Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ελλάδα ποτέ δεν ΠΕΘΑΙΝΕΙ! Απίστευτη ανακάλυψη στη Τουρκία

Αρχαίο ελληνικό θέατρο κατασκευασμένο περίπου πριν από 2.200 χρόνια  και με χωρητικότητα 15.000 ατόμων, ανακαλύφθηκε στη νοτιοδυτική επαρχία Denizli της Τουρκίας.
Πρόκειται για θέατρο που βρισκόταν στην αρχαία πόλη της Λαοδικείας, παρόλο που οι Τουρκικές Αρχές κάνουν λόγο απλά για ένα «δυτικό» θέατρο...
χωρίς να αποδώσουν σαφή εθνικότητα, αλλά αναφέρουν απλά την ύπαρξη αρχαίων λαών της περιοχής. Το θέατρο αυτό θέατρο έχει διάμετρο  94 μέτρα , ενώ το βόρειο κομμάτι του  κατασκευάστηκε τον δεύτερο αιώνα μ.Χ. και είναι 124 μέτρα. Σύμφωνα με επιγραφές που βρέθηκαν εκεί, οι κάτοικοι της Λαοδικείας  είχαν φτιάξει μια πολυπληθή πόλη, περίπου 20.000 ανθρώπων, μεγάλης εμπορικής σημασίας. «Αυτό μας δείχνει ότι μια οντότητα παρόμοια με την Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρχε  σε αυτή τη γη πριν από 1.800 χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Παμούκαλε και ο Προϊστάμενος του έργου ανασκαφής της Λαοδικείας καθηγητής Celal Şimşek.
Ένα επιπλέον σημαντικό εύρημα της περιοχής αποτελεί ο αρχαίος ναός που καταστράφηκε κατά την περίοδο του Μεγάλου Κωνσταντίνου, καθώς χρησιμοποιήθηκε ως πλατεία και  αγορά της πόλης. Τα ερείπια του ναού και η πλατεία καλύφθηκαν από χώμα ύστερα σεισμό τον πέμπτο αιώνα μ.Χ..
Η πόλη της Λαοδικείας ήταν  μία από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις στην Ανατολία, ενώ αναφέρεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης. Την ανασκαφή και αποκατάσταση λοιπόν της πόλης έχουν αναλάβει οι Τουρκικές Αρχές, έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια, με σκοπό να τρυγήσουν τους καρπούς της περιοχής ως τουριστικό προορισμό, χωρίς βέβαια να αποδίδουν τα εύσημα που αναλογούν στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive