Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ;

Την ημερα του τιμιου και ζωοποιου σταυρου δεν γιορτάζουμε, μονον της υψωση του τιμιου Σταυρου, από την Αγιο Κωνσταντινο και την Αγια Ελενη, Ταυτόχρονα γιορτάζουμε την δευτερη ανυψωση του τιμιου και ζωοποιου σταυρου, και  την επανάκτηση του από τον Ελληνα Βασιλια Ηρακλειο. Κατ ουσιαν την δευτερη φορα εμεις οι Ελληνοχριστιανοι, γιορτάζουμε τον απολυτο, και μεγαλυτερο θριαμβο του Ελληνοχριστιανισμου, στα παγκοσμια χρονικα, μεχρι και της ημερες μας, εναντια στις δυναμεις του Εωσφορισμου...
Η Περσικη εωσφορικη, αυτοκρατορια, είναι μια αυτοκρατορια η οποια προσπαθουσε, παρα πολλους αιωνες  να αφανισει δια παντος τον Ελληνισμο. Τελικα  εξατιας της γεναιοτητας, του ηθους, της πιστης, των χρηστων ηθων, και της βοηθειας του Ιησου Χριστου, οι προγονοι μας κατεβαλαν δια παντος τον προαιωνιο εχθρο του Ελληνικου εθνους.   Όταν ειδαν οι εωσφοριστες ότι το 610 μ.Χ., ότι στον θρονο της Κωνσταντινουπόλεως ανεβηκε για πρωτη φορα Ελληνας, και ότι η αυτοκρατορια εγινε και τυπικα Ελληνικη, για πρωτη φορα στα παγκοσμια χρονικα αντεδρασαν παρα πολύ ασχημα. Οσο ηταν στον Ρωμαικο θρονο αλλοδαποι αυτοκρατορες, δηλαδή την εποχη του Ιουστινιανού του α, όπως και στην εποχη του Θεοδοσιου, του Αρκαδιου, του Θεοδοσιου του β, του Ιουστινου του α, του Ιουστινου του β, είχαμε μονον συνοριακους πολεμους, και περιοδους ειρηνης με τους περσες. Όμως μολις  ανεβηκε στον θρονο, ο πρωτος Ελληνας χριστιανος Αυτοκρατορας, ο Ηράκλειος τοτε εκαναν οι περσες ολα αυτά τα τρομερα πραγματα εις βαρος των Ελλήνων, τα οποια, δεν ειχαν ξαναγινει ποτε από μερος των περσων. Ειχαμε δηλαδή εισβολή, και κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας. 

Επειτα ειχαμε πολλες χιλιαδες σφαγμενων Ελλήνων, ειχαμε κλοπες, εμπρημους, βιασμους, σκλαβωμα γυναικων. Επισης για πρωτη φορα στα παγκοσμια χρονικα εγινε εισβολή από τους περσες στα Ιεροσόλυμα, οπου εκει εκτος από της αγριες σφαγες, της κλοπες, τους εμπρησμούς, τους βιασμους ,το σκλαβωμα χριστιανων, μαζι με όλα αυτά εκαψαν τον ναο του Παναγιου ταφου, εκλεψαν τον Τιμιο Σταυρο, και πηραν μαζι τους αιχμαλωτο τον πατριαρχη Ζαχαρια. Ο χρονογραφος Ιωαννης Ζωναράς, που είναι ο πιο αξιόπιστος ιστορικος του μεσαιωνα, μας αναφερει στο εργο του με τιτλο επιτομη ιστοριων, ότι πριν να φυγουν οι περσες , από τους αγιους τοπους, πουλησαν εναντι πινακίου φακης, 90.000 χριστιανους στους Εβραιους, οι οποιοι τους θανατωσαν με τα πιο φρικτα βασανιστήρια. Εντούτοις εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας, μεσα σε επτα μονον χρονια , οι Ελληνες ανεκαμψαν, με αποτέλεσμα να παρουν πισω όλα τα κατεκτημένα εδάφη από τους Περσες.   Οι προγονοι μας δεν σταματησαν εκει αλλα περασαν στην  αντεπιθεση, κατακτώντας ολοκληρη την περσικη αυτοκρατορια. Αυτό το εκανε ο Ηράκλειος με έναν τελειως απειροπολεμο στρατο. Εναν Ελληνικο στρατο τον οποιο δημιουργησε εκ του μηδενος μεσα σε δεκα μηνες. Ειδατε τι μπορει να πετυχουν οι Ελληνες εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας. Ακομη και ο Αλεξανδρος, με παρα πολύ εμπειρους στρατιώτες, με πολύ περισσοτερους στρατιώτες, σε σχεση με τον Ηρακλειο, και με ένα πανισχυρο Ελληνικο Μακεδονικο κρατος   πολιτικα και οικονομικα, εκανε περισσοτερο χρονικο διαστημα    να κατακτησει την περσικη αυτοκρατορια ,σε σχεση με τον Ηρακλειο. 
Το απογειον της Ελληνορθοδοξιας πανω από όλα, ηταν οταν ο Ελληνας Αυτοκρατορας Ηράκλειος πηρε πισω από τους περσες τον Τιμιο Σταυρο, τον οποιο πηγε ο ιδιος πισω στα Ιεροσόλυμα. Ο θριαμβος των Ελλήνων είναι  ολοκληρωτικος.    Πριν από 14χρονια, δηλαδή το 614 μ.Χ., το Ελληνικο (ρωμαικο) κρατος, δεν θα βρεθει μονον κατεκτημενο κατο το ημισυ από τους περσες, αλλα είναι για πρωτη φορα στην ιστορια του σκοπιμα εξαιτιας των αλλοδαπών αυτοκρατορων, τελειως  χρεωκοπημενο. Είναι η εποχη που εδωσαν οι εωσφοριστες περσες το τελεσεγραφο στους προγονους μας , ότι η θα εγκαταλείψουν ολοι τον Ιησου Χριστο, η δεν θα ξαναδουν ποτε τον ηλιο. Για οσους δεν γνωριζουν η Ρωμαικη αυτοκρατορια ιδρυθηκε από αλλοδαπούς εωσφοριστες δωδεκαθειστες "νεοταξιτες" στην αρχαια ρωμη, στην θεση της διαλυμενης περσικης αυτοκρατοριας από τον Ελληνα Μακεδονα τον Μεγα Αλεξανδρο. Ο σκοπος της δημιουργιας της ρωμαικης αυτοκρατοριας ηταν η κατακτηση της Ελλαδος, και η δημιουργια (αργοτερα) του παγκοσμιου κρατους (Pax Romana). Aκομη οι εωσφοριστες ηθελαν με την δημιουργια της ρωμαικης αυτοκρατοριας, να κερδισουν χρονο, ώστε να ξαναδημιουργησουν την ανατολικη εωσφορικη αυτοκρατορια την περσικη.  Για αυτό μεχρι να την επανασυστησουν την εωσφορικη περσικη αυτοκρατορια, σκεφτηκαν να κανουν μια άλλη παγκοσμια  εωσφορικη αυτοκρατορια από τα δυτικα. Ο στρατηγικος τους στοχος, ηταν με την ανακαμψη της Περσικης αυτοκρατοριας , να είναι ετοιμη οποτε και εάν χρειαστεί η Περσια να επεμβει εναντιον των Ελλήνων, σε περιπτωση που απελευθερωνόμασταν από τα ρωμαικα δεσμα. Πραγματικα το πληρωμα του χρονου εφτασε το 610 μ.Χ. ,με την ανοδο στον ρωμαικο θρονο του Ελληνα από την Αγιοτοκο Καππαδοκια τον Ηρακλειο. Το κρατος του εωσφορου, η  παγκοσμια ρωμαικη αυτοκρατορια (Pax Romana), ειχε γινει οριστικα και αμετάκλητα το πρωτο παγκοσμιο Ελληνοχριστιανικο αυτοκρατορικο κρατος. 
Όλα αυτά γιορτάζουμε στις 14 Σεπτεμβριου.   
14 σεπτεμβριου. του τιμιου σταυρου. - σκεφτομαστε ελληνικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive