Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Πλειστηριασμοί σπιτιών: Εν ψυχρώ «αριστερή» εκτέλεση από τον Τσίπρα και τον «κόκκινο» Πάνο! ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πλειστηριασμοί σπιτιών: Εν ψυχρώ «αριστερή» εκτέλεση από τον Τσίπρα και τον «κόκκινο» Πάνο!ΟΤΑΝ Ο ΥΠΕΡ-ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΦΩΝΑΖΕ: «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ», ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Πλειστηριασμοί σπιτιών, επίπλων, βιβλίων, πιάτων! Και ρούχα έχουμε, άμα θέλετε! Προκειμένου να παραδώσει «έργο» στην Τρόικα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ... «άνοιξε και μας... περιμένει»!...
Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι λόγω της σκληρής διαπραγμάτευσης και του εκβιασμού από πλευράς δανειστών ο Αλέξης Τσίπρας υπέκυψε στις εντολές των δανειστών, αυτό που κανείς δεν μπορεί να «χωνέψει» είναι η κυβίσθηση του υπερ-πατριώτη Πάνου Καμμένου ο οποίος εξελέγη με το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν θα αφήσει να χαθεί το σπίτι κανενός Έλληνα. 
Για άλλη μια φορά ο κ. Καμμένος παρέσυρε τον πρωθυπουργό σε δεσμεύσεις που δεν μπορούν να τηρηθούν.
Ουδείς διαφωνεί πως η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να ανακάμψει. Ομως, με λάθος συνταγή δεν γίνεται. Ούτε με ψεύτικα υλικά μπορεί να εκτελέσει κάποιος σωστά αυτήν την συνταγή. Το πολύ πολύ να «εκτελέσει» όσους τολμήσουν να φάνε.
Κάπως έτσι εξελίσσεται η «μαγειρική» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Αλλά ουδείς από τους μαγείρους (βλ., Τσίπρα και Καμμένο) κόπτεται ιδιαίτερα για την ποιότητα των υλικών ή για το αν η συνταγή είναι λάθος.
Κατευθείαν στην «εκτέλεση» οδηγούν χιλιάδες συμπολίτες μας μεγενθύνοντας την τραγωδία της «ανθρωπιστικής κρίσης» πάνω στην οποία «πάτησαν» προεκλογικά για να κλέψουν τις ψήφους της εκλογικής νίκης. Ακόμη και όσοι προστατεύονταν -υποτίθεται- από το Νόμο Κατσέλη, τώρα κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα, καθώς το «πράσινο φως» για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας έχει ήδη ανάψει.
Ποια κυβέρνηση και ποια τρόϊκα;
Οι τραπεζίτες την πήραν την απόφαση εδώ και λίγες ημέρες. Στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (2289/15-10-2015) δημοσίευεται Απόφαση του Διοικητή της Τράπεζας Γιάννη Στουρνάρα σύμφωνα με την οποία η καταλυτική ημερομηνία για τους οφειλέτες είναι η 15η Δεκεμβρίου 2015. Από κει και πέρα για όποιον δεν συμμορφώνεται ξεκινούν οι διαδικασίες πλειστηριασμών αλλά και κατασχέσεων των καταθέσεων του.
Διαβάζουμε χαρακτηριστικά: «Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης αποστέλλεται εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της ταχθείσας προθεσμίας η προειδοποιητική επιστολή... στις περιπτώσεις δανειοληπτών, εφόσον ο αποχαρακτηρισμός αυτών ως συνεργάσιμων μπορεί να έχει συνέπεια τον εκπλειστηριασμό της μοναδικής καταοικίας τους με νομικές διαδικασίες που προτίθεται να κινήσει το ίδρυμα».
Οχι πως είχαν σταματήσει οι πλειστηριασμοί (και) της πρώτης κατοικίας. Το μόνο κενό στις διαδικασίες προκλήθηκε εξαιτίας capital control. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάϊο του 2015 (με αριστερή κυβέρνηση) ανακοινώθηκαν 230 πλειστηριασμοί, με τις εκτιμήσεις να υποστηρίζουν πως το 30% αφορούσε στην πρώτη κατοικία!
Είναι δυνατόν να πήγε «αδιάβαστος» ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν δήλωνε πως: «Δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας για πολίτες που πήραν δάνεια κάποια εποχή, ενώ τώρα η αξία των σπιτιών τους έχει πέσει πάρα πολύ χαμηλά. Θα προστατέψουμε τους αδύναμους αυτής της κοινωνίας».
Πως στ' αλήθεια θα προστατεύσει τους φτωχούς, τους αδύναμους και τους μικρομεσαίους όταν «τσιτσιδώνει», τη μία μετά την άλλη, τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και καθιστά τουλάχιστον γελοίο και «ανιστόρητο» το προεκλογικό σύνθημα (εμπνεύσεως ΣΥΡΙΖΑ):«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» το οποίο σε συνδιασμό με την θριαμβολογία: «Πρώτη φορά Αριστερά», άλλους τους κάνει να γελούν σαρδόνια κι άλλους τους βουλιάζει (κυριολεκτικά) σε κλάμα απελπισίας;
Δεσμεύσεις, υποσχέσεις και λόγια που για χρόνια έχτισαν κινήματα αλληλεγγύης που πάνω τους ακούμπησε νιώθοντας εμπιστοσύνη ο φτωχός, ο αδύναμος, ο μικρομεσαίος, ο αλλιώτικος εκτός συστημικού μοντέλου και γενικά ο άνθρωπος που ήθελε να πιστεύει (ακόμη και μέσα στην αφέλεια του) πως η ζωή μπορεί να γίνει καλύτερη, τώρα εξελίσσονται στον χειρότερο εφιάλτη του.
Οι πολίτες υιοθέτησαν το σύνθημα: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», όχι για να το παίξουν «παικταράδες» κι εν μέσω κρίσης να γλιτώσουν από τα χρεωστούενα. Ηταν και παραμένει μια κραυγή αγωνίας των ανθρώπων που δούλεψαν ή και δανείστηκαν για να φτιάξουν ένα σπίτι και από τη μία μέρα στην άλλη βρέθηκαν χωρίς δουλειά, χωρίς αποζημίωση, χωρίς προστασία. Δυστυχώς, αυτήν την «κραυγή» την «εκμεταλλεύθηκε» τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο έτερος Πάνος Καμμένος οι οποίοι «συντρώγουν» (κατά την λάθος συνταγή και τα «μουσαντέ» υλικά) στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ η οποία ήρθε να τη μεταλλάξει σε τιμωρητική-εφιαλτική «εκπαίδευση» σε βάρος όσων αδυνατούν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων, της ανεργίας, της απληρωσιάς και των βίαιων εισφορών, να χαρακτηριστούν ως «συνεπείς» κατά την Τράπεζα της Ελλάδος.
Και δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που αυτά που κατήγγειλαν, τώρα τα εφαρμόζουν!
Από τότε που το θέμα των πλειστηριασμών ήταν η «σημαντικότερη κόκκινη γραμμή» για τον Αλέξη Τσίπρα, τουλάχιστον πριν αναλάβει πρωθυπουργός.
Δυστυχώς η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. 
Δείτε και ακούστε τι έλεγε τον Δεκέμβριο του 2013 για τη μεταβίβαση των «κόκκινων δανείων» σε «κερδοσκοπικά ιδρύματα και οργανισμούς που με έδρα κάποια νησιά του Ειρηνικού, θα έρθουν να πάρουν φθηνά τα κόκκινα δάνεια, προκειμένου να κερδοσκοπήσουν πάνω στην τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός»!

Σαφές φαινόταν και το προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015: «Κατάργηση ΕΝΦΙΑ. Θέσπιση φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ρύθμιση κόκκινων δανείων και οφειλών προς την εφορία με δόσεις ανάλογες του εισοδήματος. Τέλος σε κατασχέσεις και ποινικές διώξεις σε όσους εντάσσονται σε ρύθμιση ή έχουν μηδενικό εισόδημα».
Στην προεκλογική ομιλία του στην Ομόνοια ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωνε: «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
Από το 2013 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος ήξερε τι ερχόταν!. Τι; Μια Ελλάδα «όπου οι Ελληνες, χωρίς ιδιωτική περιουσία θα εργάζονται για 360 ευρώ και θα μένουν στα σπίτια των παππούδων τους με ενοίκια»!!! Εκείνος τα έλεγε και όχι εμείς! Ως εκ τούτου συνειδητά υπέγραψε και υπογράφει! Αλλιώς, το Φαινόμενο δεν εξηγείται με λογικά κριτήρια!

Μετά απ' αυτήν την κρίση ειλικρίνειας (!) ή προεκλογικής αγωνίας του Πάνου Καμμένου (κι αφού κατέλαβε την εξουσία μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ) ή «στημμένης» κατάστασης,  ακολουθεί «κατραπακιά» αριστερής ισχύος με την φυσική και πνευματική υποστήριξη του προέδρου των ΑΝΕΛ.
Προσέξτε το ύφος και την σιγουριά με την οποία ο κ. Καμμένος δήλωνε τον Ιούλιο του 2015 ότι δεν θα φορολογηθούν οι αγρότες και δεν θα κινδυνεύσει το σπίτι κανενός Έλληνα. 
Δείτε το βίντεο: 
Είναι Ιούλιος του 2015. Οι δικηγόροι αντιδρούν για κάτι που ακόμη η κοινωνία δεν έχει καταλάβει ή δεν της το έχουμε δώσει να το καταλάβει ως δημοσιογράφοι. Είναι το νομοσχέδιο που περνά από την Ελληνική Βουλή για τον Νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Τι προβέπει ή αλλιώς «πως στρώθηκε ο δρόμος;»: Πλειστηριασμούς ακινήτων με βάση την εμπορική αξία, διεύρυνυνση της δυνατότητας κατασχέσεων αλλά και αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος προνομιακής ικανοποίησης των εργαζομένων σε περιπτώσεις αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμών.
Αυτό το νομοσχέδιο αποφάνθηκε και για κάτι άλλο: στις περιπτώσεις πτώχευσης και εκποίησης ακινήτων, δεν προηγούνται πια οι εργαζόμενοι, αλλά οι τράπεζες. Το ποσοστό ικανοποίησης των εργαζομένων συρρικνώθηκε στο 25% και των τραπεζών διερύνθηκε στο 65% με ένα 10% να μοιράζεται στους μη προνομιούχους πιστωτές.
Δηλαδή;
Πώς μεταφράζεται στην πράξη το «κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη», όταν αποφασίζεται (και ψηφίζεται) ότι ένας εργαζόμενος είναι «κατώτερος» του τραπεζικού συστήματος; Σ.σ., αναρωτιέμαι γιατί δεν σκέφτονται να βάλουν έκτακτη εισφορά στις τράπεζες για να σώσουν το ασφαλιστικά ταμεία αντί για ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς;
Ο φαύλος κύκλος του εθνικού-πολιτικού αδιεξόδου και μιας κοινωνίας σε «κατάθλιψη» πρωταγωνιστούν στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά.
σ.σ., οι φωτογραφίες από τις εξώσεις στην Ισπανία δεν απέχουν και πολύ. Πέντε ώρες και 35 λεπτά με το αεροπλάνο ή πολύ πιο γρήγορα με την πτήση των «ψεύτικων προεκλογικών υποσχέσεων» με την πτήση της... «Αλληλεγγύης».
ΥΓ. Πώς γίνεται; Γίνεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive