Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας οι 700 λαθρομετανάστες – Η ρυμούλκηση και…οι ιατρικές εξετάσεις για τον Έμπολα ! (φώτο & βίντεο)

sapiokaravo
Το κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας είναι το μέρος όπου θα φιλοξενηθούν αρχικά οι 700 μετανάστες που… από χθες τα ξημερώματα βρίσκονταν στο φορτηγό πλοίο με σημαία Κιριμπάτι που έπλεε για ώρες ακυβέρνητο. Μετά από συνεχείς συσκέψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων αποφασίστηκε....
πού θα μεταφερθεί αρχικά ο μεγάλος αυτός αριθμός μεταναστών αλλά και ποιες θα είναι οι ενέργειες που θα γίνουν.
ierapetra
Φωτογραφία από το εσωτερικό του πλοίου
Το χρονικό
Χθες τα ξημερώματα το φορτηγό πλοίο με σημαία Κιριμπάτι εξέπεμψε σήμα sos καθώς υπέστη μηχανική βλάβη την ώρα που βρισκόταν 30 μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας (δείτε εδώ).
Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές του νησιού με το λιμενικό να σπεύδει στο σημείο και να ακολουθεί το πολεμικό ναυτικό.
Στο πλοίο, που έχει μήκος 77 μέτρων, επέβαιναν 700 μετανάστες, οι 200 εκ των οποίων να είναι γυναίκες και παιδιά.
Στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι έντασης έως και 8 μποφόρ.
POLEMIKO NAYTIKO YDRA
Η ρυμούλκηση
Το μεσημέρι ήδη βρίσκονταν στο σημείο, εκτός από δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού σώματος, παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ιδιωτικά σκάφη αλλά και ο Ερυθρός Σταυρός.
Ο κυβερνήτης της φρεγάτας «Ύδρα» του πολεμικού ναυτικού αποφάσισε την ρυμούλκηση του πλοίου στην πιο κοντινή ακτή και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης (δείτε εδώ).
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονται και ένοπλοι πέραν των παράτυπων μεταναστών.
LASITHI
Συσκέψεις φορέων
Την ίδια ώρα στην Ιεράπετρα υπήρχε σε εξέλιξη σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς για το τι ακριβώς θα γίνει μόλις οι μετανάστες πατήσουν το πόδι τους στην… στεριά.
Σε επιφυλακή τέθηκαν γιατροί και νοσοκομεία καθώς θα έπρεπε να δοθούν οι πρώτες βοήθειες σε όσους μετανάστες την χρειάζονται αλλά και να εξεταστούν για τυχόν μολυσματικές ασθένειες, όπως ο ιός Έμπολα.
Ο Σ. Τσόκας στη Κρήτη
Εξαιτίας της σπουδαιότητας τους θέματος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, Σεραφείμ Τσόκας έφτασε στις 8.30 το βράδυ στην Κρήτη προκειμένου να συντονίσει την προσπάθεια της διάσωσης των μεταναστών αλλά και της μετέπειτα φιλοξενίας τους (δείτε εδώ).
Σε μία σύσκεψη που κράτησε περίπου δύο ώρες αποφασίστηκε ότι οι μετανάστες, που θα φτάσουν το μεσημέρι της Τετάρτης στο λιμάνι της Ιεράπετρας, θα μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής όπου θα εξεταστούν από τους γιατρούς, θα τους παραχθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ θα τους προσφερθεί για αρχή ένα ζεστό ρόφημα και κολατσιό.
cretapost.gr

2 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΚΑΖΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ,ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΩΝΤΑΣ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΖΗΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...

    ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΝΤΠ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΧΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ,ΑΠΛΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΣΚΥΛΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΥΝ..

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ,ΠΟΣΟ ΠΛΟΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΕΤΟΝ ΓΟΥΤΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΠ/Π ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ Π/Τ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ...

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΤΟ 2007 ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΤΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΤΡΙΣ (ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ) ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ....

    https://www.youtube.com/watch?v=oVvJVj3xYEQ#t=751

    ΓΙΩΡΓΟΣ Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;;;; ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝΕ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΟΙΛΟΥ ΚΑΝΗΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ;;;;;; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΑΝ ΠΗΓΕ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive