Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Η Τουρκία καλεί τον Καμμένο να ενεργεί με σοβαρότητα. Με τραγούδι απαντά ο Καμμένος. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η Τουρκία καλεί τον Καμμένο να ενεργεί με σοβαρότητα
Στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αμύνης, Πάνου Καμμένου, με τις οποίες επιτέθηκε τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Αλβανία σχετικά με την αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών, «απαντά» το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του....

Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο, η Άγκυρα έχει «ήδη τοποθετηθεί» στο θέμα αυτό και δεν θα «επανέλθει».
Επιτίθεται στον κ. Καμμένο καλώντας τον να «ενεργεί με ευθύνη και σοβαρότητα», ανάλογη «της κατάστασης». Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι δηλώσεις του κ. Καμμένου «επιστρέφονται» σε αυτόν.
Χαρακτηρίζει ακόμη τις δηλώσεις του κ. Καμμένου «επιζήμιες για την προσπάθεια βελτίωσης της σχέσης των δυο χωρών» (Ελλάδας και Τουρκίας).
turk
Σημειώνεται πως, από το Φυλάκιο Μολυβδοσκεπάστου και την Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου στην Ήπειρο, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Από εδώ, όμως, θέλω να στείλω και ένα μήνυμα σε μία απάντηση σε όλους αυτούς οι οποίοι τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές δίκαιο και να κάνουν προκλητικές δηλώσεις. Από τη μία πλευρά έχουμε την Τουρκία που με συνεχείς δηλώσεις προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα. Η δική μας απάντηση δίνεται με βάση την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.
Αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη συνθήκη της Λωζάνης, θα επιστρέψουμε στη συνθήκη των Σεβρών. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα.
Και αυτό αφορά, όχι μόνο την Τουρκία, αλλά και την Αλβανία. Οι τελευταίες ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Ράμα, θα πρέπει να μας ξαναφέρουν στη μνήμη ότι αυτοί για τους οποίους μιλάει ήταν συνεργάτες των ναζί. Ήταν αυτοί που στον πόλεμο ήταν με την πλευρά των ηττημένων.
Δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους προκλήσεις. Δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους αναφορές οι οποίες προσβάλουν και την ιστορία, αλλά και το διεθνές δίκαιο».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε: «Αφού το τουρκικό ΥΠΕΞ και οι εδώ προσκυνημένοι θεωρούν την ΕΟΚΑ τρομοκράτες. Καταδικάστε με τιμή μου»

Με το τραγούδι «των αθανάτων το κρασί» απάντησε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος στις βολές που δέχθηκε νωρίτερα από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανάρτησή του στο twitter έγραψε «Αφού το τουρκικό ΥΠΕΞ και οι εδώ προσκυνημένοι θεωρούν την ΕΟΚΑ τρομοκράτες. Καταδικάστε με τιμή μου», παραθέτοντας τον σύνδεσμο του τραγουδιού στο YouTube.



Σημειώνεται ότι η Άγκυρα έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο Πάνος Καμμένος δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης, χαρακτηρίζοντάς τον λίγο – πολύ ασόβαρο και ανεύθυνο για συγκεκριμένες δηλώσεις που έκανε τις προηγούμενες μέρες.

Το επίμαχο τραγούδι πρωτοτραγούδησε ο Γιώργος Νταλάρας το 1994 και αποτελεί μελοποίηση στίχων ποιήματος του Ευαγόρα Παλλικαρίδη από τον συνθέτη Δημήτρη Λάγιο. Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης (26 Φεβρουαρίου 1938 - 14 Μαρτίου 1957) ήταν Κύπριος αγωνιστής. Σε ηλικία 17 χρόνων, εγκατέλειψε το σχολείο και εντάχθηκε στις αντάρτικες ομάδες της ΕΟΚΑ. Στις 18 Δεκεμβρίου 1956 συνελήφθη από τους Βρετανούς για κατοχή οπλισμού. Απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία μόλις 19 ετών παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και εκκλήσεις για απονομή χάριτος. Ήταν ο νεαρότερος αλλά και ο τελευταίος αγωνιστής που απαγχονίστηκε από τους Άγγλους. Ο τάφος του βρίσκεται στα Φυλακισμένα Μνήματα στη Λευκωσία.

Το τραγούδι που αφιέρωσε ο Πάνος Καμμένος στους «γείτονες»...

2 σχόλια:

  1. ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΜΜΕΝΕ ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για πρώτη φορά στην ζωή μου,θα συμφωνήσω με τον βάρβαρο ασιάτη,έχουν απόλυτο δίκιο!!!το γιατί δεν έχει κλείσει τα σύνορα μετά τα περσινά δεν μπορώ να το καταλάβω ακόμα...προφανώς οι εντολές είναι να τιγκάρουμε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive