Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

-Που θα πας φέτος διακοπές? -Στο μπαλκονονήσι !!

Παρότι διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου η εικόνα που υπάρχει για τον εσωτερικό τουρισμό είναι απογοητευτική και οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι η οικονομική κρίση φέτος θα καταφέρει καίριο πλήγμα στα έσοδά τους από αυτό τον τομέα. Την εικόνα αυτή ενισχύει ο μέχρι τώρα αριθμός κρατήσεων που υπάρχει σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια ο οποίος είναι μικρός και σε φθίνουσα πορεία συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Με τη φράση “κάθε πέρσι και καλύτερα” απαντούν οι επιχειρηματίες του τόπου μας στις αφίξεις που αναμένουν φέτος από την εσωτερική αγορά, την οποία αδυνατεί να αναθερμάνει ακόμα και ο κοινωνικός τουρισμός που είναι επιδοτούμενος. Τόσο τον Ιούνιο μήνα όσο και τον Ιούλιο, δηλαδή τις δύο πρώτες εβδομάδες που διανύουμε, οι αφίξεις των Ελλήνων είναι πολύ λίγες...
και δεν αναμένονται θεματικές αλλαγές μέχρι τα τέλη του μήνα. Μικρή είναι και η κίνηση που καταγράφεται στα πλοία της γραμμής, ενώ την ίδια περίπου εικόνα και ελαφρά μειωμένη συγκριτικά με πέρυσι δίνει το ΚΤΕΛ, το οποίο τελευταία προτιμούν αρκετοί που θέλουν να κάνουν διακοπές για λόγους οικονομίας αφού οι μετακινήσεις του ΙΧ κοστίζουν ακριβά. Ερωτήματα για τη λειτουργία γραφείου ενημέρωσης τουριστών στο λιμάνι έθεσαν αρκετοί από τους ταξιδιώτες και όσοι ενδιαφέρονται να βρουν τρόπους καλύτερης εξυπηρέτησης στο νομό μας. Ο Αύγουστος θα είναι αρκετά καλύτερος για τον εσωτερικό τουρισμό αλλά δεν περιμένουμε οβιδιακές αλλαγές ούτε εκπλήξεις στις αφίξεις και τις κρατήσεις. Εκείνο που επισημαίνεται από όλες τις πλευρές με δεδομένο το γεγονός της καλής πορείας του τουρισμού από το εξωτερικό είναι ότι σε κάθε περίπτωση τα έσοδα δεν είναι τα αναμενόμενα για τις αφίξεις που υπάρχουν. Η αύξηση που υπάρχει και τον περασμένο μήνα ξεπέρασε το 10% δεν αντιστοιχεί και σε αύξηση τους τζίρους των επιχειρηματιών του τουρισμού και αυτή η εικόνα υπάρχει όχι μόνο στη Ζάκυνθο αλλά στις πρισσότερες τουριστικές περιοχές της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive