Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Πρόωρες εκλογές δείχνει η άμεση αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων!

kalph

Ας ετοιμαστούμε για μια ακόμη εκλογική ΝΟΘΕΥΜΕΝΗ διαδικασία... Πόπη Σουφλή. Εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών αποκαλύπτει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν άμεσα στην εκκαθάριση κι αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων σε όλη τη χώρα! Σύμφωνα, λοιπόν, με εγκύκλιο που υπογράφει ο διευθυντής της Μηχανοργάνωσης του ΥΠΕΣ, Στρατής Μαραγκός, με ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2014, ζητείται από τους Δήμους όλης της χώρας να αποστείλουν στο Υπουργείο ως τις 15 Νοεμβρίου, σε ηλεκτρονική μορφή, τους αναθεωρημένους εκλογικούς καταλόγους, αφού  προηγουμένως ελεγχθούν προσεκτικά. ΔΕΙΤΕ>>

eggrafo 
Το έγγραφο αυτό αποκαλύπτει ότι το Υπουργείο βρίσκεται εκ των πραγμάτων σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, με αφορμή και την ή τις ψηφοφορία/ες για την ανάδειξη του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς, παραδοσιακά, η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων γίνεται κάθε Μάρτιο.
Μάλιστα, δεν είχαν προλάβει να αναθεωρηθούν στις εκλογές του 2012, οι οποίες δεν διεξήχθησαν και βάσει της απογραφής του 2011, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος. Και χρειάστηκε ειδική νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να μη τεθεί για το λόγο αυτό ζήτημα ακυρότητας της διπλής μάλιστα εκλογικής αναμέτρησης.
Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, που δημοσιεύει το star.gr, η αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων πρέπει να επικεντρωθεί:
- Στους ετεροδημότες.
- Τους πολίτες που έχουν στερηθεί ή ανακτούν το εκλογικό τους δικαίωμα.
- Τους «εκλογικά ανενεργούς» που μπορεί ενδεχομένως και να έχουν αποβιώσει και
- Τους διπλοεγγεγραμμένους.
eggrafo1 

Σε περίπτωση που γίνουν εκλογές στις αρχές του νέου χρόνου, πιθανόν να μην ψηφίσουν οι 18άρηδες, καθώς εξαιρετικά δύσκολα θα μπορέσουν να εγγραφούν σε νέους εκλογικούς καταλόγους. Eπίσης, ο έλεγχος των εκλογέων, ενδέχεται να εγείρει θέμα διάσπασης της Β' Αθηνών ή της περιφέρειας του Υπολοίπου Αττικής.
Πάντως για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος σε αυτές τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, απαιτείται η ψήφος 200 βουλευτών. [Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου, star.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive