Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΝΙΚΗ ΤΖΑΒΕΛΑ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑ.Ο.Σ.:«Mήπως ο Νότος έχει ήδη ξεγραφτεί από τα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών;»

Καίρια ερωτήματα για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου έθεσε η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα από το βήμα του συνεδρίου «ο Νότος για την ανάπτυξη» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
Μεταξύ άλλων, η κ. Τζαβέλα αναρωτήθηκε: «Mήπως λοιπόν ο Νότος έχει ήδη ξεγραφτεί από τα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών;» και «Mήπως τα πλεονάσματα του Ευρωπαϊκού Bορρά θα έπρεπε να μεταφραστούν και σε επενδύσεις στον Nότο;», επισημαίνοντας ότι «αν ο Bορράς θέλει πραγματικά να σωθεί ο Νότος θα πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα επενδύοντας στα κράτη μέλη -τους εταίρους του δηλαδή- του ευρωπαϊκού νότου». 
Αναλυτικά τι δήλωσε η κ. Τζαβέλα:...

«Είναι παρήγορο ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κος Martin Schultz τίμησε με την παρουσία του το συνέδριο O Νότος για την Ανάπτυξη. Είναι εμφανές όμως ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών του νότου. Στο εν λόγω συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους 3 συνάδελφοι ευρωβουλευτές από τις χώρες του Νότου, με κατάληξη να τα λέμε πάλι μεταξύ μας εμείς οι Έλληνες. Είναι επίσης εμφανές ότι κάθε χώρα του νότου εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό της ξεχωριστή περίπτωση από την Ελλάδα. 

Όσον αφορά το θέμα του συνεδρίου, το ερώτημα που όλος ο Νότος θα έπρεπε να θέσει είναι το ακόλουθο:

Mια προσεκτική εξέταση της ανάπτυξης που συντελείται στις χώρες του νότου, μας δείχνει ότι καμία από αυτές τις χώρες δεν έχει προσελκύσει μια μεγάλη σοβαρή επένδυση. Φαίνεται ότι ούτε καν το παγκόσμιο κεφάλαιο δεν συγκινείται από την πολιτική της Τρόικας Όλοι μας λίγο πολύ υπάκουα ακολουθήσαμε την πολιτική που μας υπεδείχθη από την Τρόικα. Δηλαδή μείωση μισθών, συντάξεων, δραστική περικοπή του δημοσίου τομέα, εξυγίανση των τραπεζών; υπέρμετρη φορολόγηση και διάφορες άλλες μεταρρυθμίσεις ανάλογα με την κάθε χώρα. Kάτι όμως δεν πάει καλά. ΄Oλα αυτά που κάναμε δεν οδηγούν στις πολυπόθητες επενδύσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη. 

Mήπως λοιπόν ο Νότος έχει ήδη ξεγραφτεί από τα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών; 

Mήπως τα πλεονάσματα του Ευρωπαϊκού Bορρά θα έπρεπε να μεταφραστούν και σε επενδύσεις στον Nότο; ΄Aλλωστε αν πτωχεύσουμε εμείς, όλη η Ευρωπαϊκή ήπειρος θα πτωχεύσει μαζί μας. 

Aπ΄ότι φαίνεται λοιπόν, αν ο Bορράς θέλει πραγματικά να σωθεί ο Νότος θα πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα επενδύοντας στα κράτη μέλη - τους εταίρους του δηλαδή - του ευρωπαϊκού νότου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive