Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Στις 18 και 25 Μαϊου οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Στις 18 και 25 Μαϊου οι αυτοδιοικητικές εκλογές Με το ισχύον εκλογικό σύστημα και στις ημερομηνίες 18ης και 25ης Μαϊου θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.
Όπως σημείωσε μιλώντας στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του Mega, ο Γιάννης Μιχελάκης, παρά τις διαβουλεύσεις και τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ανακοίνωσε ότι διαφωνεί. Αρα δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο....
διότι δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή.Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, σημείωσε ότι θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014.
Επίσης, ο Υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία στην εθελοτνικήδιαδημοτική κινητικότητα που συμφωνήθηκε με τους δήμους, κάνοντας λόγο για «εργαλείο» το οποίο θα ρυθμίζει την κινητικότητα ανάμεσα στους δήμους καλύπτοντας κενά σε προσωπικό εκεί που δημιουργούνται ανάγκες.
«Έχουμε το θέμα το μεγάλο της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας, συμφωνήσαμε με τους δημάρχους να προχωρήσουμε στην εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα δηλαδή να μπορέσουμε να δούμε τα κενά που υπάρχουν σε δήμους που θα ενισχυθούν από δήμους που έχουν πλεονάζον προσωπικό η οποία θα μπορέσει έτσι να λύσει και το θέμα των μετατάξεων. Αυτός ο τρόπος φιλοδοξούμε να είναι ένα μόνιμο εργαλείο το οποίο να ρυθμίζει την κινητικότητα ανάμεσα στους δήμους ή στις περιφέρειες που θα καλύπτει τις ανάγκες που θα δημιουργούνται γιατί μην ξεγελιέστε, αυτή η κινητικότητα θα λύσει το πρόβλημα τώρα, στο μέλλον μπορεί να υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα, λόγω συνταξιοδοτήσεων, λόγω αποχωρήσεων, άρα να είναι ένα εργαλείο που να λειτουργεί μόνιμα», σημείωσε.
Στις 18 και 25 Μαϊου οι αυτοδιοικητικές εκλογές
Πάνω σε αυτή τη βάση θα λυθεί και το ζήτημα των σχολικών φυλάκων, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για ανάγκες που έχουν προκύψει τόσο στο υπουργείο Εσωτερικών όσο και στο αντίστοιχο της Υγείας.
«Οι ανάγκες έχουν μπει στην κινητικότητα και από εκεί και πέρα ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν από άλλα υπουργεία, παράδειγμα, εμείς έχουμε ανθρώπους που χρειαζόμαστε για να στελεχώσουμε τα καταστήματα μετανάστευσης. Κάποιοι άνθρωποι θα προσληφθούν από εκεί. Υπάρχει κάποια εξαγγελία και από το υπουργείο Υγείας για τραυματιοφορείς για παράδειγμα, εκεί θα δούμε τις ανάγκες και θα δούμε πόσοι θα προωθηθούν», επισήμανε.
Αναφορικά με τους δημοτικούς αστυνομικούς, η πλειοψηφία των οποίων φαίνεται ότι απορροφάται από άλλες υπηρεσίες, υποστήριξε ότι πρόκειται για ειδικότητα με ζήτηση.
«Υπάρχει ζήτηση για την συγκεκριμένη ειδικότητα διότι η Ελληνική Αστυνομία έχει ανάγκη από έναν συγκεκριμένο αριθμό μεγάλο. Το υπουργείο Δικαιοσύνης για εξωτερικούς φρουρούς στα σωφρονιστικά καταστήματα, όπως επίσης και στα δικά μας καταστήματα μετανάστευσης. Ήδη, νομίζω ότι κάποιοι από τους δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν οικονομικά προσόντα, έχουν πτυχία οικονομικά κλπ έχουν πάει ή θα πάνε τώρα στο υπουργείο Οικονομικών που υπάρχει ζήτηση στους ελεγκτές κλπ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive