Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ STAR ΣΗΜΕΡΑ. ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΜΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ. ΒΙΝΤΕΟ & ΚΕΙΜΕΝΟ


ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013)....
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, επισκέφθηκε το Σάββατο τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Ο κ. Καρατζαφέρης, μετά το τέλος της εκδήλωσης, επισκέφθηκε την Α.Θ.Π Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος ευρίσκεται επίσης στην Θεσσαλονίκη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν στην Ορθοδοξία, τον ελληνισμό, κ.α.
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και στις προτάσεις του κόμματος για την έξοδο από την κρίση, τόνισε τα εξής:
«Διαπιστώσατε τις τελευταίες ημέρες από μία δημοσιότητα που δίνεται, ότι ο πρωθυπουργός της χώρας φαίνεται να αλλάζει ελαφρώς ρότα και αρχίζει να λέει και να ψελλίζει κάποια «όχι».
Φαίνεται ότι ακούει τις εκπομπές μου, ο κ. Σαμαράς, για το τι λέω εδώ και ένα μήνα για το απαραίτητο να αλλάξει πολιτική για να μην «βουλιάξει» αυτός, η παράταξη, η κοινωνία και η Ελλάδα.
Εμείς ως Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ξεκαθαρίζουμε, ότι παρ' ότι δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να μη λέει ότι τώρα ήρθε η ώρα του ΛΑ.Ο.Σ. Ότι δικαιώνεται ο Καρατζαφέρης, ότι λείπει ο Καρατζαφέρης. Αυτοί ξέρουν ότι μπαίνουμε στη Βουλή και με υψηλά ποσοστά.
Μολαταύτα, για άλλη μία φορά, πρέπει να διακηρύξω τη διαφορά μας από τα άλλα κόμματα. Ενώ τα άλλα κόμματα ενεργούν με βάση την προσωπική, κομματική τους ιδιοτέλεια, εμείς λέμε πρώτα η Ελλάδα, πρώτα η Πατρίδα.
Έτσι σκεφτόμαστε και για αυτό δεν ζητάμε εκλογές αυτή την ώρα. Παρ' ότι το "σάπιο" πολιτικό σύστημα, παρ' ότι οι «μεγάλοι» σύμμαχοι μας προσπάθησαν και μας πολέμησαν σφόδρα για να μας εξαφανίσουν από το πολιτικό σκηνικό, εμείς μείναμε «όρθιοι» νικώντας τις ορδές των δημοσκόπων, των δημοσιογράφων, των γραφίδων και όλα αυτά τα οποία μας πολέμησαν.
Είμαστε όρθιοι γιατί αισθανόμαστε το καθήκον. Και το καθήκον είναι να μην εγκαταλείψουμε τη «σκοπιά». Ριψάσπιδες δεν θα γίνουμε ποτέ και το ξέρουν κάποιοι και άρχισαν τον προσεταιρισμό. Και το βλέπουν κάποιοι και μας άνοιξαν τα «κλεισμένα» μικρόφωνα, αυτόματα σε όλη την Ελλάδα από το ένα έως το άλλο άκρο. Όλοι αντελήφθησαν ότι αρχίζει το δεύτερο ισχυρό «ημίχρονο» για το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Πάμε για τη νίκη. Βεβαίως είμαστε το πατριωτικό κόμμα της Ελλάδος. Υπάρχουν τα φιλελεύθερα κόμματα, υπάρχουν τα σοσιαλιστικά κόμματα, υπάρχουν τα κουμμουνιστικά κόμματα, υπάρχουν τα ναζιστικά κόμματα.
Εμείς είμαστε το πατριωτικό κόμμα της Ελλάδος.
Πρέπει να το καταλάβουν ότι είμαστε οι μόνοι που έχουμε ως ιδεολογικό χάρτη τον πατριωτικό παρεμβατισμό.
Άκουσα χθες την κ. Παπαρήγα στη Βουλή να κομπάζει και να λέει ότι «αυτοί με τη σβάστικα, την κρύβουν ενώ εμείς είμαστε υπερήφανοι για το σφυροδρέπανο».
Εμείς λοιπόν αποτάσσουμε και τα σφυροδρέπανα και τον Στάλιν, όπως και την σβάστικα και τον Χίτλερ.
Εμείς θέλουμε τα εθνικά σύμβολα της Ελλάδος.
Το ίδιο καταστροφικά είναι τα δύο άκρα. Κάποιοι δυστυχώς και ανοήτως, πίστεψαν ότι η Ελλάδα ανήκει στους Γερμανούς. Εκείνοι οι οποίοι υπέκυψαν στις οδηγίες και στις εντολές της κ. Μέρκελ και εκείνοι οι οποίοι με τον αγκυλωτό σταυρό προσπάθησαν να τιμωρήσουν την Ελληνική κοινωνία.
Είμαστε Έλληνες και δεν μπορεί ο Έλληνας, ο πατριώτης Έλληνας, να στοιχηθεί και να προσκυνήσει το σύμβολο των «SS» που βασάνιζε παππούδες και πατεράδες σε Δίστομο, Καλάβρυτα και σε όλη την Ελλάδα, με την ίδια λογική των ακραίων της Χρυσής Αυγής. Θα μπορούσε αύριο το πρωί να βγει κάποιος και να είναι υποστηρικτής του Σουλεϊμάν ή του Μωάμεθ εάν και η πόλη εδώ, σε ανώτατη εκπροσώπηση, δείχνει ιδιαίτερα αισθήματα προς τους Τούρκους.

Εδώ ειν’ Ελλάδα και είναι αλλιώς
Πρέπει κάποια στιγμή να πούμε στα αδέρφια μας τους Θεσσαλονικιούς και στη δημοτική αρχή ότι εδώ είναι Ελλάδα. Ίσως κάποιοι το ξεχνούν και ότι η Ελλάδα προτιμάει τους ηρωικούς σταθμούς. Και είπα στον κ. Μπουτάρη από τηλεοράσεως, ότι εάν θέλει να μετονομάσει μια πλατεία, να την πει πλατεία για το Μανιάκι, ή για τα Δερβενάκια και όχι Αλβανίας-Δυρραχίου. Εδώ ειν’ Ελλάδα, εδώ είναι η πατρίδα μας, εδώ πολεμήσαμε, εδώ χύσαμε αίμα για να είναι ελεύθερος αυτός ο τόπος. Είναι ακριβώς εκατό χρόνια που Έλληνες ελευθέρωσαν αυτό το «γλυκό» και «χρυσό» κομμάτι της ελληνικής γης. Δεν απελευθερώσαμε την Μακεδονία για να κλείνουμε τα μάτια μας προς Ανατολάς στην Τουρκία και προς Δυσμάς Στην Αλβανία. Είναι από τα κύρια θέματα για το που βαδίζουμε και το που πάμε.

Πάνω από την οικονομία, είναι το Έθνος
Γνωρίζετε ότι αυτή η οικονομική κατάπτωση, έχει θίξει όλα τα σπίτια. Και δεν υπάρχει σπίτι που να ισχυρίζεται ότι είναι καλύτερα από ότι ήταν πριν από τρία χρόνια. Πέρα όμως από την οικονομική και κοινωνική κατάπτωση υπάρχουν και τα εθνικά θέματα. Βλέπω με περισσή λύπη, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό εθνικής άμυνας, να τσακώνονται για τα υποβρύχια και ο Τούρκος την ίδια ώρα κάνει σεργιάνι έξω από τη Τζια και έξω από το Σούνιο. Δεν ξέρω τι κάνουν και δεν ξέρω πόσα φάγανε. Δεν ξέρω τι συμφωνίες κάνανε. Ένα ξέρω. Ότι η Ελλάδα για να μείνει «ζωντανή» χρειάζεται τα υποβρύχια. Πρέπει να βρεθεί λύση, έστω και αν κάνει κατάσχεση μέσα στο Σκαραμαγκά ο Αβραμόπουλος. Χρειαζόμαστε υποβρύχια. Ο βυθός της χώρας είναι ανυπεράσπιστος. Και αν οι Τούρκικες φρεγάτες κάνουν βόλτα στη 'Άνδρο, στη Τζια και στο Λαύριο, ποιος μας λέει ότι την ώρα που μιλάμε τώρα στο βυθό του Θερμαϊκού δεν υπάρχει τούρκικο υποβρύχιο. Για να μπορέσει η Ελλάδα να έχει μία στοιχειώδη άμυνα χρειάζεται οκτώ υποβρύχια τελευταίου τύπου. Όλο το Αιγαίο από την Κρήτη μέχρι το Θερμαϊκό είναι χωρισμένο σε οκτώ οικόπεδα που το καθένα πρέπει να έχει ένα υποβρύχιο για περιπολία. Σήμερα έχουμε μόνο ένα σύγχρονο υποβρύχιο. Και γιατί καθυστερούν; Για ποιο λόγο καθυστερούν; Αυτά που μας λένε για αδυναμίες και ιστορίες. Όχι είναι μία εσκεμμένη καθυστέρηση για να προλάβει η Τουρκία να παραλάβει τα δικά της υποβρύχια σε έξι χρόνια. Και καθυστερούμε εμείς να μην υπάρξει υπεροπλία. Μία υπεροπλία που αν την είχαμε σήμερα και ήμασταν σοβαροί ως Κράτος θα μπορούσαμε να ανακηρύξουμε μονομερώς τις ΑΟΖ.
Τώρα πως θα την ανακηρύξουμε; «Ξυπόλητοι» και «γυμνοί»; Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ποια είναι η αλληλουχία των θεμάτων, τα εθνικά θέματα για τα οποία δεν μιλάει κανείς και ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά μεγάλος. Δείτε στον χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ημισέληνος ξεκινά από την Ανδριανούπολη και φτάνει μέχρι το Μαρόκο. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει για εμάς αυτή η άτυπη προσπάθεια αναζωογόνησης και αναπύρωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας; Δεν το είπε ο κ. Γκρουέφσκι χτες; Ποιοι είστε; Είστε μία επαρχία της πρώην Οθωμανικής αυτοκρατορίας της Τουρκίας. Ξεχνάει ο κ. Γκρουέφσκι ότι εμείς, επί χίλια χρόνια είχαμε την Ελληνική Βυζαντινή αυτοκρατορία, η οποία ξεκινάει από το ένα άκρο έως το άλλο άκρο του κόσμου. Ξεχνάει ότι εμείς, επί Μεγάλου Αλεξάνδρου ήμασταν οι κοσμοκράτορες όλου του κόσμου. Ξεχνάει ότι όπου πάει και σκάψει βρίσκει Ελληνικές επιγραφές και νομίζω ότι η επόμενη παρέλαση πρέπει να γίνει βορειοδυτικά. Για να καταλάβει ο κ. Γκρουέφσκι ότι δεν μπορεί να ενοχλεί και να προσβάλει την ιστορία αυτού του έθνους.

Κατάκοιτη η οικονομία μας
Πρέπει να ασχοληθώ και με το σημαντικό θέμα της οικονομίας. Μην έχετε καμία ψευδαίσθηση και αυτό το μικρόφωνο ουδέποτε κοροϊδεύει. Δεν έχω καμία ψευδαίσθηση ότι υπάρχει περίπτωση να διορθωθούν πράγματα με αυτή την πολιτική. Για να μπορέσει να περπατήσει ένας άνθρωπος χρειάζεται τα δύο ποδάρια και ενίοτε και μία μαγκούρα. Για να προχωρήσει ένας κράτος χρειάζεται δημοσιονομική πολιτική, νομισματική πολιτική και ένα τραπεζικό σύστημα, η μαγκούρα που σας είπα.
Σήμερα, δεν έχουμε κανένα από τα τρία. Είμαστε «κατάκοιτοι». Πρέπει να επιστρέψει η εθνική κυριαρχία στη Χώρα, να αναλάβει τις ευθύνες η Αθήνα και όχι το Βερολίνο. Δεν μπορεί να αποφασίζει το Βερολίνο και να υλοποιεί η Αθήνα. Διερωτώμαι αν αυτό το σύνθημα (Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες), θα μπορούσε ποτέ να ακουστεί σε συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας. Θα γέλαγαν και οι τοίχοι. Γιατί κακά τα ψέματα, η Ελλάδα σήμερα ανήκει στον κ. Ραιχενμπαχ στον κ. Φούχτελ και ανήκει και στον πολύ κ. Τόμσεν. Είδα σήμερα σε μεγάλη εφημερίδα, θαρρώ στα "ΝΕΑ", τον πρωθυπουργό σε μια μεριά και στην άλλη μεριά τον κ. Πωλ Τόμσεν. Ομόλογοι. Οι ίδιοι δηλαδή. Ο υπάλληλος του ΔΝΤ με τον πρωθυπουργό μιας Χώρας.
Κάποιους από αυτούς τους γνωρίσαμε καλά όσοι περάσαμε στις Βρυξέλες, όπως ο Γιώργος Γεωργίου. Μικροϋπάλληλοι, μικρομεσαίοι υπάλληλοι. Αυτοί οι οποίοι για να τους δώσεις ραντεβού περνάγανε τρεις ώρες από την ιδιαιτέρα, αυτοί σήμερα κυβερνάνε την Ελλάδα. Τι θα πει ο κ. Μορς και τι θα πει ο κ. Πωλ Τόμσεν. Που μας κατάντησε η πολιτική του κ. Σαμαρά που είναι «φωτοαντίγραφο» της πολιτικής του Παπανδρέου.

Η μόνη λύση, αλλαγή πολιτικής
Επιμένω πως η λύση είναι μία. Αλλαγή πολιτικής. Όχι εκλογές. Οι εκλογές θα έφερναν εμάς στη Βουλή, αλλά θα έφερναν κάτι χειρότερο στην Ελλάδα. Εάν μπορεί να υπάρξει χειρότερο από αυτό που έχουμε σήμερα, εμείς δεν θα γίνουμε ποτέ βαστάζοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και όλου εκείνοι του σιναφιού που είναι κοντά του. Δεν θα κουβαλήσουμε στη πλάτη μας εμείς τον κ. Τσίπρα για να γίνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος. Η χώρα θα πάει εμπρός, εάν αποφασίσουμε να αλλάξουμε πολιτική. Εμείς δεν φοβόμαστε. Είμαστε το κόμμα των προτάσεων και των ιδεών και αν θέλετε και των συμβουλών. Δεν διεκδικούμε πνευματικά δικαιώματα και για αυτό, όλος ο πολιτικός κόσμος από τον κ. Τσίπρα μέχρι και τους ακραίους, παίρνουν συνθήματα και προτάσεις δικές μας. Χαιρετίζω την απόφαση του κ. Τσίπρα να «υιοθετήσει» την πολιτική που ξεκινήσαμε εμείς το 2008, πέντε χρόνια πριν, για την συμμαχία του Νότου. Όταν εμείς μιλάγαμε για συμμαχία του Νότου απέναντι στο Βορρά, κάποιοι μας λοιδορούσαν. Και σήμερα, όλοι διαπιστώνουν, ότι αυτή η πολιτική, είναι μονόδρομος για να μπορέσουμε να αντισταθούμε στη επεκτατική οικονομική πολιτική της κ. Μέρκελ.
Χαιρετίζουμε λοιπόν, που παίρνουν αυτές τις ιδέες.
Χαιρετίζουμε που αναγνωρίζουν ότι η σκέψη μας είναι η μόνη ορθή.
Πρέπει να γίνουμε εξωστρεφείς. Να βγούμε στα καφενεία, να πάμε στους τόπους εργασίας και να τους πούμε, «τώρα, τι λέτε;». Να προκαλέσετε τη σύγκριση με τις σκέψεις, τις ιδέες και τις προτάσεις τις δικές μας και να δούμε τι έχουν να αντιπαρατάξουν.
Ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές, ποια είναι η πολιτική πρόταση που έχουμε ακούσει από τη Χρυσή Αυγή;
Ποια είναι η πολιτική πρόταση, για οποιοδήποτε θέμα, που έχουμε ακούσει από τους ΑΝ.ΕΛ. και από τα άλλα κόμματα;
Εμείς έχουμε προτάσεις. Εμείς έχουμε ιδέες και σκέψεις.
Εμείς έχουμε χαρακτήρα.
Εμείς έχουμε αξιοπρέπεια και μπορούμε και κοιτάμε κατάματα τους Έλληνες.
Ώσπου να πάρουμε το τιμόνι, οδηγούμε από το «πίσω κάθισμα». Και αυτό το έχουν καταλάβει όλοι.
Το ξέρει ο «οδηγός» ο οποίος όλο κάνει προσπεράσεις και πατάει την διπλή διαχωριστική γραμμή, αλλά στα δύσκολα γυρίζει πίσω και συμβουλεύεται. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο. Πρέπει η Χώρα να αλλάξει πολιτική.

Πρέπει να διασωθεί η Αστική Τάξη
Η εμφάνιση και η ανάπτυξη των δυο άκρων, φταίει επειδή πτώχευσε η αστική τάξη και η αστική Δημοκρατία. Και κάθε μέρα, όσο επιδεινώνεται η κατάσταση, θα έχουμε διαρκώς φυγόκεντρες δυνάμεις. Για να επιστέψουν όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι, χρειάζεται η αστική Δημοκρατία να γίνει ξανά «ελκυστική».
«Ελκυστική» δεν θα γίνει τιμωρώντας τον κόσμο. Δεν θα γίνει «ελκυστική» παίρνοντας τα σπίτια του κόσμου που δεν έχει να πληρώσει τη φορολογία.
Δεν θα γίνει «ελκυστική» όταν οποιοσδήποτε Διευθυντής ενός υποκαταστήματος τράπεζας «ανοίγει» το λογαριασμό του άλλου και του παίρνει τη κατάθεση του, το υστέρημα ετών. Αυτά είναι ανόητα να συμβαίνουν. Χρειάζεται να κάνουμε μία κοινωνική πολιτική. Κάνω έκκληση σε αυτούς οι οποίοι έχουν την ευθύνη της χώρας. Μην πτωχεύσετε την αστική Δημοκρατία. Μην πτωχεύσετε την αστική τάξη.
Εμείς, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, είμαστε το μόνο υγειές κύτταρο. Οι μόνοι που ακόμη αντιστεκόμαστε στην πτώχευση της μεσαίας τάξης. Γιατί εμείς είμαστε η μεσαία τάξη και η συνείδηση του ελληνικού λαού.

Για το παράνομους μετανάστες
Να το ξεκαθαρίσουμε. Όπως και αν έρθουμε στην κυβέρνηση, δεσμευόμαστε ότι πριν περάσουν έξι μήνες, εμείς θα τους διώξουμε όλους τους λαθρομετανάστες που παίρνουν δουλειές Ελλήνων.
Εάν θέλει η Δανία, η «ευαίσθητη» Δανία, ας τους πάρει στην Κοπεγχάγη. Εάν θέλει η Γαλλία ας τους πάρει στο Παρίσι. Εμείς εδώ, δεν μπορούμε να αντέξουμε δυο εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Δώδεκα δισ το χρόνο βγάζουν στην πατρίδα τους, χωρίς φορολογική ενημερότητα, χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα. Όταν ένας Έλληνας πολίτης θέλει να κάνει μία πράξη στην τράπεζα, του ζητάνε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Ο μετανάστης έχει το προνόμιο να στέλνει όσα θέλει, όποτε θέλει, στη χώρα του, πτωχεύοντας την Ελλάδα και ανασταίνοντας την οικονομία της δικιάς του χώρας.
Εμείς θεωρούσαμε, πρώτοι απ' όλους και θεωρούμε ακόμα, ότι το πρώτο πρόβλημα της Ελλάδος είναι οι λαθρομετανάστες. Δεν θα υποχωρήσουμε και δεν θα συμβιβαστούμε γιατί βλέπω ότι κάποιοι έχουν αρχίσει και συμβιβάζονται με την ιδέα και κάποιοι θέλουν να ετοιμάσουν αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Εάν γίνει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, πρέπει να είναι η προστασία των Ελλήνων από τους λαθρομετανάστες και όχι το αντίθετο. Όπως άκουσα το πρώτο σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» που το πρωτοείπε ο Παπανδρέου, έτσι καλά ακούω και το «Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών».
Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών και όχι Μουσουλμάνων. Γιατί σήμερα στο δρόμο ένας στους δύο δεν είναι Χριστιανός, είναι Μουσουλμάνος. Έρχεται ο κ. Χρυσοχοΐδης και επειδή κανένας δεν κάνει το τζαμί αναβαθμίζει τις εταιρίες για να το δώσει αναγκαστικά στους μεγάλους. Εκείνους οι οποίοι τα παίρνουν από το ελληνικό δημόσιο. Με ρωτάνε: «Να γίνει το τζαμί, ή όχι;».
Επαναλαμβάνω: Εάν λειτουργήσει η Αγιά Σοφιά ως Ορθόδοξος Ναός και ο Πατριάρχης που είναι σήμερα στη Θεσσαλονίκη λειτουργήσει, εγώ τους ανοίγω το τζαμί αυθημερόν.

Δουλειά στους Έλληνες.
Μερικά πράγματα είναι εξαιρετικώς απλά. Εμείς θα κάνουμε ανασύσταση της ΜΟΜΑ. Οι νεότεροι δεν ξέρουν τι είναι. Ήταν ένα τμήμα μηχανικών του στρατού το οποίο λειτουργούσε παράλληλα με το στρατό. Εσείς που περνάτε το δύσκολο κομμάτι των Τεμπών πρέπει να ξέρετε ότι αυτός ο δρόμος έχει ηλικία μισού αιώνα και την έκανε η ΜΟΜΑ και όχι οι επονομαζόμενοι από τον Καραμανλή, «Νταβατζήδες».
Εάν λοιπόν η ΜΟΜΑ ανασυγκροτηθεί, χιλιάδες ελληνόπουλα θα βρουν δουλειά. Η Ελλάδα χαλάει 2,5 δισ ευρώ σε φάρμακα, σε σημείο ο ένας υπουργός μετά τον άλλο ακόμα και ο δικός μας, λέει ότι θα υπάρχει συμμετοχή εξαιρετικά μεγαλύτερη από σήμερα.
Θα πρέπει να δανειστείτε από την τράπεζα για να πάρετε ένα κουτί ασπιρίνες σε λίγο. Φάρμακα τελευταίας γενιάς δεν επιτρέπεται για τον δικό σας πατέρα, ή μητέρα. Αυτό το παίρνει μόνο ο πλούσιος. Περιμένατε ποτέ να φτάσουμε σε αυτό το ταξικό βάραθρο για το πιο φάρμακο θα χρησιμοποιεί ο πλούσιος και πιο φάρμακο θα χρησιμοποιεί ο φτωχός;
Εσείς με γενόσημα από την Ταϊλάνδη και ο άλλος καλό φάρμακο από το εργοστάσιο της Ελβετίας. Και αν βρεις γιατρό. Και αν βρεις κρεβάτι. Και αν βρεις το φάρμακο. 2,5 δισ ευρώ δίνουμε για αυτά τα φάρμακα. Θα μπορούσε ο στρατός να οργανώσει φαρμακοβιομηχανίες και να βγάζει εδώ τα φάρμακα και να προσληφθούν 10 με 15.000 ελληνόπουλα και να μη δίνουμε τα 2,5 δισ στο εξωτερικό. Άλλα τόσα δίνει η Ελλάδα για να φέρνει απ’ έξω σεντόνια, κουβέρτες και όλα αυτά τα είδη και ενισχύουμε την οικονομία της Τουρκίας.
Ο στρατός έχει ήδη εργοστάσιο, το οποίο όμως είναι ανενεργό. Εάν προσλάμβανε 10.000 ελληνίδες θα μπορούσαμε να έχουμε σεντόνια για το Στρατό, το Ναυτικό, την Αεροπορία, το Λιμενικό, την Αστυνομία, για τα Δημόσια Νοσοκομεία, τα ιδιωτικά νοσοκομεία που είναι στον ΕΟΠΥΥ, για τα ξενοδοχεία που επιδοτούνται. Πρέπει όλη η Ελλάδα να έχει ελληνικά προϊόντα και όχι προϊόντα που μας παίρνουν τον ιδρώτα μας παίρνουν τα λεφτά μας και τα πάνε στο εξωτερικό.
Να σταματήσει η οικονομική διαρροή
Εάν δεν κλείσουμε την κάνουλα δεν έχουμε καμία ελπίδα. Σας είπα για 12 δισ που φεύγουν έτσι απ’ τους λαθρομετανάστες προς τα έξω. Άλλα 35 δισ ευρώ, βγάζουν στο εξωτερικό τα μεγάλα υποκαταστήματα των γερμανικών και άλλων πολυεθνικών, που κατέχουν σήμερα σχεδόν το 75% με 80% της λιανικής κατανάλωσης.
Το μισθό που βγάζετε όλοι, τον καταθέτετε στο ΙΚΕΑ, στο Lidl, το Praktiker και όλα αυτά τα μαγαζιά. Κάθε Παρασκευή τα λεφτά αυτά πηγαίνουν στη μητρική εταιρεία. Αυτή και αν είναι διαρροή κεφαλαίων…
Πως λοιπόν μπορεί μια χώρα που έχει αυτή την αριθμητική ανισορροπία και χάνει 45 δισ ευρώ το χρόνο, να μπορέσει να ισοσκελίσει το έλλειμμά της;
Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να αποκλείσουμε αυτή τη διαρροή. Υπάρχει; Ναι, υπάρχει. Μου λένε: «θα φύγεις απ’ το ευρώ;» Απαντώ: «Και που είμαι μέσα τι κερδίζω; Ποιος, αλήθεια, μπορεί να μου απαγορέψει αύριο να βγάλω ένα ομόλογο;» Δεν ξέρω πόσα χρειάζονται. Θα το αναλάβουν οι ειδικοί. Βγάζω ας πούμε ένα ομόλογο 50 δισ. ευρώ.
Ποιος μου απαγορεύει εμένα τα ομόλογα τα δικά μου να είναι σε σχήμα χαρτονομίσματος; Και να ’χω ομόλογο των 5, των 10, των 20, των 50, των 100, των 200 ευρώ. Στο τέλος του μήνα, να πας να πληρωθείς σε ομόλογα. Πάρε άνθρωπέ μου 756 σε ομόλογα. Δεν έχω ευρώ, πάρε ομόλογα. Πάρε ομόλογα να ψωνίσεις στο σουπερ-μάρκετ. Γιατί εγώ το κράτος θα τα δέχομαι στην εφορία, στο ΙΚΑ, ως εξόφληση. Αυτομάτως μ’ αυτό τον τρόπο, παίρνω τη νομισματική πολιτική στα χέρια μου. Μοιράζω χρήμα. Κινείται η κοινωνία. Φεύγουν τα ενοικιαστήρια απ’ τα μαγαζιά. Παίρνει αναπνοή ο τόπος. Γιατί πρέπει να καταλάβουν οι κύριοι των κολλεγίων ότι πέρα απ’ τα νούμερα, χρειάζεται και ψυχικό σθένος για να προχωρήσει η Οικονομία. Και με άδεια την τσέπη δεν υπάρχει Οικονομία.
Λένε ότι το χρέος είναι 340 δισ ευρώ μετά από «κουρέματα» και «ξυρίσματα».
236 δισ ευρώ, έχουμε δώσει στις Τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση τους και οι Τράπεζες έχουν ακόμα κλειστή τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης.
Φεύγει η μία εταιρεία, μετά την άλλη. Βγάλαμε νόμο να μη φύγει μια μεγάλη βιομηχανία, ίσως η μεγαλύτερη της χώρας. Αύριο το πρωί θα βάζουμε και χειροπέδες στον ιδιοκτήτη μη φύγει και πάει στο εξωτερικό.
Να σας θυμίσω ότι πριν από μισό αιώνα, η Ελλάδα είχε μια ΙΖΟΛΑ, που είχε καταφέρει να διεισδύσει στη γερμανική αγορά. Είχαμε την Πειραϊκή Πατραϊκή, είχαμε την «ΑΙΓΑΙΟΝ».
Πήγαινες να ψωνίσεις σε οποιοδήποτε μαγαζί της Γερμανίας και έγραφε: «Κατασκευασμένο στην Ελλάδα». Που είναι αυτές οι βιομηχανίες; Κατεστράφησαν από τις ανοησίες, τις ολιγωρίες διαφόρων πολιτικών. Σήμερα, έχουμε το δεύτερο κύμα. Φεύγει η μία εταιρεία μετά την άλλη, που σημαίνει χιλιάδες άνεργοι.

Φρένο στην ανεργία
Όταν έχεις 1,5 εκατομμύρια ανέργους, δεν μπορείς να προχωρήσεις. Είναι βαρύ το φορτίο. Όταν κόπτονται και ράβονται τώρα στην κυβέρνηση για να φύγουν 4.000 άνθρωποι, οι οποίοι κοστίζει ο καθένας αν θέλετε 1.000 Ευρώ το μήνα στη χώρα. Όταν όμως, την ίδια ώρα, απ’ αυτή την πολιτική της λιτότητας, έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, που επιδοτούνται από το κράτος, το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο από τους 4.000. Γιατί θέλουν λοιπόν να δημιουργούμε πρόσθετα έξοδα; Δίνουμε αυτή τη στιγμή στους ανέργους που δημιούργησε αυτή η κυβέρνηση πολύ περισσότερα απ’ ότι η μισθοδοσία όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν ξέρουν; Δεν γνωρίζουν; Αυτό που εσείς έχετε κατάκτηση ζωής, δηλαδή ότι έχετε δουλέψει, βάλτε με το μυαλό σας οι τελευταίοι Πρωθυπουργοί της χώρας πότε δούλεψαν;
Δεν είναι ψόγος. Δεν είναι μομφή. Είναι μία διαπίστωση. Διαπιστώσεις κάνω.
Πότε οι τρεις τελευταίοι Πρωθυπουργοί δούλεψαν για να ξέρουν τι είναι το «α» τι είναι το «β».
Αμφιβάλλω πολύ εάν κάποιοι απ’ αυτούς ξέρουν να υπογράψουν μια συναλλαγματική. Αυτή είναι η κατάντια της χώρας. Εκεί οδηγούμεθα. Και πειστική πρόταση δεν υπάρχει απ’ τα κόμματα του Κοινοβουλίου. Μου λένε γιατί φοβάμαι τον Τσίπρα. Πρώτα, πρώτα φοβόμουν το πρόσωπο του Τσίπρα στο 3%. Τώρα φοβάμαι το προσωπείο του Τσίπρα στο 20%. Τον φοβόμουν γιατί ήταν «γέννημα-θρέμμα» της ιδεολογίας του Στάλιν. Τώρα τον φοβάμαι γιατί πάει και οσφυοκάμπτει στους αμερικανούς πρεσβευτές, που κάποιοι ήταν και σταθμάρχες στη χώρα. Με φοβίζει αυτή η ευλυγισία του. Με φοβίζει αυτό το «λαστέξ» των ιδεών του και πάνω απ’ όλα με φοβίζουν κάποιες συνιστώσες.
Και το παρήγγειλα στη κυβέρνηση με το δημόσιο λόγο και είπα: «’Οχι μονόδρομος. Βεβαίως και πρέπει να φύγουν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής απ΄ την κοινωνία. Αλλά δεν θα φύγουν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής αυγής για να βγουν έξω τα τάγματα εφόδου των Εξαρχείων. Πρέπει η χώρα να καθαρίσει απ’ όλα αυτά τα τάγματα που δεν υπακούουν στους νόμους του κράτους αλλά στα μικροσυμφέροντα κάποιων οι οποίοι θέλουν με τον ένα, ή με τον άλλο τρόπο να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα».
Αυτό με φοβίζει και γι’ αυτό λέω και επαναλαμβάνω: «Πρέπει να υπάρξει μια γενναία μεταβολή στη σημερινή πολιτική». Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει συνειδητοποιήσει πόσο ατελέσφορος είναι αυτή η πολιτική και που οδηγεί. Και θα το πω απ’ αυτό το βήμα: Εάν ο Καραμανλής εξαιτίας της πολιτικής του μονάζει στη Ραφήνα, εάν ο άλλος έχει γίνει ο «παράξενος ταξιδιώτης» ανά τον κόσμο, πολύ φοβούμαι ότι η τύχη του κ. Σαμαρά θα είναι πολύ χειρότερη ερχόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας.
Άρα λοιπόν, εάν θέλει να προστατέψει τον εαυτό του, την κοινωνία και την Ελλάδα πρέπει αλλάξει πολιτική. Και θα υπάρξουν και τεχνοκράτες και άνθρωποι να βοηθήσουν στην αλλαγή πλεύσης. Δε μπορεί η Ελλάδα να συνεχίσει να ζει κάτω απ’ τον εκβιασμό της κ. Μέρκελ. Δεν είναι δυνατόν να είναι κομμένη η αναπνοή των Ελλήνων. Ποιος θα είναι ο επόμενος Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας; Ποιον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας ξέραμε πριν από10, 15, 20 ή 30 χρόνια;
Τώρα ξέρουμε το Γερμανό περισσότερο απ’ τον Έλληνα, ο οποίος δεν τον βλέπω να μακροημερεύει. Και αν ο κ. Σαμαράς δεν ξέρει να το κάνει, να του δώσουμε μερικές ιδέες εμείς. Θα μπορούσε να τον στείλει Επίτροπο, να τον στείλει πρεσβευτή στην Ε.Ε. Υπάρχουν ρόλοι. Αρκεί να φύγει ο δύσκαμπτος αυτός άνθρωπος που δεν ψηφίστηκε απ’ τον ελληνικό λαό για υπουργός των οικονομικών. Δεν μπορεί, δεν έχει την ευαισθησία του ανθρώπου που έρχεται σ’ επαφή με την καθημερινότητα.

Επίδομα θέρμανσης
Κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τους Έλληνες που ζουν στο βορειότερο και πιο κρύο σημείο. Όλα αυτά τα οποία λένε μια σειρά γραφειοκρατιών, είναι για 150 ευρώ το χρόνο.
Εμείς έχουμε συγκεκριμένη πρόταση. Εάν δεν μπορεί να λύσει ο κ. Σαμαράς το λαθρεμπόριο έχει φίλους που είναι επαγγελματίες λαθρέμποροι και στους οποίους δίνει και μεγάλους Οργανισμούς του Δημοσίου, να τους συμβουλευθεί, να του πουν πως γίνεται η δουλειά. Η πρόταση η δική μας είναι ξεκάθαρη: τα πρώτα 100 κιλοβάτ σ’ εκείνους που ζουν στα ψυχρότερα σημεία της χώρας της ΔΕΗ είναι δωρεάν. Αυτόματα. Από κει και πάνω γράφει το κοντέρ. Αυτό σημαίνει ανακούφιση σε μηνιαία απόδοση. Και βεβαίως κατάργηση του ειδικού τέλους της ΕΡΤ. Ούτως ή άλλως ένα κανάλι έχει γίνει. Για ποιο λόγο πρέπει να πληρώνω εγώ αυτή τη στιγμή ειδικό τέλος; Μόνο το ειδικό τέλος είναι περισσότερο από το επίδομα της θέρμανσης. Εάν θέλουν υπάρχουν τρόποι. Μεγάλο πρόβλημα τώρα με τα Πανεπιστήμια και τα παιδιά. Γονιός απ’ το Ηράκλειο μου έλεγε έχω δύο παιδιά: το ένα πέτυχε στη Θράκη, το άλλο στα Γιάννενα, κοντεύω να κλείσω ένα ψιλικατζίδικο που έχω. Βάλτε αυτό το γονιό τώρα, να στέλνει ενοίκια σε δύο περιοχές της χώρας για τα παιδιά του, το δράμα. Εμείς το έχουμε λυμένο. Μίλησα πριν για ΜΟΜΑ. Όπου υπάρχουν πανεπιστήμια, υπάρχουν και στρατόπεδα. Κάποια απ’ αυτά τα εγκαταλείπει ο στρατός. Η ΜΟΜΑ θα μπορούσε να χτίσει εκεί μέσα κατοικίες και να δίνονται στους φοιτητές. Να μη πληρώνει ο φοιτητής που ζει μακριά απ’ το σπίτι του. Και θα έδινα δουλειά στο νέο που θα τα έχτιζε και ταυτοχρόνως θα του έδινα την ευκαιρία να σπουδάσει χωρίς να σκέφτεται το μαρτύριο του πατέρα του. Απλές λύσεις και βατές λύσεις. Και μένοντας μέσα σε στρατόπεδα θα μπορούσαν οι άρρενες να κάνουν ταυτόχρονα με τις σπουδές και την στρατιωτική τους θητεία. Και έρχομαι σε ευαίσθητα θέματα της καθημερινότητας.

Υγεία για όλους
1,5 εκ. άνθρωποι, δηλαδή οι άνεργοι των τελευταίων ετών, δεν έχουν βιβλιάριο. Υπάρχει περίπτωση ανθρώπου, νοικοκύρη μέχρι πριν δύο χρόνια, να έχει πέσει έξω και να μην έχει φάρμακο. Εμείς τι λέμε; Κατάργηση των ενσήμων. Τα ένσημα που αφορούν τον ίδιο τον εργαζόμενο, του τα δίνουμε ως αύξηση μισθού. Τα ένσημα που αφορούν τον εργοδότη, τα κρατάει ο εργοδότης και μπορεί να κάνει μια επένδυση. Σήμερα, δουλεύουμε 2,5 εκατομμύρια Έλληνες για να εξασφαλίσουμε γιατρό και φάρμακο σε 10.000.000 Έλληνες, σε 2.000.000 λαθρομετανάστες και σε 15.000.000 τουρίστες, που έρχονται το καλοκαίρι και μπορεί να τους συμβεί το οτιδήποτε. Δεν μπορεί τα 2,5 εκ. να εξασφαλίζουν γιατρό και φάρμακο για 25 εκ. πολιτών, επισκεπτών, λαθρομεταναστών.
Εμείς λέμε κατάργηση των ενσήμων και γιατρό και φάρμακο για όλους τουςΈλληνες ανεξαρτήτως αν έχουν, ή δεν έχουν σήμερα δουλειά και θα υπάρξει ένα ειδικό τέλος επί της κατανάλωσης. Έρχεται ο τουρίστας και τρώει τον μουσακά, θα πληρώσει το ειδικό τέλος για το φάρμακό του. Αγοράζει ο λαθρομετανάστης ένα τζην, θα πληρώσει το ειδικό τέλος για το φάρμακό του. Και επιτέλους αυτή η μεγάλη ανισορροπία στις συντάξεις. Πρέπει να μπει τέλος. Εμείς λέμε: εθνική, βιώσιμη σύνταξη για όλους και ταυτοχρόνως αναλόγως των φορολογικών δηλώσεων που έχει κάνει αυτά τα χρόνια, θα παίρνει ένα ειδικό μπόνους. Κάποιος δε δούλεψε ποτέ. Δεν θα πεθάνει αβοήθητος στα γεράματα. Θα του δώσω τη σύνταξη της επιβίωσης. Κάποιος άλλος δούλεψε εντατικά έχοντας 50 χρόνια ένσημα. Αυτός θα πάρει το ειδικό μπόνους, αναλόγως των φορολογικών δηλώσεων, οπότε κανείς δεν θα σκάφτεται να κλέψει την εφορία γιατί θα ξέρει ότι θα έρθει κάποτε «στα 65» του και θα έχει ανάγκη την επιστροφή αυτών των κεφαλαίων. Είδα και εδώ, όπως και στην Αθήνα, πολλά ενοικιαστήρια.
Πρέπει να τα βγάλουμε τα ενοικιαστήρια. Στο δικό μας πρόγραμμα, οποιοσδήποτε έχει μια επιχείρηση και κάνει τζίρο μέχρι 100.000 ευρώ, αυτά θα παραμένουν αφορολόγητα, αρκεί να έχει 4 υπαλλήλους μέσα στο μαγαζί. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι υπάρχει τρόπος να τιθασεύσουμε την οικονομία και την ανεργία. Γιατί αυτός που κάνει 100.000 ευρώ τζίρο, έχει καταβάλει ήδη το 23% με το ΦΠΑ, εάν δε, έχει και 4 εργαζόμενους ασφαλισμένους, γλιτώνουμε και 4 επιδόματα ανεργίας.
Εμείς προσφέρουμε τις ιδέες μας. Κάποιοι δεν τολμούν να τις επεξεργαστούν.Αυτόματη σύνδεση, δια νόμου, των επιτοκίων μεταξύ καταθέσεων και χορηγήσεων. Δεν μπορεί η κατάθεση να είναι στο 2% και να υπάρχουν χορηγίες με 10 και 20%. Πρέπει να σοβαρευτούμε στο τραπεζικό σύστημα.
Άκουσα μια μεγάλη προσωπικότητα, αυτός που έβγαλε την Ισλανδία από το ΔΝΤ και είπε: «Δεν χάλασε και ο κόσμος αν κλείσει κάποια τράπεζα...»
Γιατί δεν ενδιαφερόμαστε όταν κλείνει μια μεγάλη επιχείρηση και μένουν 3.000 στο δρόμο και θα πρέπει να χρηματοδοτούμε όλους αυτούς τους τραπεζίτες με τον εκβιασμό που μας κάνουν;
Έλεγε ο ΛΑ.Ο.Σ. πριν από 5 χρόνια στη Βουλή: «Η Ελλάδα χωράει 2, το πολύ 2,5 τραπεζικά ιδρύματα και όχι 44 που είχαν φθάσει».
Τώρα, κάτω απ’ την ανάγκη συγχωνεύονται. Εάν μας είχαν ακούσει απ’ το 2007 δεν θα είχαμε αυτή την οικονομική καταστροφή. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Όλοι είναι χρήσιμοι, αλλά κάποιοι είναι αυτοί που τολμούν και γίνονται επιχειρηματίες.

Κατάργηση του Τειρεσία
Σήμερα, εν έτει 2013, τα 5/6 των επιχειρηματιών είναι στον Τειρεσία, που σημαίνει ανενεργοί. Δεν μπορούν να δουλέψουν, δεν μπορούν να πάρουν λεφτά, να πάνε στην τράπεζα. Κατάργηση του Τειρεσία, του «μαυροπίνακα» των τραπεζών. Στον Τειρεσία θα μπαίνει κάποιος μόνο με δικαστική απόφαση και αν αποδειχθεί ο δόλος. Έπαθε ένα έμφραγμα ο άλλος και του ξέφυγαν δυο επιταγές. Αμέσως στον Τειρεσία. Επίσης δε χρειάζεται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να κάνεις δουλειά. Όταν τον πνίγεις θα κλείσει. Ας τον να δουλέψει, μπας και «αυγατίσει» και σου δώσει και σένα τίποτα. Κατάργηση του «Πόθεν Έσχες» όσον αφορά στην οικοδομή. Υπήρξε ένας σοφός Έλληνας το 300 π.Χ. που έλεγε πως αν δεν υπάρχει ευνομία και υπάρχει απογοήτευση, έστω και αν υπάρχουν χρήματα, αυτά κρύβονται στο σεντούκι και δεν βγαίνουν για ανάπτυξη της αγοράς.
Το έλεγε ο Ιάμβλιχος το 300 π.Χ. Δεν ξέρει τι να κάνει κάποιος τα λεφτά, αν βρεθεί με λεφτά. Δούλευαν 200 επαγγέλματα από την οικοδομή. Άρα, πρέπει να απαλλάξουμε απ’ το πόθεν έσχες την οικοδομή. Η οικοδομή είναι το «άροτρο» που θα μπορέσουμε να «οργώσουμε» ξανά την οικονομία μας.
Προτείναμε στη κυβέρνηση να καταργήσει όλους τους φόρους της οικοδομής. Ένας φόρος, ο οποίος σήμερα μπορεί να είναι 0,5%, ή στην κατάσταση που έφεραν τη χώρα οι κυβερνώντες, 1% επί της οικονομικής αξίας του ακινήτου. Κανένας άλλος φόρος. Με 36 φόρους σήμερα τα σπίτια παραδίδονται. Πρέπει να αποφασίσουν, αν θέλουν να κυβερνήσουν ως Έλληνες και όχι ως τσιράκια της κ. Μέρκελ και της κ. Λαγκάρντ. Υπάρχει φτώχεια. Πόσο σοφό είναι το πολύ απλό: Παίρνουμε το καλάθι της νοικοκυράς. Ποια είναι τα απαραίτητα για να ζήσει; Μακαρόνια, λάδι, τυρί…
Αυτά τα βάζω σε διατίμηση, να μπορεί να ζήσει ο φτωχός. Δε θα μειώνεται το εισόδημα και θα ανεβαίνουν οι τιμές στα προϊόντα. Αυτός είναι ένας Γολγοθάς τον οποίο δεν μπορεί να παρακολουθήσει η ελληνική οικογένεια. Πάγωμα των τιμών στα ουσιώδη προϊόντα.

Ασυμβίβαστος ο ΛΑ.Ο.Σ
Ξέρουν πολλοί ότι είμαστε ασυμβίβαστοι. Κάποιοι προσπαθούν να εξηγήσουν την πολιτική. Ίσως δεν είναι ενήμεροι. Ίσως δεν είναι καλά διαβασμένοι. Ίσως να έχουν ιδιοτέλεια. Ίσως να έχουν και δόλο. Ο ΛΑ.Ο.Σ, το Μάιο του 2010 ψήφισε το άρθρο 1, να πάρουμε λεφτά. Κάθε μεσημέρι στην εκπομπή θα παίζει διαρκώς για να καταλάβουν κάποιοι το τι ακριβώς έγινε τότε στη Βουλή. Ρώταγα τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς: «Αυτοί εδώ -αναφερόμουν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- έφεραν μια πρόταση που δεν μου αρέσει καθόλου. Ρωτώ αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Πείτε μου μια άλλη πρόταση για να ακολουθήσω τη δική σας. Η Ελλάδα χρειάζεται 10 δισ ευρώ σε 10 ημέρες. Πτωχεύει. Πείτε μου μια άλλη πρόταση». Καμία κουβέντα. Ξαναρώταγα: «Η πρόταση αυτή είναι δύσκολη και δεν θέλω να την ακολουθήσω. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση;»
Έπρεπε λοιπόν εμείς να αδιαφορήσουμε και να διακινδυνεύσει η χώρα. Δεν παραιτηθήκαμε όμως. Και είμαστε το μόνο κόμμα που ψάξαμε να βρούμε μέσα σε εκείνη την δίνη των γεγονότων λεφτά. Και βρήκαμε λεφτά. Κάλεσα στην Ελλάδα τον αναπληρωτή Υπουργό μεγάλης πετρελαιοπαραγωγού χώρας. Του είπαμε ωμά: «Θέλεις αυτά και αυτά, από μας στην Ευρώπη. Θέλουμε και εμείς κάτι. Θέλουμε 10 δισ ευρώ για 10 χρόνια με 3%». Και μου λέει: «Το συζητάει η κυβέρνησή μου».
Και καλώ τον Πρωθυπουργό και κλείνει ραντεβού για τις 12 η ώρα να πάει εκεί. Και μου είπε ο άνθρωπος πριν φύγει, πως ο πρωθυπουργός για λεφτά δεν του έκανε κουβέντα. Εμείς βρήκαμε τα λεφτά για να πάρουμε μια αναπνοή αλλά ο κ. Παπανδρέου δεν δέχθηκε να πάρει αυτά τα λεφτά με συνέπεια να εμπλακούμε. Όταν λοιπόν εκείνη την ημέρα είπα δεν μπορώ να δεχθώ την μη πρόταση, ως πρόταση και ψήφισα μόνο το άρθρο 1 για να πάρουμε τα λεφτά, γύρισα και είπα κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. «Ελάτε κ. Σαμαρά πάμε να πάρουμε τα ηνία απ’ τον Παπανδρέου, που δεν διαθέτει τις απαραίτητες νοητικές διαδρομές για να πάει το σκάφος μακριά με τέτοια τρικυμία».
Δεν ήρθε. Εάν είχε έρθει τότε, όπως ήρθε μετά από ενάμισι χρόνο, ίσως είχαμε προλάβει τα χειρότερα. Τη «γρίπη», στο «βήχα» και το «φτέρνισμα», το σταματάς. Όταν όμως γίνει «πνευμονία», δεν τη σταματάς εύκολα. Και το Φεβρουάριο, παρά το ότι είχαμε τέσσερις Υπουργούς και ήμασταν πανίσχυροι, και αυτή είναι η κορυφαία πολιτική μας πράξη, είπα: «σηκωνόμαστε και φεύγουμε, γιατί δε βγαίνει εις πέρας». Και ό,τι έλεγε ο ΛΑ.Ο.Σ, πριν 20 μήνες, το είπε χθες η κ. Μπακογιάννη. Το είπε και ο μέγας διώκτης μας, ο δικός μας Ιαβέρης, με άρθρο του στα ΝΕΑ, ο κ. Πρετεντέρης. Είδαν με καθυστέρηση 20 μηνών, αυτό που είδαμε εμείς όταν ακόμα μπορούσε να σωθεί η Ελλάδα.
Και αυτή είναι η διαφορά του ΛΑ.Ο.Σ: Ότι εμείς, μπορούμε και βλέπουμε μπροστά και έχουμε τα στοιχεία, την πολιτική ενόραση και την εμπειρία, για να λέμε τα σωστά πριν τα αντιληφθούν όλοι οι άλλοι. Και γι’ αυτό η δικιά μας παρουσία κρίνεται απαραίτητη. Γιατί είμαστε το κόμμα των προτάσεων και των αναλύσεων. Είμαστε το κόμμα που προχωράει μπροστά. Το κόμμα που μπορεί να αναμετριέται με Αμερικάνους αν χρειάζεται, με το ΔΝΤ αν χρειάζεται, με την Τρόικα αν χρειάζεται. Γιατί είμαστε Έλληνες και ο Έλληνας έχει ψυχή και καρδιά και δεν παραδίδεται. 

1 σχόλιο:

  1. καρατζαφερη συγχαρητηρια μην αλλαζεισ καθολου ευγε πρωχορα δυναμικα μπραβοσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive