Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Παίρνει το μέρος των Μουσουλμάνων Ισλαμιστών η ΕΕ. Κατά Χριστιανών και Ασαντ

Την άρση του εμπάργκο όπλων στη Συρία αποφάσισε η ΕΕ, καθώς ανανεώθηκαν μόνο οι οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Συρίας, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για τον εξοπλισμό των ανταρτών από την Ευρώπη.
Η μη ανανέωση του εμπάργκο του οπλισμού και της παράδοσης στρατιωτικού υλικού πρόκυψε έπειτα από πολύωρες συζητήσεις ανάμεσα στους «27», διχάζοντας τους περισσότερους. «Η απόφαση για την άρση του εμπάργκο δεν είναι μια πολεμοχαρής απόφαση, έρχεται για να υποστηρίξει μια πολιτική λύση. Στόχος μας είναι η πραγματοποίηση αυτής της διάσκεψης στη Γενεύη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Φιλίπ Λαλιό, ενώ η Μόσχα αντέτεινε ότι αυτή η άρση προκαλεί ζημιά στις ρωσοαμερικανικές...

προσπάθειες για την οργάνωση μιας ειρηνευτικής διάσκεψης σχετικά με τη Συρία.
Οπως εξήγησε ο Λαλιό, η άρση του εμπάργκο δεν είναι κατ' ανάγκη μια απόφαση για την προμήθεια όπλων στη συριακή αντιπολίτευση, συμπληρώνοντας πως η απόφαση αφορά στην άρση και όχι στην παράδοση των όπλων.
«Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή, τις εξελίξεις στην αντιπολίτευση, και τις διπλωματικές εξελίξεις» τόνισε, επισημαίνοντας πως «η απόφαση για την προμήθεια (όπλων) θα ληφθεί σε εθνικό επίπεδο, και σύμφωνα με τα αιτήματα που διατυπώνει η αντιπολίτευση».
Την ίδια ώρα, είπε ότι οι αντάρτες ζητούν όπλα για την προστασία του πληθυσμού από τις αεροπορικές επιδρομές και θωρακισμένα οχήματα και τόνισε: «Το πραγματικό ζήτημα είναι να ελέγξουμε πού θα καταλήξουν τα όπλα. Εάν αποφασίσουμε να προμηθεύσουμε όπλα θα είναι σε ομάδες που θα θέλαμε να δούμε να προωθούνται στη μετά τον Άσαντ Συρία, γεγονός που θέτει το ζήτημα της στρατιωτικής δομής της συριακής αντιπολίτευσης».
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία, που στηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, προχώρησε στην παράδοση 30 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA.
«Δύο ρωσικά αεροπλάνα με 30 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας προς το λαό της Συρίας προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Μπάσελ αλ Άσαντ της Λαττάκειας» διευκρίνισε το πρακτορείο.
Παράλληλα, η Μόσχα ετοιμάζεται να παραδώσει στη Δαμασκό προηγμένης τεχνολογίας συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300, εκτιμώντας ότι θα αποτρέψουν κάθε σχέδιο εξωτερικής επέμβασης στη σύγκρουση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive