Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΦΡΙΚΗ απο το νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο. Φόβοι για 700 νεκρούς μετανάστες. Γέμισε ο πέλαγος πτώματα. ΒΙΝΤΕΟ

Νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο. Φόβοι για 700 νεκρούς μετανάστες
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτά της νήσου Λαμπεντούζα στην Ιταλία, όπου σκάφος που μετέφερε μετανάστες ανατράπηκε, είπε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Μάλτας στο BBC. Σχετικά με το ναυάγιο στα ανοικτά της Λιβύης στην Λαμπεντούζα, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι διασωθέντες ανέρχονται στα 49 άτομα...
ενώ περισσότερα από είκοσι πλοία και αεροσκάφη ερευνούν την περιοχή του ναυαγίου. Παράλληλα, οι διασώστες ψάχνουν για επιζώντες ανάμεσα στους νεκρούς, στην επιφάνεια της θάλασσας. 
Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν ιταλικά πλοία, καθώς και εμπορικά πλοία.
Το δυστύχημα σημειώθηκε 130 μίλια ανοιχτά της Λαμπεντούζα.
Η εφημερίδα Times of Malta μετέδωσε ότι σκάφος με περίπου 700 μετανάστες ανατράπηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν οι επιβαίνοντες μετακινήθηκαν στην μία πλευρά του σκάφους.
Το περιστατικό έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την βύθιση σκάφους με 400 μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους πέθαναν στη διάρκεια ναυαγίου.
Μόλις 150 άτομα διασώθηκαν σε εκείνο το ναυάγιο.
Πού θα μεταφερθούν οι διασωθέντες

Στην Κατάνη της Σικελίας πρόκειται να μεταφερθούν οι όποιοι διασωθέντες και οι σοροί του τραγικού ναυαγίου στα ανοικτά της Λιβύης.
Οι επιχειρήσεις διάσωσης συντονίζονται από την ιταλική Ακτοφυλακή με τη συμμετοχή δυο πλοίων με σημαία Μάλτας, ενώ συνολικά 20 πλοία παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις.
Μέχρι αυτή την στιγμή η ιταλική Ακτοφυλακή και το Πολεμικό Ναυτικό έχουν περισυλλέξει 23 πτώματα. Οι διασωθέντες, στις πρώτες τους συνομιλίες με τους άνδρες της ιταλικής Ακτοφυλακής, συνεχίζουν να κάνουν λόγο για περισσότερους από 700 νεκρούς.
Η τελευταία, σοβαρότερη τραγωδία των απελπισμένων της θάλασσας είχε σημειωθεί στις 2 Οκτωβρίου του 2013 στα ανοικτά της Λαμπεντούζα, με 300 νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive