Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Προειδοποίηση από Μόσχα προς Βρυξέλλες για "Να αποφευχθούν δυσμενείς κινήσεις κατά της Ελλάδας" μάλλον ανοίγει την "στρόφιγγα" της ΕΚΤ

Η ΕΚΤ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ 6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Σε μία πρώτη δυναμική παρέμβαση στις δραματικές εξελίξεις που περνά η χώρα, η Ρωσία μετά από 72 ώρες σιωπής προχώρησε σε προειδοποιητική δήλωση προς τις Βρυξέλλες διά  του ιδίου του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και φαίνεται ότι η ρωσική παρέμβασή βρήκε ευήκοα ώτα στις Βρυξέλλες αυτη την φορά.
Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατ'αρχήν η Ρωσία "εκφράζει την κατανόησή της για τις ενέργειες της κυβέρνησης του Α.Τσίπρα" αλλά το "ζουμί" βρίσκεται στο δεύτερο μέρος της δήλωσης που ψυχρά και προειδοποιητικά ...
"Εκφράζει την ελπίδα της ότι οι Βρυξέλλες δεν θα προχωρήσουν στην υλοποίηση αρνητικών σεναρίων κατά της Ελλάδας  και θα της επιτρέψουν να ξεπεράσει τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει"!
Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση έγινε με αφορμή την επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Σεργκέι Λαβρόφ και Νίκο Κοτζιά και ενώ είχε εκδώσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών..
Λϊγο μετά την ρωσική παρέμβαση ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι δήλωσε πως "Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε έκτακτη συνεδρίασή της θα εξετάσει το κατά πόσο μπορεί να στηρίξει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εν όψει δημοψηφίσματος".
Ετσι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει περιορισμένη οικονομική υποστήριξη (1-3 δισ. ευρώ) στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέχρι την 5η Ιουλίου, ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος ικανοποιοώντας εν μέρει το αίτημα του Α.Τσίπρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η ΕΚΤ είχε απορρίψει αίτημα της ελληνικής πλευράς για έξι δισεκατομμύρια επιπλέον ρευστότητας, προκειμένου να καλυφθούν οι μαζικές εκροές καταθέσεων, αίτημα που το ευρωπαϊκό όργανο απέρριψε, αποφασίζοντας να κρατήσει αμετάβλητο τον ELA στα 89 δισ.ευρώ και προκαλώντας τις ουρές στις ελληνικές τράπεζες και τα ΑΤΜ.
Πάντως στο "τραπέζι" των "εργαλείων" Ελλάδας-Ρωσίας έχουν πέσει και ενέργειες άμεσης μεταφοράς χρημάτων με μεταφορικά αεροσκάφη της ΠΑ. Σχετική προετοιμασία έχει ήδη γίνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive