Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

19% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στη Β'Αθηνών που δίνει μεγάλη νίκη στην Αριστερά! Δεύτερη η Ν.Δ. Τρίτη η Χ.Α. Τέταρτο το ΚΚΕ

Η πρώτη τριάδα των πολιτικών κομμάτων για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχει "κλειδώσει" ανεξάρτητα από τις περίεργες - μέχρι παρεξηγήσεως - δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται και δείχνουν ότι η τρίτη θέση παίζεται ή ότι το Ποτάμι παίζει για την τρίτη θέση. Κορυφαίο στέλεχος μεγάλης δυτικής πρεσβείας χώρας της ΕΕ με ... μηδενική συμπάθεια πρός στην Χρυσή Αυγή, μιλώντας  δήλωνε επί λέξη τα εξής: "Είναι απίστευτο, αλλά οι ακροδεξιοί (sic) παρά το γεγονός ότι είναι όλα τα σημαντικά στελέχη τους είναι στην φυλακή φαίνεται ότι θα κερδίσουν περισσότερες ψήφους από το 2012 και θα βρεθούν καθαρά στην τρίτη θέση. Αυτό...
πρέπει να προβληματίσει ολόκληρη την Ευρώπη".
Επίσης σε καλή θέση βρίσκεται το ΚΚΕ που αυτό θα "πολεμήσει" για την τέταρτη θέση με το ΠΑΣΟΚ του Ε.Βενιζέλου και το Ποτάμι του Σ.Θεοδωράκη ή σε όποιον ανήκει εν πάση περιπτώσει αυτός ο περίεργος πολιτικός (;) σχηματισμός. Πρακτικά οι τρεις αυτοί παίρνουν από το ίδιο "καζάνι" ψηφοφόρους: Του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ του 2012. Από πουθενά αλλού. Οπως και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστe θα λάβει μερίδιο από την ίδια "πίττα".
ΟΙ Ανεξάρτητοι Ελληνες οριακά φαίνεται να μπαίνουν στην Βουλή, σήμερα, αλλά θα πιεστούν από τη ΝΔ που έχει ξεκινήσει αγώνα πόρτα-πόρτα. Η είσοδος των ΑΝΕΛΛ και ο αριθμός των εδρών τους θα είναι καθοριστικήός για το αν θα υπάρξει κυβέρνηση ή αν θα πάμε σε εκλογές πάλι τον Μάρτιο
Το κόμμα του Γ.Παπανδρέου δεν θα μπει στη Βουλή.
Τεράστιος μύθος ότι ο Σ.Θεοδωράκης "κόβει" από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μηδενικές είναι οι μετακινήσεις ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς το Ποτάμι, το οποίο (και σημειώστε το...) όλες οι σοβαρές μυστικές δημοσκοπήσεις, όχι αυτές του "ειδικού σκοπού" το δείχνουν σε ποσοστά χαμηλότερα από αυτά των ευρωεκλογών του Μαΐου!
Οσο για την διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ αυτή είναι μεγάλη: Πάνω από 5 μονάδες πανελλαδικά. Και όπως όλα δείχνουν θα παίξει πάνω από 6 μονάδες τελικά η διαφορά, χωρίς να αποκλείεται να υπερβεί και τις 8 μονάδες! Αυτό λέει η τάση της στιγμής.
Στην ίδια δημοσκόπηση της δυτικής πρεσβείας στην Β'Αθηνών, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 19 ολόκληρες μονάδες (35% έναντι 16%)!
Αυτό δεν είναι τόσο εντυπωσιακό αν σκεφθούμε ότι ήδη στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ με 4% πανελλαδική διαφορά, στην Β'Αθηνών είχε προηγηθεί με 10% διαφορά (30,44% έναντι 20,24%). Η ΝΔ μετά τον ΕΝΦΙΑ κατέρρευσε και ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο...
Kαι οι 10 μονάδες διαφορά του Μαΐου ήταν εντυπωσιακό άλμα για το ΣΥΡΙΖΑ, από τις 3 μονάδες διαφορά υπέρ του  πάντα, των εκλογών του Ιουνίου του 2012.
Η Β'Αθηνών θα καθορίσει και το εύρος της νίκης του. Αν περιοριστεί από τη ΝΔ η ψαλίδα στην Β'Αθηνών περί τις 13-15 μονάδες , θα παίξει γύρω στις 5 μονάδες πανελλαδικά η διαφορά πάντα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ
Αν επιβεβαιωθεί το +19% θα περάσει και τις 7 μονάδες! Αυτοδυναμία δεν παίρνει, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ. Ή τουλάχιστον όχι σε αυτές τις εκλογές. Τον Μάρτιο, βλέπουμε...
Πανελλαδικά η διαφορά στην πρόθεση ψήφου αυτή την στιγμή είναι 27% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 21% για τη ΝΔ. Τα άλλα περί 3-4 μονάδων διαφοράς υπαγορεύονται καθαρά από λόγους επιβίωσης των εταιρειών δημοσκοπήσεων.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος θα είναι το πρώτο κόμμα στην ελληνική πολιτική ιστορία που θα πλασσαριστεί τρίτο με όλη την ηγεσία του στην φυλακή! Τεράστια η πολιτική προίκα των εθνικιστών το να σε φυλακίζει μια λαομίσητη κυβέρνηση και αυτό θα φανεί στην κάλπη. Προσοχή: Δύσκολα θα φτάσουν στην επίδοση των ευρωεκλογών, δηλαδή το 9,3%.
Οριακά ίσως προσεγγίσουν το 9%, αλλά η πραγματική δύναμή τους στο εκλογικό σώμα που καταγράφεται από τουλάχιστον τρεις σοβαρές δημοσκοπήσεις ξεκινά από το 7,5% και προσεγγίζει το 9% υπό ιδανικές συνθήκες και προϋποθέσεις. Είκοσι με εικοσιτέσσερις βουλευτικές έδρες θα έχει το κόμμα των "σκληρών" της δεξιάς στην επόμενη Βουλή.
Ακόμα κι έτσι η νίκη του εθνικιστικού κινήματος στην κάλπη θα ισοδυναμεί με αυτοδύναμη κυβέρνηση. Είναι όλοι στην φυλακή, τους φιμώνουν, όταν δεν τους βρίζουν και οι οικονομικοί τους πόροι είναι τα δίευρα και πεντάευρα των φτωχών οπαδών τους.
Από την στιγμή που ο Λαϊκός Σύνδεσμος πάρει έστω και μία ψήφο πάνω από το 6,9% των εκλογών του 2012, έχει θριαμβεύσει, αλλά και μια επίδοση έστω ελαφρά κάτω από αυτό το ποσοστό σε καμία περίπτωση δεν παύει να είναι νίκη. Ολα δείχνουν όμως ότι θα υπερβεί το ποσοστό των εκλογών του 2012.
Αυτό δείχνουν και στοιχηματικές εταιρείες, που τον δίνουν καθαρά τρίτο κόμμα:
Όσοι προλάβουν - Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την Τρίτη θέση στις εκλογές η Χρυσή Αυγή
Οι αποδόσεις για να αναδειχθεί η Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου πέφτουν καθημερινά, καθώς γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι όλα παίζονται από την τέταρτη θέση και κάτω.
Ενώ χθες η απόδοση ήταν στο 1,75% σήμερα η Χρυσή Αυγή θεωρείται ακόμα περισσότερο φαβορί για τη τρίτη θέση με απόδοση 1.65.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει παρά ελάχιστη απόδοση, ένδειξη της βεβαιότητας που υπάρχει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive