Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΟΛΗ η αλήθεια. Βρήκαμε το “ανύπαρκτο” μισθολόγιο με περικοπές για τους στρατιωτικούς! Τι χάνει κάθε βαθμός

misthologio_effect
Εδώ και μέρες το Militaire.gr επιμένει να ασχολείται με το θέμα που “καίει” κυριολεκτικά τους στρατιωτικούς. Το νέο “ειδικό μισθολόγιο” και τι αυτό προβλέπει....
Το Miitaire.grσυνέχισε να ασχολείται και να γράφει για τις περικοπές που προβλέπει παρά την προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να διαψεύσει το θέμα και να διαδόσει μέσω ανωνύμων διαρροών ότι “δεν υπάρχει θέμα μειώσεων”.
Επιμείναμε αν και μείναμε μόνοι να υποστηρίζουμε ότι θέμα υπάρχει και είναι σοβαρό.
Η αγωνία του υπουργείου Οικονομικών, του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων ήταν, από που διαρρέουν οι πληροφορίες και οι οδηγίες που είχαν δοθεί, αυστηρότατες, να μην διαρρεύσει τίποτα από το σχέδιο μισθολογίου που υπάρχει κι ας το αρνούνται.
Το Militaire.gr δημοσιεύει σήμερα ενδεικτικά δύο από τις σελίδες του σχεδίου ειδικού μισθολογίου του ΥΠΟΙΚ. Όπως θα διαπιστώσετε από τα έγγραφα, αυτό έχει σταλεί στις 22 Ιουλίου 2016, από το υπουργείο Οικονομικών στο ΥΠΕΘΑ. Προκαλώντας όπως γράψαμε λιποθυμίες!
Ο αποπροσανατολισμός των “κύκλων” του ΥΠΟΙΚ  προκύπτει από το πρώτο χαρτί στο οποίο γίνεται λόγος για το νέο “ειδικό μισθολόγιο” και για δημοσιονομική ουδετερότητα! ΚΑΚΩΣ το ονομάζουν ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ αφού μόνο ΕΙΔΙΚΟ δεν είναι. Είναι πολύ χειρότερο του ενιαίου και η λέξη ειδικό χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για να γίνονται περικοπές και αδικίες και να νομίζουν άπαντες ότι υπάρχει ευμενής διαχωρισμός υπέρ των στρατιωτικών.
misthologio_teliko
  • Πράγματι υπάρχει απλούστευση και μείωση των κατηγοριών…
  • Όσον αφορά τις ίδιες αρχές με το ενιαίο μισθολόγιο, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, διότι σίγουρα δεν υπάρχει θεσμοθέτηση αμοιβής για την υπερωριακή εργασία στα στελέχη των Ε.Δ., αλλά και την εργασία πέραν του πενθημέρου. 
  • Από την παρατήρηση των πινάκων, που ακολουθούν γίνεται εμφανής η πρόθεση του νέου προτεινόμενου μισθολογίου να μειώσει σε “βαθμό κακουργήματος” τις οφειλόμενες προς την μεγάλη πλειοψηφία των στρατιωτικών αποδοχές, με μια εμφανής αυξητική τάση υπέρ των ανωτάτων βαθμών, κάτι που ομολογείται από τους ίδιους τους συντάκτες της και δικαιολογείται, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, από το γεγονός ότι αυτοί έχουν υποστεί μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση. Αυτό είναι βέβαια μια πραγματικότητα, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά ότι, οι ανώτατοι απολαμβάνουν προνόμια (δωρεάν οικήματα μόνιμης διαμονής και παραθερισμού, διάθεση υπηρεσιακού οχήματος για όλες τις μετακινήσεις τους, τηλεφωνικές ατέλειες, και πολλά άλλα) τα οποία σε σχέση με το υπόλοιπο στράτευμα, τους μετριάζει την πραγματική απώλεια σε πολύ μεγάλο βαθμό και σε αρκετές περιπτώσεις την υπερκαλύπτει.
  • Δεν υπάρχει καμία δημοσιονομική ουδετερότητα. Όταν απαιτούνται 300.000.000 ευρώ εξοικονόμηση χρημάτων από μια κατηγορία όπως τα στελέχη των Ε.Δ., που έχει υποστεί τα μέγιστα με άδικες και παράνομες περικοπές, αποδεδειγμένες με τη βούλα δύο τελεσίδικων και αμετάκλητων αποφάσεων του ΣτΕ, που δεν λένε μόνο ότι πρέπει οι αποδοχές τους να πάνε στο ύψος του Αυγούστου του 2012, αλλά και δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγο να μειωθούν πέραν τούτου, είναι ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ να μιλάς για δημοσιονομική ουδετερότητα.
  • Πάγωμα 2017 – 2018
  • Δεν φτάνει που κατακρεουργούνται όλοι οι μισθοί όλων των κατηγοριών του στρατεύματος εξοικονομώντας 300.000.000 ευρώ, μιλάνε και για πάγωμα θέλοντας και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Αυτό κι αν είναι πρόκληση.
  • Εδώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψη το “δόλο” της “προσωπικής διαφοράς” πουαποκάλυψε πρώτο το Militaire.gr, ρίχνοντας τις μάσκες του ΥΠΟΙΚ, η οποία ναι μεν θαυποκαταστήσει προσωρινά την όποια απώλεια στους μισθούς των στελεχών των Ε.Δ.,  αλλά θα πρέπει οι στρατιωτικοί μας:
  • α) Να ξεχάσουν για τα επόμενα 6 με 7 χρόνια οποιαδήποτε αύξηση λόγω προαγωγής τους ή λόγω αλλαγής μισθολογικού κλιμακίου.
  • β) Η ήδη πολλάκις μειωμένη συνταξιοδοτική τους απολαβή, θα μειωθεί περαιτέρω λόγω του ότι το ποσό της προσωπικής διαφοράς δεν προσμετράται στον υπολογισμό αυτής. Φέρνουμε παράδειγμα τους ήδη εν ενεργεία αρχηγούς των ΓΕ που θα φύγουν σε σύνταξη με αυτό το μισθολόγιο, κι η σύνταξη τους δεν θα είναι πάνω από 1150 ευρώ! Φανταστείτε τι θα λάβουν οι υπόλοιποι.
  • γ) Το ήδη μειωμένο εφάπαξ που πρόκειται να λάβουν θα μειωθεί περαιτέρω κι αυτό, λόγω του ότι το ποσό της προσωπικής διαφοράς και σ’ αυτή την περίπτωση δεν προσμετράται στον υπολογισμό του εφάπαξ βοηθήματος.
  • δ) Το ήδη κουτσουρεμένο μέρισμα θα μειωθεί κι αυτό για τον ίδιο λόγο.
  • ε) Yπόψη ότι την “προσωπική διαφορά” δεν θα την λάβουν όλα τα στελέχη, αλλά μόνο αυτά τα οποία πιθανώς έχουν αρκετά χρόνια και είναι κοντά στην συνταξιοδότηση. Όλα τα υπόλοιπα θα μπουν κατευθείαν στις κατηγορίες του νέου “φτωχολογίου” με ότι αυτό συνεπάγεται για τον καθένα.
misthologio2
Με τον παραπάνω πίνακα, (κάντε ΚΛΙΚ πάνω στον πίνακα για  καλύτερη ευκρίνεια)μπορούν οι Αξιωματικοί των Ε.Δ. να υπολογίσουν τις μικτές τους αποδοχές, βλέποντας από τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας τους, ποιος βασικός (μεικτός) μισθός τους αντιστοιχεί.
Κατόπιν θα πρέπει να προσθέσει ο καθένας, τι επίδομα ειδικών συνθηκών δικαιούται, αν είναι Συνταγματάρχης και πάνω θα πρέπει να λάβει και το αντίστοιχο επίδομα Διοίκησης Ευθύνης, και όσοι υπηρετούν στην παραμεθόριο θα λάβουν +100 ευρώ. 
epidoma_paramethoriou
Για να καταλάβει ο κάθε αξιωματικός τι περίπου χάνει, θα πρέπει να κοιτάξει από τον τελευταίο του μισθό τις μικτές του αποδοχές, να αφαιρέσει το ποσό που προκύπτει από την παραπάνω παράγραφο, και η μικτή διαφορά που προκύπτει είναι αυτό που χάνει ο καθένας.
Τέλος στην “καθαρή” μηνιαία μισθολογική απώλεια του καθενός που θα προκύψει, θα πρέπει να προστεθεί επιπλέον, αυτούσιο το ποσό του ΒΕΑ (προικοδότηση) που πληρώνει κάθε στέλεχος, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που έχει, μιας και αυτή η κράτηση, δεν αφορά το ΥΠΟΙΚ και το μισθολόγιο, αλλά το εκάστοτε Μετοχικό Ταμείο και είναι έξτρα.
Τώρα λοιπόν που παρουσιάζουμε και τα σχέδιο “στο χαρτί” κανείς απ΄ όσους “βολεύτηκαν” στις διαβεβαιώσεις των “κύκλων”  του υπουργείου Οικονομικών δεν δικαιούται να σιωπά:
•Η αντιπολίτευση και ειδικά η αξιωματική της ΝΔ δεν μπορεί να περιοριστεί στην ερώτηση που έκανε στη Βουλή η κυρία Κατερίνα Παπακώστα. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να μην ασχοληθούν με το θέμα, εκτός αν συμφωνούν με νέες περικοπές στις ΕΔ.
• Η ΠΟΕΣ προσφάτως νομιμοποιημένη δεν μπορεί να παραμείνει στην ανακοίνωση με την οποία έλεγε ότι είναι σε ετοιμότητα. Ο “εχθρός” δεν είναι προ των πυλών. Τις έχει περάσει.
•Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μόλις χθες έδωσε νέα διαβεβαιώση ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στα μισθολόγια των στρατιωτικών. Μένει να δούμε αν θα τηρήσει αυτή του τη δέσμευση. Γνωρίζει καλά ότι αν δεν το κάνει, θα εισπράξει τεράστιο πολιτικό κόστος.
• Θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ΄ όλους ότι οι στρατιωτικοί δεν περιμένουν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω απλά αυτό το απαράδεκτο και ανεφάρμοστο σχέδιο ειδικού μισθολογίου για να …πανηγυρίσουν! Αυτό είναι το αυτονόητο. Οι στρατιωτικοί αναμένουν την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ. Αυτό είναι το ζητούμενο σ΄ ότι αφορά στα μισθολογικά τους.
Αυτά προς το παρόν και είναι βέβαιο ότι θα επανέλθουμε.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ!!
    Ἐμάλλιασε ἡ γλῶσσα τοῦ Καρατζαφέρη!
    Ἐγκάριζε ὁ Καρατζαφέρης !!
    Εἰς ὅλους τοὺς τόνους τοὺς προειδοποιοῦσε, τοὺς ἀξιωματικοὺς, ὁ Καρατζαφέρης, ὅτι εἰς τὸ ἄρθρον χ τοῦ μνημονίου τὸ ὁποῖον ὅλοι ἐψήφισαν - πλὴν τοῦ Καρατζαφέρη ἀλλὰ εἰς αὐτὸν τὸ ἐφόρτωσαν, θὰ ὑποστοῦν αὐτὰς καὶ αὐτὰς τὰ μειώσεις, ἀλλὰ αὐτοί, ξύπνιοι, μάγκες, ξαχπίνιδες καὶ παλληκαράδες ἀγοῦντες τὰς προειδοποιήσεις τοῦ Καρατζαφέρη ἔτρεχαν νὰ ψηφίζουν τὰ κόμματα τῆς πολιτικῆς ὑπονόμου, Ν.Δ., Χ.Α. κλπ... ἐκτὸς ΛΑ.Ο.Σ. φυσικά.
    Καὶ ἐπειδὴ τὸ κάτω κεφάλι τρώει τὸ ἐπάνω, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive