρτησης ανθρώπων από τα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη. Μετακινήσεις πληθυσμών, πόλεμοι, φυσικές καταστροφές, κλιματικές αλλαγές συνιστούν νέες πραγματικότητες που εισβάλλουν πια στην καθημερινότητα μας. Παράλληλα η εμφάνιση αναδυόμενων νέων λοιμωδών νοσημάτων και επανεμφάνιση παλιών - που νομίζαμε εκριζωμένα - έρχονται να εντείνουν τα προβλήματα δημόσιας υγείας σε κάθε κράτος. Ζώα, άνθρωποι και περιβάλλον έχουν απολέσει την αρμονική σχέση ισορροπίας πολλών αιώνων.  Είναι η εποχή που πρέπει να αλλάξει η γενικότερη αντίληψη για την υγεία του ανθρώπου και να συμπεριλάβει την ύπαρξη των ζώων γύρω μας και την έγνοια για το τόσο ασταθές πια περιβάλλον. Το κίνημα της «Ενιαίας Υγείας» έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται μέσα από δράσεις και οργανισμούς στην Αμερική και την Ευρώπη, φέρνοντας κοντά ειδικούς από διαφορετικούς χώρους οι οποίοι συνεργάζονται για θέματα της νέας δημόσιας υγείας.

Είσοδος: €5, καλύπτει την κατανάλωση στο Café Merlin


Café Merlin,  Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής, Β & Μ Θεοχαράκη
Λ. Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, ΤΚ 106 71, Αθήνα
Πληροφορίες: Τ: 210-3611206

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive