Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Όντως είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! Ξεπουλήσαν ακόμη και τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών των ευρημάτων της Αμφίπολης σε ιδιωτική εταιρία !

Αγκαλιασμένες, δημοσιογράφος και εύρημα, απαθανατίζουν τις ξέγνοιαστες καλοκαιρινές τους στιγμές για να τις μοιραστούν με τους διαδικτυακούς τους φίλους

Όταν ο Σαραμάγκου έλεγε στους Νεοφιλελεύθερους “πουλήστε και την μάνα σας”δεν το έλεγε τυχαία. Το υπουργείο πολιτισμού φρόντισε να εκδώσει δελτίο τύπου και να απαντήσει στις διαδόσεις ότι η κυρία Παναγιωταρέα δεν πληρώνεται για την παρουσία της στην Αμφίπολη.
Προφανώς δεν άντεξαν τις πιέσεις των λοιπών δημοσιογράφων που ξεσήκωναν με τα κείμενά τους εναντίον αυτής της συνεργασίας.
Η κυρία Παναγιωταρέα λοιπόν...
που βρίσκεται όντως στην Αμφίπολη διαρκώς στις ανασκαφές και παρακολουθεί από κοντά τα πάντα φροντίζει ,λέει «τα του τύπου» και την επικοινωνία με τους έλληνες και ξένους δημοσιογράφους καθώς και την τροφοδοσία των μέσων με κάποιες φωτογραφίες από τα ευρήματα που εκείνη κρίνει.
Ρωτάμε λοιπόν τώρα και παρακαλούμε το υπουργείο πολιτισμού να μας απαντήσει:...
Ποια είναι η ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει την μαγνητοσκόπηση όλων των ανασκαφών που γίνονται στην Αμφίπολη αλλά και την φωτογράφιση των ευρημάτων ;
Ποιος είναι ο ιδιωτικός οργανισμός αυτός που θα έχει τα πνευματικά δικαιώματα των λήψεων και των φωτογραφίσεων και που θα εμπορευθεί μετά το πέρας της ανασκαφής τα ντοκουμέντα;
Αυτό να μας απαντήσει η κυρία Παναγιωταρέα ,αφού ασχολείται με «τα του τύπου».
Μήπως ξέρει να μας πει ποιος ή ποια κυρία βρίσκεται πίσω από αυτήν την εταιρία που θα έχει στο χέρι τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από ευρήματα που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος;
Όλοι οι αρχαιολόγοι όταν κάνουν τις ανασκαφές τους είτε φωτογραφίζουν οι ίδιοι ή κάποιος βοηθός τους ή ακόμη κάποιος έμμισθος φωτογράφος του υπουργείου . Εδώ τώρα πάλι γίναμε πρωτοπόροι δώσαμε τα δικαιώματα να τα εκμεταλλευτεί άλλος…
Αυτή είναι η Ελλάδα μας και τα κοράκια που κυκλοφορούν και αρπάζουν ότι βρίσκουν.

1 σχόλιο:

  1. οταν καποιος, εγκληματει, τοτε οχι βρίσιμο θελει, αλλα κρεμασμα! Αυτα τα σκουπιδια, συμπεριφερονται σαν τσιφλικαδες σε ραγιαδες. τα παντα προς οφελος τους. ακομα και η κληρονομια των προγονων μας.

    Βαζω ενα σχολιο μπου εκανα πριν λιγες μερες.

    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. ΣΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ, ΣΤΟΝ

    ΛΟΦΟ ΚΑΣΤΑ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΙ- "ΑΝΑΣΚΑΦΕΙΣ".

    Θα ηθελα να ξερω, δεν υπαρχει κανεις εντιμος ανθρωπος και πατριωτης σ, αυτον τον τοπο?...

    Δεν υπαρχει κανεις, οχι ο συλλογος αρχαιολογων, εστω μια μεμονωμένη φωνη, να καταγγείλει ολο αυτο το εγκλημα που συντελειται σ, αυτην την ανασκαφη?...,

    Αυτη η κυρια που επιστατεί των ανασκαφων, αντι για επιστημονικη εργασια, κανει φτηνο πολιτικαντισμο, προσπαθωντας με την κληρονομια και τα αριστουργηματα των προγονων μας, να εξυπηρετησει οχι τα συμφεροντα της πατριδας, αλλα και της ανθρωποτητας, μιας και αυτο ειναι ενα μνημειο παγκοσμιας κληρονομιας, αλλα την αγωνια των Σαμαροβενιζελων, να βρεθει κατι και γρηγορα, για να ξεχναει ο λαος την ανάλγητη και προδοτικη πολιτικη τους και ολα τα απιστευτα μετρα που καθε μερα παίρνουν.

    Ετσι, καταστρατηγωντας καθε ενοια επιστημονικης εργασιας, συμφωνα με τα προτυπα των ανασκαφων, προχωρουν, γρηγορα- γρηγορα και φυσικα βιαια στην ανασκαφη, με οτι μεσο μπορουν, χωρις να υπολογιζουν τιποτα. Το μονο που τους νοιαζει ειναι το πολιτικο ωφελος που μπορει να εχει η κυβερνηση απο μια τυχον μεγαλη αποκαλυψη.

    Το αποτελεσμα ειναι φυσικα, τρομερες φθορες στα ευρηματα, που γινονται απο τα μηχανηματα που παρατυπα φυσικα χρησιμοποιουνται και απο τις γκασμαδιες των εργατων. Ολα τα μαρμαρινα ευρηματα, εχουν πανω τους βαθειες πληγες και καταστροφες απο την δηθεν αρχαιολογο και ανασκαφεα, κ. Περιστερη.

    Πρεπει ολοι να υψωσουμε φωνη και να καταγγειλουμε αυτην την απαραδεκτη κυρια "ανασκαφεα"-καταστροφεα, που και με την επιστασία και της αλλης "κυριας". υποτιθετε καθηγητριας δημοσιογραφιας, Παναγιωταρεα, που εβγαλε ολους τους αλλους δημοσιογραφους εξω και αυτη με τραπεζακι και κιοσκι, πανω απο την ανασκαφη, προσπαθουν να βοηθησουν την μισητη κυβερνηση, πας και σωθει απο ενα θαυμα!.

    Βαζω οσες φωτογραφιες μπορεσα να συγκεντρωσω, με τις ατιμώρητα φυσικα, εγκληματικες καταστροφες που προκαλει αυτη η απιστευτη επικεφαλης, κ. Περιστερη και ελπιζω οτι καποιος με δυνατοτερη φωνη απο μενα, οπως και καποιος φορεας, και ολοι μαζι, να μπορεσουμε να σταματησουμε αυτο το εγκλημα.

    Στις φωτογραφιες, θα παρατηρησετε καθαρα, τα κομματια μαρμαρου, που εσπασαν οι "αρχαιολογοι"- τυμβωρύχοι, της κ. Περιστερη, και ολες τις φθορες, μιας και στα σκουρα χρωματα των αρχαιων ευρυματων, λαμπει το ολολευκο μαρμαρο, που αναδειχθηκε μετα τα σπασιματα και τις φθορες.

    (δυστυχως τελικα δεν νμπορεσα εδω να βαλω φωτο, οποιος προσεξει τις φωτο που δημοσιευνται, θα δει αυτα που λεω, αλλοιως να μπει εδω να τις δει. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=735397603215894&set=pcb.735397793215875&type=1&theater )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive