Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΚΡΑΧ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!! Πάμε ολοταχώς για παγκόσμιο κραχ με πρώτο θύμα την Ελλάδα.

Έξι χρόνια μετά το μεγάλο παγκόσμιο κραχ του 2008, οι χρηματαγορές κινούνται ξανά στον ρυθμό του κραχ. Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μόλις είχε την χειρότερη ημέρα του με κάθετη πτώση των τιμών του. Η χειρότερη των τελευταίων τριών χρόνων. Τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο είναι σε ή κοντά σε "διόρθωση" με πτώση που κινείται άνω του 10% την Τετάρτη, εν μέσω αδυναμίας στην Ευρώπη, απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την γεωστρατηγική και το βάθαιμα της παγκόσμιας ύφεσης. Το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε πτώση άνω του 35,75% μέσα σε μια μέρα.....
Την μεγαλύτερη που καταγράφηκε παγκόσμια. Ακολουθεί το χρηματιστήριο της Πορτογαλίας με πτώση 35,11%. Κατόπιν το χρηματιστήριο της Ιταλίας με πτώση 18,45%, της Γαλλίας με πτώση 14,38%, ο DAX της Γερμανίας με πτώση ανάλογης τάξης 14,25%. Της Ισπανίας σημείωσε πτώση 12,9%.
Η κυβέρνηση και τα μέσα μαζικής εξαπάτησης προσπαθούν να κρατήσουν κρυφό τον πανικό που αρχίζει να κυριαρχεί στις αγορές, προκειμένου ο ελληνικός λαός να πιαστεί στον ύπνο. Τον παραμυθιάζουν ότι η πτώση του χρηματιστηρίου είναι λόγω της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλες τέτοιες ηλιθιότητες. Στήνουν δόκανο για τον ελληνικό λαό, ώστε οι τράπεζες να του δεσμέυσουν τις καταθέσεις σε περίπτωση κραχ.
Την ίδια ημέρα, δηλαδή σήμερα, είδαμε και την κατάρρευση της δευτερογενούς αγοράς τωνελληνικών ομολόγων στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Πλήγμα δέχτηκαν οι αγορές ομολόγων και των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης μαζί και της Γερμανίας. Απ' ότι φαίνεται η αυριανή ημέρα για τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια και τις αγορές ομολογων της ευρωζώνης θα είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων πέντε ετών. Με την ΕΚΤ χωρίς να μπορεί ουσιαστικά να αντιδράσει, εκτός από τον μηδενισμό του διατραπεζικού επιτοκίου.
Ο NASDAQ της Νέας Υόρκης κρατιέται με χίλια ζόρια και με παρεμβάσεις της FED και thwομοσπονδιακής κυβέρνησης σε πτώση μόλις κατά 9,19%. Ενώ ο ΝΙΚΚΕΙ της Ιαπωνίας κρατήθηκε σε μια πτώση γύρω στο 8%. Το αν θα πάμε σε παγκόσμιο κραχ τις επόμενες δύο ημέρες θα εξαρτηθεί από το αν θα μπορούσει να κρατηθεί η χρηματιστική αγορά της Νέας Υόρκης και οι αγορές της Άπω Ανατολής. Περίπου 3-4 τρις δολάρια χρειάζονται άμεσα για να περιοριστεί ο πανικός στις αγορές και για να μην προκύψει κραχ μέχρι το σαββατοκύριακο.
Ταυτόχρονα, η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να πέφτει πλησιάζοντας τα 80 δολάρια του βαρέλι, κάτι που προκαλεί σοκ στις αγορές Junk Bonds, δηλαδή στην αγορά ομολόγων πολύ υψηλού ρίσκου και αντίστοιχων αποδόσεων με τα οποία χρηματοδοτούνται κυρίως οι υπερεθνικές εταιρείες υδρογοναθράκων και ενέργειας. Επειδή η δανειοληπτική ικανότητα των παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αξία των αποθεμάτων τους, οι πτωτικές τιμές των βασικών εμπορευμάτων, αυξάνουν τον κίνδυνο ότι οι εταιρείες θα αντιμετωπίσουν περιορισμούς χρηματοδότησης σε περίπτωση που οι ρευστοποιήσεις συνεχίσουν. Ομόλογα junk εκδίδονται από εταιρείες ενέργειας, τα οποία έχουν κάνει ένα ρεκόρ 17% των 294 δισεκατομμυρίων δολάρια των ομολογιακών δανείων υψηλής απόδοσης που πωλούνται στις ΗΠΑ αυτό το έτος, έχουν κατά μέσο όρο χάσει περισσότερο από 4% της αξίας τους στην αγορά από την έκδοση, σύμφωνα με τα στοιχεία από Bloomberg.
Το στοίχημα είναι που θα βρουν διέξοδο τα τεράστια κεφάλαια που αποσύρονται από τους τίτλους αυτές τις ημέρες. Αν δεν βρουν καλύτερες τοποθετήσεις, τότε το γενικό ξεπούλημα θα συνεχιστεί προκαλώντας πανικό και τελικά κραχ στις αγορές. Όμως ακόμη κι αν το παγκόσμιο σύστημα αγορών γλυτώσει το κραχ τις επόμενες ημέρες το πρόβλημα δεν έχει αποσοβηθεί. Κάθε βήμα, κάθε μέτρο, κάθε διάσωση της χρηματαγοράς απλά προετοιμάζει ένα νέο ακόμη πιο ισχυρό κραχ.
Αν λοιπόν το επόμενο διήμερο οδηγηθούμε σε παγκόσμιο κραχ, να ξέρετε ότι οι τράπεζες θα είναι πρώτες που θα κλείσουν. Πρώτα και κύρια στην Ελλάδα. Αν λοιπόν δεν θέλετε να πιαστείτε στην φάκα, τότε φροντίστε να αποτραβήξετε τις καταθέσεις από τις τράπεζες το επόμενο διήμερο. Αλλιώς οι καταθέσεις σας θα δεσμευτούν προκειμένου να διασωθούν οι τράπεζες από τις συνέπειες του κραχ. Η κατάσταση έχει φτάσει σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο.

1 σχόλιο:

  1. ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...
    Ο ΣΥΡΙΖΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ?
    ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive