Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Όταν τα φασιστερά πουστρόνια Δραγασάκης, Σταθάκης & Τσακαλώτος ζητούσαν ακύρωση της… απαράδεκτης ιδιωτικοποίησης ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ. Ρε ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ που θα μας σπάσετε εσείς τα νεύρα. ΟΞΩ ΡΕΕΕ

Image result for δραγασακησ σταθακης τσακαλωτος images

Στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων εντάσσονται σήμερα μια σειρά από ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και οι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ με τη ψήφο των κυβερνητικών βουλευτών στο πολυνομοσχέδιο.

Ωστόσο, δεν έχουν περάσει παρά μόνο 3 χρόνια από την ερώτηση των τότε βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα των Παπαδημούλη, Βαλαβάνη, Γελαλή, Διώτη, Δραγασάκη, Τσακαλώτου και Σταθάκη, με την οποία ζητούσαν την ακύρωση κάθε διαδικασίας που οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ....

Η ειρωνεία είναι ότι οι Δραγασάκης, Σταθάκης & Τσακαλώτος υπογράφουν τώρα την ένταξη των εν λόγω ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο και συνακόλουθα ανοίγουν τις διαδικασίες για ενδεχόμενη ιδιωτικοποίησή τους…

Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις 12/12/2013:

«Στις 28 Ιουλίου 2010 η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. ανακήρυξε την πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό σαν «θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα».
Οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης των δικτύων ύδρευσης στις περισσότερες περιπτώσεις κατέληξαν σε αποτυχία, εις βάρος της ποιότητας του νερού και του κόστους για τον πολίτη. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι επαναδημοτικοποιήσεις πολλών δικτύων ύδρευσης τα τελευταία χρόνια στην Γαλλία, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας. Όμοίως, το Βερολίνο βρίσκεται στην τελευταία φάση πλήρους επαναδημοτικοποίησης του νερού του.
Απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, ο Επίτροπος Όλι Ρεν δήλωσε ότι η Κομισιόν «δεν έχει πολιτική που να υποχρεώνει τα κράτη μέλη να ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες ύδρευσης», καθώς επίσης ότι «η διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί ευθύνη των κρατών μελών, και γι αυτόν το λόγο έχει πάρει ουδέτερη θέση επί του θέματος της δημόσιας ή της ιδιωτικής ιδιοκτησίας των υδάτινων πόρων, σύμφωνα με το άρθρο 345 της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ», αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι «το νερό είναι δημόσιο αγαθό που έχει ζωτική σημασία για τους πολίτες».
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ΣτΕ έχει αποφανθεί αρνητικά στην μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών ύδρευσης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, απόφαση που αναμένεται να καθαρογραφεί οσονούπω.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:
— Προτίθενται να ακυρώσουν οριστικά κάθε διαδικασία που οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, δεδομένου ότι είναι πασιφανώς βλαπτική για το δημόσιο συμφέρον, την δημόσια υγεία και το δικαίωμα της πρόσβασης σε ένα από τα ζωτικότερα αγαθά για τον άνθρωπο;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Δημήτριος Παπαδημούλης
Νάντια Βαλαβάνη
Δημήτριος Γελαλής
Ηρώ Διώτη
Ιωάννης Δραγασάκης
Γεώργιος Σταθάκης
Ευκλείδης Τσακαλώτος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive