Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Αυτό πως το λένε, μήπως...Προδοσία; Δεν ζήτησε η τρόικα ξεπάγωμα πλειστηριασμών! Είναι ιδέα του Χατζηδάκη!

Κι όμως, η τρόικα δεν πρότεινε ποτέ την έναρξη πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Αντιθέτως, η πρωτοβουλία ανήκει ξεκάθαρα στην κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, αρμόδια κυβερνητικά στελέχη θεωρούν, εδώ και καιρό, ότι το πάγωμα των πλειστηριασμών, σε αυτό το μέτωπο, έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο απόθεμα κατοικιών, το οποίο κάποια στιγμή θα βγει μαζικά στην αγορά. Και τότε, η ζημία που θα γίνει στην παραπαίουσα, ούτως ή άλλως, αγορά του real estate, θα είναι μη αναστρέψιμη. Σε αντίθετη περίπτωση, ωστόσο, εκτιμάται ότι αν σιγά – σιγά, ξεκινήσει η διαδικασία των πλειστηριασμών επιλεκτικά, τότε μπορεί να λειτουργήσουν κάποιες φυγόκεντρες δυνάμεις και να αποσυμφορηθεί, κατά κάποιο τρόπο το πρόβλημα. Γι’ αυτό και το μέτρο θα εφαρμοστεί με…

μέτρο.
Όπερ σημαίνει ότι θα υπάρξουν κάποια κριτήρια, τα οποία θα ληφθούν υπόψη και τα οποία θα τηρηθούν απαρέγκλιτα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι πολύτεκνες και μονογονικές οικογένειες, θα εξακολουθήσουν να προστατεύονται, κατά πάσα πιθανότητα, ενώ το πάγωμα θα συνεχίσει να υφίσταται και για τις οικογένειες όπου δεν υπάρχει σταθερό εισόδημα, λόγω ανεργίας.
Οι προϋποθέσεις πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα.
http://www.madatoforos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive